Deplasarea lui Juventus in “Cetatea Eterna” era probabil ultima posibilitate a adversarului sa redeschida un campionat destul de inegal. Romanistii se agatau cu toate sperantele de aceasta iluzie, iar juventus trebuia sa gestioneze inteligent meciul, fara a lasa spatii in spatele apararii, acolo unde rapizii atacanti giallorossi putea valorifica explozia nativa. Intr-un meci in care cel mai probabil rezultat era o remiza nu a mirat pe nimeni scorul final. Acest 1-1 cu mari emotii pe final este rezultatul unui plan tactic bine pus la punct de Allegri, dar unul care ridica din nou semne de intrebare cu privire la capacitatea echipei de a reactiona pozitiv dupa un gol primit. Sincopa din final contra unei echipe in inferioritate numerica este inacceptabila pentru experienta competitionala a multora dintre jucatorii nostrii. Pentru ca desi campionatul se mai joaca doar matematic, Liga Campionilor pare departe de noi ca nivel al agonismului si concentrarii. Iar acestea sunt exact virtutile clasice ale unei echipe italiene de succes.
Buffon: 6
Are prima interventie utila in minutul 72 la o lovitura de cap a lui Manolas. Nevinovat la autogolul lui Marchisio, are iesiri excelente la Gervinho in pozitie de libero. Opreste contraatacurile capitoline si confera echipei singura doza de luciditate disponibila pe final.
Caceres: 6
Poseda inteligenta si stiinta jocului a unui fundas central, aduce un plus de tehnica si eleganta pozitiei, dar este lacunar la capitolul dueluri aeriene. Juventus primeste gol la al doilea duel aerian pierdut la Keita de catre uruguayan. Nu este prima data cand Martin Caceres isi arata limitele fizice la aceste dueluri si avand in vedere viteza sa si calitatea centrarilor, poate ca postul de titular in banda in locul liniarului Lichtsteiner ar fi mult mai nimerit.
Bonucci: 6.5
Ca si in meciul cu Dortmund este de departe cel mai sigur fundas bianconero. Interventiile sale denota maturitate in decizii, siguranta in propriile forte si concentrare exemplara. Daca ar disparea complet acele gafe tip Cesena ne-am asigura un fundas de top si pentru anii care urmeaza.
Chiellini: 6
E clar ca nu trece prin cea mai buna forma a sa. Dupa eroarea monumentala cu nemtii, ce poate costa calificarea, Giorgione are mari dificultati in a bloca sarjele fulgeratoare ale unui Gervinho sau Iturbe in final. Se misca greu si nu mai inchide spatiile asa cum o face de obicei. Interventiile tardive ofera Romei lovituri libere din preajma careului si la o astfel de faza capitolinii egaleaza. Isi va reveni probabil la jocul sau obisnuit, dar avem nevoie de siguranta maxima in returul de la Dortmund.
LIchtsteiner: 5.5
In prima repriza Holebas centreaza de fiecare data de langa elvetian nestingherit. Nu ajuta cu adevarat atacul, este permanent neinspirat si se si retrage greu in defensiva. Anii incep sa isi spuna cuvantul pentru un fotbalist care a facut din daruirea fizica principala sa arma.
Vidal: 6.5
Din fericire isi regaseste dorinta de a juca fotbal la momentul potrivit. Nu performeaza la maximul sau, dar arata dotele fizice si tactice ale razboinicului care ne-a castigat atatea batalii. Tine bine mijlocul pana in final si rateaza de putin golul izbavirii in repriza secunda. Cade si el prada acelei sincope generale din ultimul sfert de ora, insa confera forta unui compartiment carea avea nevoie exact de acest atribut.
Marchisio: 6.5
Merita un 7 si titlul de “omul meciului” alaturi de Tevez. Are insa acea atingere nefericita la lovitura de cap a lui Keita din corner si mingea se strecoara in poarta. Din acel moment Roma a prins curaj si victoria aparent sigura se putea transforma intr-un esec usturator . In rest insa a fost impecabil in gestionarea paselor, inchiderea spatiilor si impulsionarea atacului. Increderea acordata de Allegri pare momentan rasplatita de “Principino”.
Pereyra: 6.5
Ia si el parte la jocul foarte bun al liniei mediene pana in minutul egalarii romane. Este tehnic, rapid in executii si inserari, darnic in efort si combinativ. Treneaza insa vechea sa problema, lipsa de inspiratie la finalizare si pasa decisiva. Face totul bine pana in preajma careului, dar acolo apare acel “blackout” nefiresc. Pentru a creste e nevoie de meciuri dar si de implicare totala din partea sa. Timoarea nu face parte din caracteristicile juventine.
Evra: 6
Se apara bine in zona sa, dar in atac nu produce nimic interesant. Reflexele il tradeaza la 33 de ani si uneori rateaza interceptii importante in momente cheie. Joaca insa din experienta si asta se vede. Din vara totusi e nevoie de un upgrade solid.
Tevez: 7 OMUL MECIULUI!
Cand ai nevoie de Carlitos, argentinianul nu ezita sa iasa la rampa. E permanent pumnalul ce impunge dureros apararea capitolina, depaseste elegant adversarii si livreaza pase filtrante in jur. Executia de la lovitura libera a fost una care aduce aminte de Alessandro Del Piero. Onoranta comparatie pentru apas, imbucuratoare perspectiva pentru noi. Ramane de vazut pentru cat timp.
Morata: 6
Manolas il tine bine in frau si spaniolul nu are culoar sa isi puna in valoare viteza de reactie. Cea mai mare problema a talentatului madridist este faptul ca in lipsa spatiului de progresie isi arata clar limitele si este usor deposedat. Pasele nu ies deloc in pofida implicarii sale active, iar impresia este ca va ramane un jucator de contra si atat.
Coman, Padoin: ?
Insuficient pentru notare.
Acest scor coroborat cu rezultatul din tur aduce pe Juventus la un +10 in fata Romei, un scenariu pentru care orice juventin ar fi semnat bucuros in debutul partidei. E clar ca forma Romei si deficitul mare de puncte inclina balanta indubitabil intr-o singura directie. Echipa capitolina pare mai degraba in pericol de a pierde si aceasta pozitie secunda decat de o utopica revenire in lupta pentru Scudetto. Ce a atatat insa pasiunile si a dezlantuit un murmur zbuciumat a fost ultimul sfert de ora. Pana atunci Juventus a jucat impecabil. Nu a lasat nimic Romei, nu a aratat cu adevarat in pericol in nicio clipa si a dat lovitura in momentul decisiv, exact dupa eliminarea lui Torosidis. A gestionat calm partida, a neutralizat lucid orice tentativa de constructie si a afisat o siguranta de campioana indiscutabila. Golul superb al lui Tevez ar fi trebuit sa toarne plumb in picioarele “giallorossilor”, dar efectul a fost contrar. Roma s-a dezlantuit ca un animal muribund, atacand in disperare cu toate liniile, iar bianconerii in superioritate numerica au permis adversarului sa puna presiune, acordand nenumarate lovituri libere din preajma careului. Era singura modalitate prin care Roma putea egala situatia, printr-o centrare intr-un careu aglomerat si o eroare de marcaj. Din pacate scenariul a fost exact acesta si Marchisio a deviat nefericit dupa lovitura de cap a lui Keita. Egalarea a adus o intolerabila sincopa mentala a lui Juventus si doar lipsa de inspiratie a Romei a facut ca +10 sa nu se transforme in +6! Stim de cateva sezoane ca nu ne aparam corespunzator la fazele fixe si totusi continuam sa oferim aceste oportunitati pentru adversari. Nu remediem problema si caderea psihica din finalul de meci se repeta ca un blestem din ce in ce mai des. Se vorbeste de mai multa concentrare, dar atitudinea ramane permanent identica. Champions League e o competitie eliminatorie, in care o greseala de aceasta maniera este aspru pedepsita. Iar Juventus nu lupta doar in campionat, asa cum comod ne-am obisnuit, scena gloriei supreme fiind cea europeana. In returul din optimi vom intalni cu siguranta exact acest tip de presiune si haosul tactic nu va insemna decat eliminarea. Iar noi TREBUIE SA CASTIGAM! Pentru renume, pentru onoare, PENTRU A EVOLUA!
FORZA JUVENTUS!
P.S. Ne-au lipsit selfie-urile lui Totti si interpretarile bombastice la vioara ale lui Garcia. Se pare ca trubadurii boemi au lasat teatrul grotesc pentru alte ocazii. Probabil intr-un meci cu Cesena sau Cagliari, daca nu iese egal. Cu Parma au punctele asigurate, aici sunt fara griji vitejii catelandrii ai gurului Garcia.
