Bologna – Juventus 0-2 : inca un pas catre Scudetto!

Juventus avea de infruntat un adversar in mare forma in aceasta seara pe Stadio Renato Dall’Ara si erau capitale cele trei puncte pentru a transmite un semnal clar in ceea ce priveste Scudetto. Echipa gazda a demonstrat inca din start momentul bun pe care il traverseaza si a prezentat un joc avantat , ofensiv , initiativa laudabila in campionatul italian. Dupa o prima repriza in care am suferit mai mult a urmat una de descatusare si inspiratie in care am inchis meciul. In sfarsit s-a vazut util in actiune si atacul favorit al lui Conte pe fondul spatiilor generoase aparute in apararea Bolognei.Victorie meritata si inca un pas catre Scudetto.

Buffon: 6.5 

Imperial in toate deciziile , exceptand poate mingea boxata periculos la lovitura libera a lui Diamanti. Are o iesire salvatoare la Gilardino in pozitie de ultim aparator si alte cateva interventii de clasa. Exact ce se asteapta de la un portar de nivelul sau.

Chiellini : 6.5  

Mult travaliu , apare pe ambele faze si este si autorul unei pase foarte bune catre Giovinco ,  din care iese golul 2. Prezenta sa da siguranta de fiecare data.

Bonucci : 6.5 

Si el salveaza poarta la o faza prin plasamentul foarte bun , chiar daca este lovit intamplator de minge. Nu lasa spatii adversarilor si intuieste de fiecare data intentiile unui foarte activ Diamanti.

Barzagli : 6.5  

Impecabil , ca de obicei. Duce si el lupte decise cu Diamanti , prezent peste tot , dar nu ii lasa acestuia spatiul necesar pentru a avansa cu mingea la picior. Regizorului bolognez ii raman astfel doar pasele , bine neutralizate de Bonucci.

Peluso : 6 

Pare mai putin sigur decat de obicei si are mult de luptat in flancul sau. Se achita bine de sarcinile defensive , dar nu exceleaza de la mijloc in sus. Risca si mai multe cartonase galbene prin interventii nesigure.

Marchisio : 7.5 

Meci de protagonist al lui Marchisio. Se vede amprenta sa in joc inca de la inceput si se propune la finalizare in repetate randuri. Finalizeaza o actiune excelenta lucrata impreuna cu Vucinic , ii ofera acestuia si pasa la golul unu si aduce linistea. Atent la recuperare , bun la fructificarea spatiilor in jumatatea Bologniei , este cel mai bun jucator al lui Juventus!

Pirlo : 7 

Pirlo revine la forma sa cunoscuta de toti juventinii. Decisiv , deschide bine jocul si  este foarte important si la inchiderea culoarelor si recuperare.Un meci complet facut de regizorul nostru , caruia doar golul i-a mai lipsit la acea magie la marginea careului advers pentru a incununa o evolutie buna.

Vidal : 6.5 

Neinspirat la finalizare , insa foarte bun la tot ce a insemnat recuperare si joc de posesie utila in jumatatea Bolognei. Faptul ca nu am mai vazut suturile repetate de la distanta din meciurile cu Celtic sau Napoli i se datoreaza in mare masura lui Arturo.

Padoin : 6

Darnic in efort , ca de obicei , incearca cateva centrari si reuseste  o patrundere in forta care se putea solda cu gol. Nimeni nu ii poate lua munca pozitiva depusa in folosul echipei , dar se vede faptul ca este fortat pe un post atipic lui. Este un fotbalist de recuperare , nu unul de creatie.

Vucinic : 7 

Incepe prima repriza in nota visatoare obisnuita , tratand mingi importante cu lejeritate si pierzand multe baloane , unele periculoase chiar pentru propria poarta. Revine insa in forta in repriza a doua si isi justifica in sfarsit postul de titular printr-un gol si o combinatie de gol cu Marchisio. Acesta este scopul atacantului , golul! Asta vrem sa vedem mai des de la Vucinic. Buna insa repriza a doua.

Giovinco : 6.5 

Bologna se deschide pe atac si micutul varf torinez gaseste spatiile necesare unor actiuni agreate de el. Are o prima repriza la fel de cenusie si ineficace ca si Vucinic , dar isi creeaza doua ocazii foarte bune in careul advers in a doua jumatate a meciului. Din pacate sufera de aceeasi nesiguranta la finalizare.Nu a fost decisiv pe tabela ca muntenegreanul , dar aportul in echipa a parut mult mai bun decat al acestuia per total. Un meci util.

Pogba : 6 

S-a luptat foarte bine cu jucatorii adversi si a consolidat mijlocul lui Juventus in putinul timp avut la dispozitie.

Matri , Quagliarella : insuficient pe teren pentru a putea fi notati.

Victorie de incredere si liniste pentru Juventus , presiunea este acum pe „urmaritoare”. Cel mai mic pas gresit al lor ne poate usura noua misiunea. Linistea la echipa este cel mai important lucru in astfel de momente si ne putem concentra serios pe Liga Campionilor.Bayern este o echipa tare , dar nu una inabordabila pentru razboinicii lui Conte. Forza Juventus!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 gânduri despre “Bologna – Juventus 0-2 : inca un pas catre Scudetto!”