Juventus – Palermo 2-0 : in Italia tot number 1!

Soccer: Serie A; Juventus-Palermo

In meciuri de acest tip Juventus este suverana. Palermo a venit ca o echipa invinsa inca de la inceput si a acceptat dominarea copioasa a bianconerilor fara veleitati ofensive si fara a pune in pericol posesia adversarului. Intr-un ritm de doua ori mai lent decat in Europa Pirlo redevine pasatorul de efect si combinatiile sunt mult mai usor inchegate.Aceste partide linistite  genereaza lipsa de concentrare a  baietilor nostrii si priveaza echipa de teste in forta la un ritm ridicat al jocului. Juventus revine la 3 puncte fata de Roma si se reconfirma ca lider in Italia, dar batranul continent asteapta inca acele confirmari in fotbalul care conteaza cu adevarat.

Buffon: 6

Niciodata pus in pericol cu adevarat. E prezent la mingile aeriene si are o singura ezitare cand este incomodat de Chiellini in repriza secunda. Atent la curajoasa incercare a lui Dybala, Gigi a parut azi mai mult spectator.

Ogbonna: 6

Incepe in stilul sau ezitant cu o pasa la Vazquez ce putea genera o contra taioasa a sicilienilor. Apoi evolueaza insa fara greseala si se impune foarte bine in dueluri fizice cu atacantii adversi. Inchide culoarele prompt si e pozitiv si la capitolul recuperari.

Bonucci: 6.5

Este cel mai constant si sigur fundas al nostru in acest inceput de stagiune. Nu pierde niciun duel in preajma careului si avanseaza cu mingea in jumatatea adversa pentru a pune presiune. Spre final se accidenteaza dar strange din dinti cu un spirit de sacrificiu tipic juventin si termina partida dispus de Allegri lateral dreapta pentru a nu fi expus.

Chiellini: 6

Nu se actioneaza prea des in zona sa si Giorgione se impune permanent in orice duel indiferent de zona terenului in care se afla. Si el ajuta atacul creand superioritate pe alocuri.

Pereyra: 6

In ipostaza de “terzino destro” nu dezamageste, chiar daca nu se remarca in mod deosebit decat prin doua centrari care il remarca mai mult pe Llorente. Se combina mult mai fluid in zona aceea insa si tehnica superioara a argentinianului in raport cu titularul de drept iese in evident.

Vidal: 6.5

Nu e inca “razboinicul” din sezoanele precedente dar deblocheaza meciul  marcand a treia oara in acest campionat si se arata mereu la finalizare. Preseaza bine in zona careului advers si a parut mult mai sigur decat la Atena. Il lasa uneori pe Baretto putin cam liber si Allegri il muta in stanga spre final.

Pirlo: 6

Reapar pasele sale de efect si da din nou ritm jocului cu schimbarile de directie. Are meritul assistului pentru Llorente si e cea mai buna prestatie de la revenire. E departe insa de Pirlo magicianul.

Marchisio: 6.5

Nu cadreaza suturile si este lipsit de inspiratie la ultima pasa. Cu toate astea pressingul, travaliul si viziunea jocului sunt de top. Blocheaza orice initiativa palermitana din fasa si este un veritabil tampon intre defensiva si mijloc. Face si un faul inteligent de galben la Belotti, preintampinand o actiune ce putea deveni periculoasa.

Asamoah: 6

Nu se joaca mult pe partea lui dar strange bine in mijloc si alaturi de Marchisio este omul care recupereaza cele mai multe baloane. Pisano e foarte discret in zona sa si asta dovedeste eficienta defensiva a ghanezului. In rest impinge jocul mult fara a pune in real pericol poarta adversa

Tevez: 6.5

Nu marcheaza in acest meci si totusi este printre cei mai buni. Viteza sa si tehnica il ajuta dupa recuperarea lui Pereyra in actiunea personala soldata cu un assist excelent pentru Vidal. Se propune si ca playmaker uneori fara sa economiseasca deloc efortul fizic la recuperare.

Llorente: 6.5

Marcheaza in sfarsit si asta e cel mai important. In afara golului care a inchis meciul a parut mai sigur la combinatii si a mai avut o finalizare cu capul pe centrul portii. Schimba bine cu Tevez si e mai prezent in joc.

Lichtsteiner: 5.5

Alearga, alearga, alearga…

Pogba: 5.5

Are timp sa isi arate tehnica in doua randuri, dar tine de minge fara a oferi ceva special.

Giovinco: 6

Intra tarziu si apare foarte dinamic. In putinul timp avut la dispozitie isi trece in cont o finalizare in portar, o bara spectaculoasa dupa un sut naprasnic si o centrare defectuoasa in tribuna. Pe finalurile de meci cu un adversar epuizat atacantul de buzunar poate fi o solutie.

Pasul gresit de ieri al Romei trebuia fara doar si poate fructificat de Juventus. Elevii lui Allegri nu au prezentat un joc mai bun decat in ultima perioada, dar au fost mai precisi la finalizare si au lovit exact la momentul oportun. Atunci cand ritmul e scazut Juventus e mult mai sigura pe mijloacele sale si traseele sunt mult mai clare. Noi tintim in Europa insa un rezultat bun, iar acesta va veni dupa confruntari unde actiunile fulgeratoare si pressingul supraomenesc sunt realitatile cotidiene de netagaduit. Acolo bianconeri prezinta multe lacune si doar o schimbare radicala va aduce o pozitie onoranta la finalul competitiei. Meciuri ca cel cu Olympiakos NU TREBUIE SA SE MAI REPETE! Italia este scena locala si a fost deja cucerita. Doar  scena internationala reprezinta confirmarea valorii acum si eforturile trebuiesc canalizate exclusiv in acea directie. Pana la urma JUVENTUS E UN BRAND INTERNATIONAL, NU DOAR UNUL LOCAL!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 gânduri despre “Juventus – Palermo 2-0 : in Italia tot number 1!”