Conte: „O victorie importanta intr-o atmosfera impresionanta”

Intervievat la microfonul Sky imediat dupa ultimul fluier al meciului contra celor de la Celtic, Antonio Conte a analizat evolutia lui Juventus in mansa tur din optimile Champions League:

Este un rezultat care da incredere in vederea restului sezonului?

„Este o victorie foarte importanta si obtinuta cu mult sacrificiu. Celtic este o echipa foarte buna, mai ales la Glasgow. Ca jucator am evoluat multi ani in Champions League si rar am intalnit o astfel de atmosfera. Felicitari baietilor, mai ales in prima repriza au facut fata celor de la Celtic, care au dat totul. Ei ne presau intr-o maniera exagerata, apoi a existat o cadere si ne-am putut crea ocaziile necesare.”

Ieri ai spus ca lucrati asupra unei noi mentalitati. Putem spune ca obiectivul, in acest sens, este indeplinit?
„Nu era usor, deoarece Celtic Park este impresionant, nu reusesti sa comunici cu jucatorii, ci a trebuit sa transmit indicatiile prin intermediul altora. Felicitari baietilor, nu a fost usor. Acest grup creste atat in ceea ce priveste valorile fotbalistice cat si cele umane si morale.”

Matri creste inclusiv ca participare la joc…
„Da, cu siguranta. La golul al doilea este o executie incercata de mai multe ori. Alessandro, la fel precum s-a intamplat in cazul meu ca jucator, a muncit mult pentru a deveni un jucator de Juventus si in continuare face la fel. Sunt multumit de golurile atacantilor, in rest chiar daca marcheaza Buffon pentru mine este foarte bine. Important este sa castigam…”

Pe cine ai certat la pauza avand in vedere momentele de dificultate din prima repriza?
„Am incercat sa le explic ca nu trebuia sa devenim o echipa lunga, erau importante miscarile lui Marchisio e Vidal pentru a ramane sus si a iesi cu mingea la picior. Am incercat apoi diferitele scheme studiate pentru a-i pune in dificultate si a iesit bine.”

Inclusiv la cornere ai luat masuri speciale…
„Da, am schimbat ceva prin trecerea la marcajul om la om, deoarece 40% din golurile lor in Champions au fost marcate in acest fel. O singura data ne-am lasat surprinsi, la ocazia lui Ambrose. Acolo am gresit.”

V-ati aparat cu atentie si curaj, ceea ce in campionat nu ati reusit intotdeauna. Este un test important pentru viitor?
„Ne-am descurcat bine din punct de vedere defensiv, desi in unele momente am fost mult prea retrasi avand in vedere ca nu puteam contracara presingul lor si inclusiv jucatorii de banda erau mult mai retrasi fata de obicei. In repriza a doua ne-am descurcat mai bine. Celtic este o echipa foarte buna, nu este inclusa printre marile echipe ale Europei, insa Barcelona aici a pierdut, iar pe Camp Nou a castigat abia in ultimul minut. Au eliminat pe Benfica si Spartak Moscova. Probabil se asteptau sa obtina ceva mai mult pe teren propriu, insa i-am surprins. In aparare am trecut prin situatii importante, vor exista momente noi care vor necesita aceeasi abordare, asadar in acest sens trebuie sa ne imbunatatim atentia si in campionat.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Conte: „O victorie importanta intr-o atmosfera impresionanta””