Event, Champions League: Juventus – Borussia Dortmund, optimi de finala

Juventus - Borussia Dortmund

17 ani, 8 luni si 28 de zile au trecut de cand Juventus trebuia sa se incunune castigtoare a Uefa Champions Legue pentru a doua oara consecutiv dupa finala din 1996 de la Roma.

Meciul de care amintim s-a jucat la Munchen, pe Olympiastadion, in fata a 59.000 de spectatori. Squadra lui Lippi, antrenorul bianconero la acea vreme, era considerata cea mai buna din Europ si pornea cert favorita in fata Borussiei lui Ottmar Hitzfeld si Matthias Sammer. Deznodmantul nu a fost unul placut si repede de uitat pentru suporterii juventini care dupa ce au exultat in urma cu an la Roma din postura de outsider in fata Ajax-ului, au trebuit sa se recunoasca invinsi in ultimul act al competitiei .

Pentru juventinii care-si mai aduc aminte de acest meci sau cei care vor sa stie despre el, trebuie sa cunoasca faptul ca Juventus era o sperietoare in Europa la acea vreme. Squadra lui Lippi termina grupa pe primul in loc in fata celor de la Manchester, Fenerbache si Austria Viena, iar in fazele eliminatorii treceau pe rand de Rosenborg si Ajax.

La Munchen, bianconerii porneau favoriti certi, dar cum socotelile de acasa nu seamana mereu cu cele din targ, la pauza scorul era 2-0 pentru nemti prin golurile marcate de Ridle. Juventus revine in meci prin golul lui Alessandro Del Piero, insa visul se naruie cu o executie fantastica a lui Ricken si timpul devine prea scurt pentru a remonta diferenta de 2 gouri

La aproape 18 ani distanta sortii ne-au trimis in fata un dusman, un dusman sportiv, un dusman care ne-a furat bucuria de a ridica Cupa cu Urechi Mari pentru al doilea an consecutiv.

Este un meci eliminatoriu, de aceea facem apel la toata suflarea juventina, de la jucatori la suporteri, de la Agnelli la Marotta si de la Vidal la Tevez, sa trateze aceasta dubla ca pe propria lor viata! A venit momentul sa razbunam 28 Mai 1997. Nu stim sigur daca vom castiga anul acesta trofeul UCL, dar eliminand Borussia macar stim sigur ca ei nu pot visa la acest trofeu. A venit momenul ca noi sa putem sa visam mai departe iar ei sa paraseasca competitia tristi si abatuti, macar pe jumatate pe cat am trait noi in 1997.

Va invitam pe toti cei care sustineti echipa noastra sa veniti alaturi de noi in Bucuresti pe Strada Caragea Voda nr.8 pentru a-i incuraja si sustine pe ai nostri baieti! Cu totii, cei care vor intra pe teren, cei care vor iesi la schimbare sau cei care vor fi banca, merita sustinerea noastra, a tuturor!

Fino alla fine! Forza Juventus! Forza Ragazzi!

https://www.facebook.com/events/336237089905925

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Event, Champions League: Juventus – Borussia Dortmund, optimi de finala”