Juventus-Fiorentina 1-1: mai mult nu am meritat!

Public

Un meci inceput in forta si terminat in cea mai crunta dizgratie. Am decolat pe aripi mari si ne-am frant subit in fata unei echipe nu lipsita de calitati tehnice, dar mult sub potentialul nostru. Fiorentina a dominat autoritar in cea mai mare parte a meciului si nu a inteles nimeni atitudinea defensiva a unei echipe bianconere care nu exceleaza la contraatac. Cu o astfel de atitudine si cu Giovinco sau Ogbonna titulari nu vom ajunge niciodata sa avansam intr-o competitie importanta. Exista si altceva decat campionat, exista si altceva decat Italia! Sperante sunt in continuare, dar cu un nou joc pe asemenea coordonate nu facem altceva decat sa confirmam ca NU STIM sa jucam competitiile eliminatorii in care nu ai timp si nici sansa de a mai repara ceva. Totul se joaca in doua meciuri, iar concentrarea si calitatea jocului trebuie sa se apropie de 100%. Retur de foc la Firenze intr-un mediu mai mult decat ostil si multe intrebari la care Antonio Conte va trebui sa raspunda. Cea mai importanta fiind: construim o Juventus europeana sau stagnam la aceeasi parametrii?

Buffon: 7 OMUL MECIULUI

Nimic de facut la golul lui Gomez. In restul timpului scoate sut dupa sut si ocazie dupa ocazie. Daca echipa viola nu a plecat invingatoare de la Torino este doar datorita lui.

Caceres: 6

Joaca folosind cu calm tehnica sa eleganta si ajuta manevra ofensiva cand are oportunitati. Se apara corect si exact in zona sa, dar il lasa liber pe Gomez la faza golului si renunta prea usor la duelul fizic. Golul germanului vine si pe eroarea sa.

Ogbonna 5.5

Are un inceput increzator care genereaza iluzii efemere. Apoi redevine jucatorul temator, nesigur, confuz. Usor depasit de Matri in doua faze, comite erori dupa erori si numai arbitrul il opreste pe Borja Valero din drumul spre gol la o faza din repriza secunda. Apoi rateaza interventia la Gomez si ii da mult spatiu acestuia pentru preluare. Rezulta golul si inca o evolutie marca Ogbonna. Se pare ca ramane jucator de Torino, nu de Juventus Torino! Nu mai putem risca cu astfel de calamitati in centrul apararii in linie de 3!

Chiellini: 6.5

Singurul impecabil din defensiva lui Conte. Lupta exemplar pentru fiecare balon, avanseaza cu mingea decis si util si nu pierde niciun duel aerian. Titularii raman titulari.

Isla: 6

Are un inceput la fel de entuziasmant ca si echipa, dar se stinge si el in repriza secunda. E inca temator si nu isi asuma mai multe responsabilitati. Increderea insa vine jucand si chilianul arata calitati si o revenire de forma. Mai e mult insa pana la 18 milioane cat am platit lui Udinese.

Vidal: 6.5

Marcheaza golul ce da iluzia unei reusite in nota meciului cu turcii. Incearca combinatii rapide in banda cu Isla dar lipseste mereu atingerea finala pentru a pune in valoare un coechipier. Ca de obicei grinta sa e legendara, dar Arturo poate mult mai mult decat atat.

Pirlo: 6

Lumineaza jocul in cateva  ocazii in prima repriza si incanta prin tehnica sa ireprosabila. Ajuta prea putin insa echipa in defensiva si in repriza secunda este apatic si neinspirat.

Marchisio: 6.5

Pare intr-o revenire pozitiva de forma si se remarca mai mult la constructie. Nici el insa nu da consistenta necesara jocului si pierde mijlocul in fata bataiosilor toscani. In afara golului lui Vidal a parut cel mai activ insa in linia mediana si numerele tehnice de spectacol arata o incredere ascendenta in propriile mijloace.

Asamoah: 6

Foarte bun in defensiva, pe partea sa si a lui Chiellini nimeni nu a amenintat serios. Au plecat mingi utile in atac din banda lui, cu precadere in prima repriza. Nu poate face insa diferenta ca un juator native de banda. Este o improvizatie si asta se simte faza de faza.

Giovinco: 5.5

Nu este un atacant si nici nu va fi vreodata! Rar rezista unui duel fizic si suteaza in portar din pozitii avantajoase. Cu exceptia unor schimburi rapide interesante cu Osvaldo nu se remarca prin nimic si nu ajuta decat prin plasament la faza golului lui Vidal. Irosim timpul aruncand mingi la Giovinco, iar el iroseste timpul jucand la o echipa mult peste nivelul sau.

Osvaldo: 6

Mai prezent in joc decat omologul liliputan din atac, dar nici el decisiv. Combina in cateva randuri util cu mijlocasii si se implica in joc creand spatii pentru cei din linia a doua. NU se arata insa la finalizare si tine prea mult de minge la o faza la care puteam finalize pe unica contra mai taioasa. Nu e inca intrat in schemele echipei si asta se vede.

Llorente: 6.5

In cele 25 de minute jucate este mai pozitiv decat Giovinco si Osvaldo impreuna in tot meciul. Apare periculos la finalizare in doua randuri si ofera si o pasa de gol lui Pogba, pe care francezul o rateaza insa cu seninatate. Lipsa lui se vede in fata cand mingile sunt pierdute rapid la orice duel fizic. Conte il introduce pentru a schimba ceva, dar este prea tarziu.

Pogba, Padoin:?

Insuficient pentru notare.

Nu putem decat sa speram la un retur de vis in care vom utiliza toti titularii. Campionatul e aproape castigat si ar cam fi momentul sa respectam aceasta cupa. Nu am castigat nimic in Europa de 17 ani si nu ne permitem sa tratam superficial o competitie, fie ea si a doua ca importanta. Daca nu ai resursele necesare si atitudinea de a izbandi in Europa League, ce pretentii sa mai ai de la Champions League? Raspunsurile le asteptam de la Antonio Conte si baietii sai  pe teren, la Firenze!

UN MECI IN CARE DOAR PUBLICUL A FOST LA INALTIMEA UNEI COMPETITII EUROPENE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 gânduri despre “Juventus-Fiorentina 1-1: mai mult nu am meritat!”