17 gânduri despre “Roma – Juventus 1-1: un egal pentru Scudetto!”
Asa cum bine ai spus-o suntem la +10. SI asta inseamna ca tot noi in proportie de 90% suntem campioni.
Si nu doar punctelor ci pentru ca suntem cei mai constanti (uneori uitam) dar mai ales avem cel mai bun lot.
Cat despre cum a fost partida nu pot spune decat ca devenise pentru mine dupa primele 10 minute doar un simplu meci de Serie A in care Juventus isi arata superioritatea si mai devreme sau mai tarziu vom castiga partida. O partida PERFECTA pana cand concentrarea s-a dus pe apa sambetei.
Este foarte interesant acest aspect la Juventus-ul din acest an, aceasta meteahna, si anume imediat ce am pus sacii in caruta ne puneam la vorbit si la dormit uitand ca sacul trebuie dus acasa sau la targ!
Eu sunt FOARTE multumit de cum aceasta echipa a evoluat tactic si tehnic fata de anii trecuti!
SUNT CRUNT dezamagit de nivelul concentrarii dupa inscrierea unui gol!
Bianconeri siamo noi! Ma chi cazzo siete voi?
E problema mare cu concentrarea! Dar e problema lui Allegri, e platit sa o rezolve!
http://www.calciomercato.com/news/juve-il-nuovo-esterno-ce-l-hai-in-casa-901238
aici o posibila varianta pentru partea cu upgrade-ul la Evra 🙂 , daca nu ar fi fost italian nu as fi postat, dar asa … 😀
Chiar vorbeam cu baietii despre Mattiello ieri, are un inceput foarte promitator. Sa nu uitam insa ca si De Ceglie a inceput bine si nu numai ca nu a evoluat deloc, a aratat tot mai limitat. In afara stilului dezordonat de alergare insa, Federico nu pare sa aibe multe in comun cu Paolo 🙂
Evra e un mare plus pe banda stanga. Din pacate a venit cam tarziu. M-as bucura si eu ca din sez. urm. sa primeasca si Matieollo o sansa, ba chiar sa ne axam pe el. Sa nu uitam ca asptetam revenirea lui Asamoah si-n plus, pnetru rotatie Evra e foarte bun si la anu. In ce priveste concentrarea, ceva se intampla. Si nu neaparat dupa ce inscriem golul, ca atat cu BVB cat si cu Atalanta am pastrat scorul final la 2-1, scor stabilit inca din prima. Dar nu era mai bine si mai linistitor un 3, 4-1. Mai ales cu BVB. Ocazii am avut. Ne place sa ne complicam viata.
Mircea, Asamoah e mijlocas central! E mijlocas central si inca unul bun. Nici in gluma sa nu mai aud de ghanez pe post de terzino! E total incapacitat pe acel post!
Dezamagire mare pentru caderile acestea psihice meci de meci. Nu imi mai aduc aminte cand a fost ultimul meci fara greseala. Si la noi cand se greseste sa ia gol garantat. Pacat ca nu reusim sa crestem, sa redobandim increderea necesara pentru a nu ceda nimic adversarului. Doar norocul ne poate duce spre o performanta europeana daca nu ne revizuim atitudinea cat mai curand. Aici cred ca intervine si antrenorul. Are partile lui bune Allegri dar are un mare minus pentru momentele de fotbal de divizia B pe care le prestam din cand in cand in fiecare meci. Nu se poate ca Juve sa fie dominata in 10 oameni de o echipa pe care pana atunci ai tinut-o la respect. Si toti sa greseasca si sa se precipite la fel ca o scolarita ce primeste atentie de la baiatul cel mai popular din liceu. Eu nu imi fac griji pentru campionat. Dar in Europa nu vom atinge fazele superioare cu aceste caderi in joc. Si este pacat, pentru ca echipa demonstreaza ca poate sa joace la un nivel foarte ridicat dar apoi are acele blackout-uri care te costa in Liga. Psiholog, motivator, orice. Dar e absolut necesar. Saaaaaau un antrenor de nivel international care stie sa le insufle increderea, concentrarea si puterea necesara sa minimizeze macar aceste scapari. Forza Juve! Extraordinar golul lui Tevez. Puteam sa jur ca Alex a executat lovitura.
