Juventus – Siena 3-0 : o victorie logica!

In aceasta dupa-amiaza Juventus trebuia sa invinga pe teren propriu in compania nou evadatei din zona retrogradarii pentru a pune presiune maine pe Napoli in dificila deplasare de la Udine. Baietii lui Conte au inceput mai indecisi , dar au construit cu calm si golurile au venit la timp , evitand aglomerari complicate ale apararii toscane spre final. Dupa rezultatele notabile obtinute de Siena in compania lui Inter sau Lazio , Juventus era pusa in garda in legatura cu forma buna a adversarilor si trebuia sa opreasca cu orice pret contrele periculoase ale acestora. Misiune indeplinita cu succes in cel mai pur stil de campioana , cu luciditate si fara a presa inutil cu efort sporit. Cu astfel de meciuri se castiga campionatele!

Buffon:  7 . 

Nu foarte incercat in prima repriza , Gigi este insa la post dupa pauza si ajuta decisiv echipa prin siguranta la iesirile pe centrari si reflexe de mare portar. Scoate un gol ca si facut al lui Emeghara si transforma partida intr-una linistita , evitand un final riscant. Nu a putut face nimic la sutul lui Terlizzi , dar a salvat echipa intr-o situatie dificila si rezultatul final i se datoreaza si lui.

Asamoah: 6 .

Munca de travaliu o face ca de obicei cu mare seriozitate si simt de raspundere ,punctand si cu o pasa buna in spate in prima repriza , pasa care putea fi transformata in gol de Pogba. Se vede insa ca este in afara formei sale de varf si nu ajuta prea decisiv atacul.Devine din ce in ce mai evident ca postul de mijlocas central i se potriveste cel mai bine. E inteligent , combinativ , bun recuperator , dar ii lipsesc ruperile de ritm ale unui jucator de banda adevarat si centrarile precise.

Peluso : 6.

Folosit din nou in pozitia de fundas central , Peluso are un meci consistent. Combina util cu coechipierii , arata din nou tehnica si disponibilitate buna de efort. Greseala din inceputul partidei , cand permite din nou sa fie depasit in exterior pentru centrare , este singulara si redevine ulterior un om sigur , vizibil insa mai util in banda.

Bonucci : 6 .

Este acelasi om sigur din centrul apararii si in pofida unui adversar incomod precum Emeghara se achita bine de atributii. Jucatorul Sienei il depaseste la un duel si este la un pas de gol , dar in restul meciului Bonnie l-a blocat bine pe acesta.

Barzagli : 7 .

Faptul ca nu prea am prea auzit de Rubin , un jucator in forma pentru toscani in ultima vreme , i se datoreaza lui Barzagli , care l-a inchis bine pe acesta. Precis in interventii , are timp sa dea si pase foarte bune in atac , cum este cea oferita lui Giovinco la ratarea lui Vucinic . Din nou cel mai bun in aparare.

Lichsteiner : 7 .

O noua evolutie care il propune pentru titlul de „omul meciului”. Este primul care suteaza periculos la poarta la o combinatie in dreapta careului , face aceleasi curse foarte bune in banda , marcheaza golul descatusarii la greseala lui Pegolo si este imperial in defensiva. A oferit si pase bune coechipierilor din banda dreapta si nu a ezitat la niciun duel decisiv.

Marchisio: 7 .

Un nou meci foarte bun al lui Claudio , util pe ambele faze. Are o ocazie mare de  gol la un sut superb si se vede peste tot pe teren. Pe incercarile de contra ale Sienei este mereu acolo unde trebuie si zadarniceste incercarile acestora cu excelentul sau travaliu intre linii.

Pirlo : 7 . 

Pe langa genialul joc de „regista” care ii iese de aceasta data , ofera un moment magic la un lob pe care putea scrie „golul sezonului” poate si ofera o pasa de gol inteligenta lui Giovinco. Cand Pirlo este in forma si nu este victima unor atacuri barbare totul e mai usor pentru Juventus!

Pogba : 7 . 

Dupa un joc sigur si inca un gol de colectie , Pogba demonstreaza ca desi are doar 19 ani poate fi oricand o solutie pentru postul de titular. Tehnica nu il tradeaza si fizicul il ajuta ca de obicei in duelurile unu-la-unu. Dupa a cincea reusita stagionala nu ramane decat sa asteptam cu totii o noua torpila marca inregistrata. Cine stie , poate chiar pe San Paolo!

Vucinic : 6 . 

O evolutie din nou destul de cenusie , cu aceleasi vesnice incercari fanteziste de a juca mingea in locul unor rezolvari simple. Rateaza o ocazie mare la o centrare buna a lui Giovinco , refuzand sa joace mingea cu capul. Gaseste insa o pasa de gol foarte frumoasa pentru Lichsteiner.

Giovinco: 6.5 . 

O evolutie mai buna decat de obicei pentru micutul nostru atacant. Nu se remarca util pentru echipa decat la centrarea buna oferita unui apatic Vucinic in fata portii , insa face un joc mai bun de atacant de careu. Are spatii pe care le utilizeaza cu viteza nativa si semneaza o ocazie buna la un sut la coltul scurt , urmata apoi de un gol frumos la o pasa geniala a lui Pirlo.

Matri: 5.5 . 

Intra in locul lui Vucinic , dar nu se remarca decat prin efortul depus. Nu este nici foarte jucat , dar rateaza cu usurinta o unica buna oportunitate la o pasa a lui Marchisio.

Chiellini: 6 . 

Reintrarea lui Giorgione ne bucura pe toti , mai ales ca arata aceeasi determinare si un bun plasament. Speram sa il vedem mai mult la urmatoarele meciuri.

Giacherrini: ? 

Intra in locul lui Giovinco in minutul 81 , dar nu are multe mingi de jucat pe fondul forcingului de final al toscanilor. Are insa un sut bun pe final. Prea putin totusi pentru a putea fi notat.

Un meci inteligent facut de baieti care ne da posibilitatea de a ne concentra linistiti in vederea dificilei deplasari de la Napoli. Succes , baieti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *