Buffon: „Rezultatele nu ma preocupa. Sezonul incepe odata cu Supercupa”

buffon

Juventus a incheiat pe ultimul loc in turneul amical Guiness International Champions Cup, dupa ce a pierdut si ultimul meci din America, disputat contra celor de la Inter si terminat dupa o lunga serie a loviturilor de departajare, care inca o data nu le-a fost favorabila jucatorilor lui Antonio Conte. Nicio victorie pentru formatia bianconero, invinsa la penalty-uri si in confruntarea de debut contra lui Everton, meci urmat de esecul, scor 3-1, in fata lui Los Angeles Galaxy. Bilantul competitiei, dincolo de rezultate, este unul pozitiv, dupa parerea capitanului Gianluigi Buffon.

Portarul juventin stie foarte bine faptul ca in acest moment al sezonului nu rezultatele sunt cele mai importante: „Daca sunt multumit de participarea la acest turneu? Da. Sunt competitii de care avem nevoie pentru a ajunge la o conditie de joc optima” – a declarat Buffon la finalul meciului – „Rezultatul, in ceea ce ma priveste, nu este asa important. Pentru noi jucatorii, mai ales cei care ne-am alaturat lotului mai tarziu, sunt partide utile pentru a recapata o forma fizica ideala. Desigur, am fi putut sa ne descurcam mai bine, insa cred ca exista motive legitime care au dus la aceasta situatie, in sensul ca Juve a facut intotdeauna pregatiri foarte intense in cursul verii, care de-a lungul anului ajuta la o mare mare continuitate si un raspuns pozitiv pe termen lung, desi la inceput se intampina dificultati si este greu sa fii proaspat si lucid.”

Peste putin timp insa, vor incepe meciurile care conteaza cu adevarat, odata cu Supercupa Italiei contra celor de la Lazio, programata pe 18 august: „De acolo incepe cu adevarat sezonul” – continua Buffon – „Si cred ca vom vedea cu totii adevarata fata a lui Juve, deoarece primii care nu suntem in totalitate multumiti de ceea ce am facut in ultimii doi ani suntem noi jucatorii, asadar vrem sa continuam pe acest drum inceput. Ma astept la un sezon la fel precum cel de anul trecut, adica foarte dificil. Imi doresc sa fie de asemenea foarte lung si sa se incheie cu momente de sarbatoare.”

Un Juventus care s-a intarit prin venirile a doi campioni precum Llorente si Tevez: „Ambii lucreaza extraordinar, cu multa implicare si determinare” – a spus capitanul bianconero referitor la cei doi noi atacanti – „Si cel mai important, amandoi s-au intregat ideal in grupul nostru.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

42 gânduri despre “Buffon: „Rezultatele nu ma preocupa. Sezonul incepe odata cu Supercupa””