Cu lotul lui Juve si evidenta schimbare a sistemului 3-5-2 care in Europa n-ai sanse cu el nici macar in Cupa Uefa era clar ca oricine va face treaba. Am avut momente si momente. Allegri daca mi-e permis este un antrenor de genul lui Ranieri, care si el se baza mult pe sclipirile unora. In plus atunci aveam si mai multi jucatori nedemni de numele Juventus. Acuma toti macar daruire au si pentru campionat sunt majoritatea foarte ok. Daca in trecut ne vedeam egalati dupa ce conduceam, ba chiar sa si pierdem si-n compania unor echipe mediocre si-acum mai patim din astea, cu diferenta ca atunci veneam din postura de echipa de locurile 4-6 in timp ce acum venim din postura de lider AUTORITAR. Daca atunci era dureros, era si frustrant dar mai ales dureros, acum astfel de situatii sunt doar frustante si mai ales pt. mine sunt chiar exasperante. Din postura de granzii campionatului sa nu putem noi sa batem cu 2-3 la 0 anumite echipe, nu-nteleg.
Mircea, nu 3-5-2 e problema, castigi cu orice sistem! Ideea e sa ai cu cine sa joci un sistem anume, sa ai un antrenor inspirat tactic si o atitudine de joc compatibila cu marea performanta.
In Europa, putem sa-l aducem pe tata antrenorilor si sa-i dau buget de 100M pentru transferuri. In 3-5-2 nu pupa macar finala, ce sa zic s-o mai castige. Hai sa vedem ca nicio finalista UCL (din ultimii 10 ani) n-a folosit sistemul cu aparare in 3. Bayern, UTD joaca des cu 3 centrali si cu toate ca au avantajul unui super lot si antrenori cel putin buni, cu experienta in spate, cu ceva trofee, iata ca nu le prea merge.
In fotbalul actual si cam in orice fotbal, jocul pe flancuri e esential. Sa nu mai spun ca noi de fapt jucam un 3-1-4-2 cu Pirlo care si el statea f. aproape de cei 3 centrali, de parca nu erau deajuns ei, ca oricum fata de clasicul 2 centrali, noi utilizam 3, cu Pirlo as spune chiar 4. Hai sa vedem ca si Bayern care aveau flancuri beton cu Robben si Ribery, daca n-aveau aia sprijinul lateralilor, cat de grozavi, tot nu faceau ei atatea. In 3-5-2 cine sa sprijine mijlocasul lateral? Atacantii? Ca atunci cui mai dai centrari? Mijlocasii centrali? Ei mai mult sunt buni pentru inserimenti si oricum aranjezi oamenii, daca esti prins pe contre si ramai doar in cei 3 centrali, cu ditai autostrazile atta pe dreapta cat si pe stanga, ti-ai sapat groapa singur. Sa nu mai spun ca pericolul cel mai mare vine pe constructie. Daca adversarul face interceptie cand tu incerci sa iesi in pase din jumatea proprie, te prinde cu lateralii avansati si iar e povestea cu spatiile uriase pe flancuri. Daca tii in spate macar lateralii, cum sa deschizi jocul in flanc, cum sa mai aerisesti jocul? E imposibil. Nu-ti ramane decat solutia mingii aruncate pe varf sau intradevar sa avansezi cu mingea dar n-ai sanse sa prinzi adversarul macar cu cativa oameni avansati, ca apuca sa se retraga toti.
Mircea, stiu fixatia ta cu „3-5-2 e nashpa”! E fals! Asezand jucatorii in teren intr-un sistem sau altul nu te face mai bun sau mai rau, sa fie clar! Aptitudinile lor si miscarile ulterioare fac diferenta. IN ce sistem pe lumea asta mai ai tu 3 fundasi centrali (adica superioritate la fazele fixe), 2 jucatori de banda, 3 mijlocasi centrali si 2 atacanti? Singura problema in acest sistem e ca cei doi laterali trebuie sa fie buni sau foarte buni ca sa fie un sistem de top. Daca nu ai laterali buni nu merge treaba. Trebuie sa creeze superioritate in atac si sa aiba plamani de otel sa se si retraga la timp. Astfel ai permanent 5 fundasi, 5 mijlocasi si 2 atacanti in preajma careului. Ma refer la fotbalisti gen Kolarov sau Azpilicueta. E de o mie de ori mai bun decat 4-3-3! Unde sunt benzile in 4-3-3? Ca cei doi din laterale sunt atacanti, nu mijlocasi sau „terzinii”. SI nu stau nici lipiti de tusa si nici nu au calitatile unui lateral adevarat de meserie. Deci, care e problema lui 3-5-2 daca ai fotbalistii potriviti pentru asta? E mult mai previzibil 4-2-3-1 sau 4-3-1-2 , unde in general totul se concentreaza pe centrul terenului. Pentru un joc de ataca e ideal acest sistem, si nu e rau nici pe contra. NU are relevanta cati au folosit acest sistem ca sunt si alte sisteme pe care nu le-a folosit nimeni pana cand nu a castigat unul ceva cu sistemul ala. Dupa aia l-au preluat toti. Olanda la mondiale fix 3-5-2 a avut, cu o mica modificare in comportamentul lui Robben. Atat! Si a mers rau? Hai sa acceptam ca orice sistem poate fi bun si sa nu ne lovim de simple numere pe o tabla. Daca tu joci cu 4-4-2 si adversarul cu 4-2-3-1 nu inseamna ca tu pierzi mijlocul pentru ca ala are 5 mijlocasi si tu 4. Coboara lejer al doilea varf si gata. TOTUL E DAT DE MISCARE SI INTERPRETAREA EI!
