Conte: „Meritam victoria, regretam cele doua puncte pierdute”

conte2 Intervievat la microfonul Sky imediat dupa finalul meciului, Antonio Conte a analizat evolutia lui Juventus in remiza inregistrata in deplasare cu Parma:

Sa incepem de la evolutia generala. O echipa buna a lui Juve in repriza secunda, apoi neatentia de la gol, la fel precum cu Samp golul a venit pe partea stanga..
„La gol este vina mea deoarece i-am strigat lui Vucinic sa lase mingea, Paletta are meritul de a fi interceptat si a fi reusit verticalizarea catre Sansone. Este vina mea ca i-am cerut aceasta executie. Nu este o neatentie, este pacat deoarece meritam victoria. Ne-am creat multe ocazii in fata unei echipe neinvinse pe teren propriu, existau toate premizele pentru a obtine cele trei puncte, insa trebuie sa recunoastem si meritul celor de la Parma.”

Ai apelat doar la doua modificari. De ce?
„Deoarece controlam jocul, ratand de putin cateva bune ocazii. Nu vroiam sa schimb acest lucru, Lichtsteiner a atacat bine, Matri venea la fel precum Giaccherini dupa 120 de minute cu Milan. Ne pare rau pentru cele doua puncte pierdute.”

Campionatul s-a redeschis, te asteptai avand in vedere situatia de pana in urma cu o saptamana?
„Nu a fost niciodata incheiat, sunti concurenti importanti in Italia, in ciuda anumitor discutii. Sunt echipe cu valori importante. Nu va fi usor sa repetam performanta de anul trecut, insa daca impotriva Sampdoriei am fost nemultumit de modul in care a avut loc esecul, astazi sunt multumit ca evolutie atat din punct de vedere fizic cat si tactic.”

Cum de nu ati reusit sa construiti premizele pentru un 2-0? A lipsit putina agresivitate din punctul nostru de vedere..
„Contra lui Samp am avut mai multe ocazii, in special prin Vucinic. Astazi am fi putut valorifica mai bine cateva ocazii de unu la unu, am gresit unele pase decisive. Dorinta de a impune ritmul meciului a existat. Ne-am asumat riscuri si regretam dinamica golului. Fara acea faza am fi discutat despre o victorie convingatoare pe un teren in continuare neinvins.”

Din punct de vedere fizic cum sunteti?
„S-a vazut ca stam bine. Veneam dupa 120 de minute jucate miercuri, am atacat pana la final. Nu sunt preocupat in acest sens.”

Avand in vedere statisticile sunteti pe locul al-12-lea in ceea ce priveste raportul suturi/goluri. Aveti nevoie de opt suturi pentru un gol..
„Cunosc cifrele. Aceasta situatie o abordam mai mult cu jurnalistii decat cu oficialii. Daca se poate imbunatati se va face, altfel nu. Discutiile sunt intotdeauna aceleasi, eu va spun ca nu exista banii pentru un top-player, insa imi spuneti despre o crestere a calitatii si sunt de acord. Situatiile din saptamana in saptamana sunt dificil de schimbat.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *