AC Granata – Juventus Torino 0-1: echipa orasului invinge!

Derby_Della_Mole_03

Un nou dus rece pentru “sarmanii” bovini. Dus administrat nu atat de ploaia torineza cat de singura echipa profesionista a orasului, Juventus. Toro a fost autoarea unei demonstratii fascinante despre cum nu se poate castiga un derby. Fara idei clare, fara pericol, fara suturi pe poarta! Insa au punctat bine la lovituri miselesti cu pumnul, faulturi grosoloane din spate si proteste vehemente. Din pacate pentru eternele bovine fotbalul nu premiaza asta si punctele se aduna in alta maniera. Juventus castiga din nou inteligent, fara a forta excesiv si fara emotii. Cuplul Barzagli-Bonucci-Chiellini este impecabil si nu mai apar greselile nepermise din confruntarile precedente cu echipele veroneze. Semn ca doar titularii dau siguranta absoluta. Nu stralucim, dar invingem, o perfecta mentalitate italiana ce a adus atatea succese.

Buffon: 6

Nota se acorda strict pentru prezenta in teren si sporadicele schimburi de pase ca la antrenament cu fundasii nostri.  In rest a fost o dupa amiaza in aer liber pentru Gigi. Urmeaza probabil un picnic.

Barzagli: 6.5

Lider si de netrecut ca intotdeauna. Paseaza cu calm si inchide excelent  trasele previzibile ale bovinilor.

Bonucci: 6.5

Generos in efort  si sigur in iesirile cu mingea la picior. Este coautor la gol si cel care genereaza  carambolul la cornerul ce consfinteste victoria noastra.

Chiellini: 6.5

Ii obliga pe vanitosul Cerci si al sau stang la un meci frustrant plin de nereusite si zbateri dezordonate. Imposibil de depasit de vedeta autointitulata a lui Toro si consistent si in aportul ofensiv.

Lichtsteiner: 6

Atent si puternic in defensiva, inexistent aproape in ofensiva. Meciul tipic al elvetianului.

Vidal: 6.5

Surprins la inceput de contra rapida a lui El Kaddouri, pe care il scapa in prima repriza, chilianul continua intr-o nota exclusiv pozitiva. Desi lovit in repetate randuri, strange din dinti si apare permanent la pasa, gestionand bine zona sa.

Pogba: 7

E greu sa il inlocuiesti pe Pirlo, dar francezul nici nu isi propune asta. Inlocuieste geniul lui Pirlo cu jocul sau fizic si rapid si apare foarte bine pe ambele faze. Este autorul golului care aduce 3 puncte pentru noi si Padelli devine deja un client fidel. Viitorul fotbalului apartine acestui tip de mijlocas versatil.

Marchisio: 6

Face un meci tactic bun, inclusiv la faultul de galben asupra marocanului. Supus unor duritati suburbane, isi continua travaliul atat de necesar, dar nu conteaza prea mult in atac.

Asamoah: 6

Gaseste inspiratia doar la pasa oferita lui Tevez pentru un sut respins in corner de apararea granata. In rest are acelasi bun aport combativ din punct de vedere defensiv  si atat.

Tevez: 7

Pogba marcheaza golul, dar tot Apasul sarjeaza nemilos careul lui Padelli si se propune ca lider al echipei. Este si el coautor la golul francezului, chiar daca din pozitie de offside. Argentinianul este razboinic asemeni un mijlocas inchizator si apare la deposedare inclusiv in benzile terenului  in minutele finale. Fantastic comportament si o daruire exemplara.

Giovinco: 5.5

Atacantul nostru de buzunar este foarte dinamic, generos la efort, dar din pacate nu foarte eficace. Nu rezista niciunui duel fizic si face cunostinta cu gazonul la orice contact mai barbatesc. Rateaza cu seninatate ocazia meciului singur cu Daniele Padelli si dovedeste inca o data ca locul sau nu este acela de varf de lance. In fata unor defensive aglomerate un jucator de gabarit neglijabil nu poate fi util. Fara oportunitati pe contra sau o distribuire a sa in zone laterale cu greu va putea ajuta echipa.

Padoin: 6

Este puternic si plin de grinta, iar Conte il introduce in teren pentru a inchide meciul. Se achita perfect de atributii ca intotdeauna.

Vucinic: 6

Reuseste sa fie mai util in acest meci in 15 minute decat in alte partide in 90. Are timp pentru o reluare frumoasa ce provoaca o parada a lui Padelli si se dovedeste energic in defensiva.

Quagliarella:?

Introdus la trecerea timpului.

Un meci controlat bine de fotbalistii nostri si rezolvat de o noua faza ce va crea isterie in Peninsula Italica. Reluarea in bara a lui Tevez ce a precedat golul lui Pogba este din pozitie de offside si scenariile conspirationiste vor aprinde din nou mintile tendentioase. Am putea contrabalansa cu rosu direct la Immobile pentru faultul golanesc asupra lui Tevez, dar asta nu mai intereseaza pe nimeni. Conteaza victoria si moralul perfect pentru a pregati cel mai important meci al saptamanii viitoare, cel cu turcii din Istanbul. Buna mutarea lui Antonio Conte pe final cu schimbarea de modul si mult mai bune cele trei puncte. Celor de la Toro le uram succes in vesnica incearcare de a evita retrogradarea. Nu de alta, dar ne plac aceste derbyuri de antrenament si succesele garantate ce survin in urma lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 gânduri despre “AC Granata – Juventus Torino 0-1: echipa orasului invinge!”