Olanda a jucat preponderent contra, n-au folosit jocul de posesie. Apoi, sincer sa fiu, la noi la fazele fixe (si chiar aveam 3 centrali cu talie) zau ca n-am vazut superioritate. In 3-5-2 pressingul avansat e irealizabil. Daca o echipa de-asta careia ii place si mingea apuca sa te conduca, nu-i de bine. 3-5-2 e de fapt 5-3-2 pe faza defensiva, un modul care evident se pliaza pe asteptarea adversarlui. Un pressing cu cei 2 atacanti poate fi usor anihilat prin pase laterale. Ok. Avansezi si cu unul dintre laterali pentru a impiedica pasa scurta in flanc dar ramai total descoperit si te expui unui lung de linie sau oricarui fel de minge lunga. Apoi, problema dublajului tot n-ai cum s-o rezolvi. 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2 sunt toate sisteme in care ai cate 2 oameni de banda pe fiecare flanc. Pe-urma, fara suparare dar pentru 3-5-2 jucatori exceptionali dpdv tehnico-tactic dar si cu plamani de otel sunt 1% sau nici atata. Bale , Nedved imi vin in minte pentru acest rol. Azpilicueta sau oricine-o mai fi, e totusi departe de adevaratii maestrii ai balonului, adevaratii jucatori de fantezie. Vidal de exemplu s-ar plia pe ideea asta (iti asigura super calitate pe defensiva, potae tine de-unul singur banda, dar pe plan ofensiv in afara unei centrari, intradevar de calitate, totusi nu e genul care sa scoata din joc un om, daramite 2 cand s-ar face dublaj. Robben , Ribery asi ai balonului fara sprijin din benzi nu tin flancul, ar obosi rapid tot urcand si coborand de unul singur. Si in plus chiar si ei pe faza de atac, chit ca nu le lipseste fantezia, le prinde f. bine faptul ca au cu cine face o invaluire. Inchei prin a spune ca atunci cand duci toti oamenii cu care poti ataca, adik exceptie fundasii centrali, din pricina celor 3 centrali asta e singurul sistem in care tu poti duce maxim 7 oameni (10-3) pe cand la restul poti duce maxim 8 (10-2), Evident conteaza si interpretarea, conteaza si jucatorii , aici sunt total de acord dar mai departe chiar astept sa vad echipa (in UCL) – si-o echipa de top care va folosi mereu un sistem de-asta cu 3 centrali. Eu nu garantez dar sunt aproape sigur ca li se vor scufunda corabiile.
