Simone Zaza – Portdrapelul Noii Generații

Simone+Zaza+Italy+Training+Session+x0mgE1ZNO_wl

4 septembrie 2014 – Simone Zaza a jucat primul său meci pentru echipa de seniori a Italiei împotriva Olandei, meci în care Antonio Conte a debutat și el ca selecționer. La sfârșitul aceluiași meci, fanii comunității oficiale „Vivo Azzurro” l-au votat omul partidei. Se poate să fie prea devreme pentru a prezice cât de departe va ajunge bomberul bărbos al lui Sassuolo în tricoul Italiei, însă dacă o ține tot așa, Balotelli nu va mai fi convocat vreodată ca titular.

Mulți jucători cedează sub presiunea enormă de a juca pentru o fostă campioană mondială. Unii, ca Sebastian Giovinco, primesc numărul 10 și încălzesc banca purtându-l pe spate. Alții pur și simplu nu sunt în stare să reproducă forma bună de la club la nivel național.

Însă nu și Zaza.

El a preluat numărul 7 de la veșnic împiedicatul Ignazio Abate și l-a ridicat cu mândrie, apoi a plecat capul și s-a pus pe treabă. Foamea de gol și plăcerea de a juca pe care le-a arătat recent în tricourile lui Ascoli și Sassuolo (momente în care PSG-ul și-a exprimat clar dorința de a-l aduce în Parc des Princes) au venit cu el pe Stadio San Nicola împotriva Olandei.

În 72 de minute, Zaza a avut 3 șuturi, 2 pe poartă și unul într-o situație de 1 v 1 cu Jasper Cillessen. Neimpresionant? Se poate. Însă contribuția lui Zaza a fost constantă și consistentă. A început prin a obținue un penalty în minutul 10, lăsând Olanda fără Martins Indi și pe italieni cu un avantaj de 2-0, după lovitura lui De Rossi. Apoi a continuat să arate că este partenerul de drept al lui Ciro Immobile în vârful atacului italian, combinând și ajutându-l pe acesta într-un fel în care staticul Mario Balotelli nu a putut să o facă.

A urmat Norvegia – Zaza nu i-a iertat nici pe ei. Împreună cu –sperăm noi- viitorul său coleg de la Juventus, Leonardo Bonucci, a mai adus Italiei încă un 2-0. Speranța unor vremuri noi a început deja să calce în picioare rușinosul trecut recent, iar fanii Squadrei Azzurra din toată lumea așteaptă cu nerăbdare să vadă ce soartă va avea Azerbaidjanul în fața băieților lui Conte.

Zaza, desigur, nu va purta alb-negru prea curând, fiind cedat în întregime celor de la Sassuolo în iunie. Beppe Marotta, GM-ul cu ochi de vultur, ne asigură că Zaza a rămas pe radarul bianconero, existând o opțiune (similară cu cea a lui Alvaro Morata, pentru Real Madrid) care-l poate aduce la Torino pentru € 15.000.000 în viitor.

 

Voi ce ziceți? Cum s-ar descurca Simone la Juventus? În ce situație credeți că ar putea să fie al nostru și în ce sistem îl vedeți folosit la potențial maxim?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 gânduri despre “Simone Zaza – Portdrapelul Noii Generații”