Acum inteleg de unde vine problema ta cu sistemul. Abordezi foarte sintetic problema, fara sa iei in calcul miscarile fotbalistilor (jucatorii nu merg inainte si inapoi in linie dreapta, au o miscare browniana). Si oricum, Mircea, in 4-3-3 sau 4-2-3-1 nu ai jucatori de banda in lateral! AI jucatori de alt profil care OCAZIONAL se mai duc si in banda. NU E ACELASI LUCRU! 4-3-3 il joci cu 3 mijlocasi de obicei box-to-box, un atacant central in careu si 2 ATACANTI LATERALI, atacanti laterali care stau undeva la marginea careului , NU LIPITI DE BANDA CA WINGERII ADEVARATI! Robben nu e winger, Ribery nu e winger, Lavezzi nu e winger si cine mai vrei tu. Sunt atacanti sau mijlocasi cu profil de atacanti cu viteza care au libertate de miscare, mai apar si in banda, dar nu ajuta fundasul pe faza defensiva aproape niciodata. Deci unde sunt ce 2 oameni in banda in 4-3-3, ca eu nu ii vad? SI chiar daca un winger nativ (Bale spre exemplu) iti joaca atacant lateralin linia de 3 din fata, atributiile sale nu mai sunt aceelasi. Asa ca nu e chiar cum spui tu. Iar 4-2-3-1 adevarat e ceea ce joaca Mourinhp de obicei, cu 2 inchizatori si 3 mijlocasi centrali creativi (alde Oscar, Hazard sau altii ca ei), fara wingeri! SI atunci jocul se concentreaza pe mijloc mai mult, desi centralii au libertate de miscare si merg ocazional si in benzi. Dar nu abordeaza banda ca un winger, nu centreaza atat de des si nu au explozia lor.Sunt mai combinativi. Deci iar nu ai 2 oameni pe benzi. SIngurul sistem care poate semana cu 4-2-3-1, desi nu este, 3 acel 4-4-1-1 folosit de Heynkess la Bayern in anul castigarii ultimei Ligi. Acolo atat Ribery cat si Robben stateau lipiti de banda ca wingerii tradiitonali (desi Riberi nu e asta) , centrau bine ca wingerii, dar aveau si explozie si intrau si in centru la sut. Dar nu era jucatori de centrul terenului, nu erau mijlocasi centrali creativi. DECI NU ERA 4-2-3-1, ci 4-4-1-1. In afara de Schweinsteiger si Martinez, care erau box-to-box, Muller era jolly si avea libertate de miscare, dar in principiu era un al doilea varf. Asa ca nici in aceste sisteme nu ai 2 in banda, e doar o iluzie! Sistemul meu favorit asta e, 4-4-1-1! Dar in lipsa sa ma multumesc si cu 3-5-2. Iar acei jucatori de banda care fac ambele faze bine si sunt dispusi la efort NU SUNT 1%! Sunt multi si daca vrei t-i pot enumera. Dar ii stii si tu!
La cum se misca jucatorii in teren e adevarat ca niciun sistem nu e chiar asa liniar. Asta e practic specificul fotbalului modern. F. multe detalii. Jucatorii schimba flancul intre ei, sau cand x avanseaza, ramane retras y si dupa cum ziceai si tu in general pozitia uni jucator variaza, apare acea miscare browniana. Totusi, eu am vazut BVB (de Bayern acolo e clar ca n-are sens sa vb) si-n banda mereu in meciurile mari aveau dublaj. Practic dublajul in benzi il facem si noi si-l face orice echipa. Doar ca pana la urma in sistemele care pornesc totusi de la ideea de 2 oameni pe fiecare flanc, acest lucru e oarecum natural, se realizeaza mai usor, pe cand in alte sisteme, nu tocmai. In 4-3-3, daca e 4-3-3 clasic intradevar pe faza de aparare daca e sa vina cineva in sprijinul f. lateral, acel jucator e unul dintre mijlocasi si intradevar nici aici nu e un dublaj logic, simplu, cum spre exemplu ai la 4-4-2 (sau variatinuea sa 4-4-1-1) Dar pe faza de atac (eu am vazut asta in special la barca insa si la alte echipe) intradevar se vede bine dublajul si cum atunci cand avanseaza f. lateral se realizeaza in mod logic si simplu dublajul in flanc, lucru care ajuta la destabilizarea adversarului. Pana la urma, azi conteaza enorm si filozofia de joc, modul de abordare al partidei. Daca tu de exemplu joci chiar 3-4-3 dar nu ai distanta intre linii si stai sa astepti adversarul, sau te calareste adversarul, pai practic e un 3-4-3 doar pe foaie ca in realitate (evident transpunand asa liniar jucatorii din lateral) sistemul iti devine un 5-4-1.
Exact, deci sa ai un antrenor de calitate si jucatorii potriviti cu tactivca potrivita si nu conteaza sistemul de baza care oricum e doar de fatada de multe ori. Diferenta o face clar daca ai oameni specifici de banda sau nu. IN rest totul e variabil 😉
SI eu am spus ca acea lovitura e a la Del Piero. Grande Carlitos! Astept si eu antrenorul ala european, dar momentan isi face si Allegri treaba in Italia. Pentru mai mult ne trebuie upgrade!