Ne vorbeste „gratiosul Cesari”!

Juventus+Genoa+Vucinic+penaltyStimati amatori de fotbal spectacol si „moviola” italiana , avem pentru dumneavoastra in aceasta seara un nou episod de neratat din telenovela „calcistica” peninsulara  „Ne vorbeste Caesarul ”. Sa dam Caesarului ce-i al Caesarului , o camasa de forta in acest caz si sa purcedem a nara firul epic. Domnule Mutu , „a nara” nu are sensul intuit de dumneavoastra , asa ca va rog renuntati sa trasati liniute in fata televizorului!  Am inteles ca economia foarte subterana din Corsica a inregistrat o crestere  substantiala de pe urma transferului dumneavoastra , pentru care va felicitam. Va acordam cu aceasta ocazie si inalta distinctie de „Cavaler al frunzei de Coca” si va multumim! Dar sa trecem la naratiunea propriu zisa , care de fapt nu este naratiune , ci o discutie pe teme de moviola cu distinsul invitat si specialist de marca!

In rolul Augustului Caesar  il avem pe Graziano Cesari , un om predestinat functiei dupa nume ,  dupa port. Acesta va incerca din adancurile abisale ale fiintei proprii sa ne lamureasca in ceea ce priveste fazele dificile ale meciurilor din etapa asta si sa ni le explice cu homerica sa intelepciune macrocosmica.

Avem un „episodio” foarte controversat , domnule Cesari , penaltyul refuzat de arbitru lui Juventus la interventia  inoportuna a lui Frey in careu la Giovinco.Ce parere aveti?

„La ce interventie va referiti”?

Frey l-a atacat pe Giovinco in careu cu picioarele inainte si l-a oprit brutal dintr-o actiune de atac pe care scria 1-0. Acesta a ramas inconstient minute bune pe gazon.Bietul baiat!

„Ah , da , imi amintesc , nu a fost penalty! Pozitia initiala a lui Frey a generat neintelegerea.Avem acolo o traiectorie rectilinie si uniforma in raport cu miscarea de rotatie a Pamantului si portarul celor de la Genoa nu se putea opri…”

…decat in bietul Giovinco?

„Pai el era in zona , nu? Mare ghinion. Ar trebui sa fie mai atent pe viitor la pozitionarea portarului daca vrea sa isi continue cariera”!

Si faultul CLAR din spate al lui Kucka la Vucinic care scapase singur cu portarul?

„Clar? Nimic nu este clar , cum spunea si Einstein totul este relativ. Viata asta , ideile noastre  despre adevar , timpul , toate sunt relative. ”

Vreti sa spuneti ca nu a fost fault la Vucinic?

„Vreti sa spuneti ca nu ati auzit de Einstein”?

Domnule Cesari , pai in ritmul asta jucatorii adversi pot trage cu arme de foc in fotbalistii lui Juventus in careu si nu e niciodata penalty!

„Depinde de calibru! Daca e calibrul 12 atunci nu este penalty pentru ca glontul nu are destula putere sa schimbe traiectoria jucatorului juventin , deci nu influenteaza faza.  Este permisa  folosirea unei arme cu amortizor pentru a nu disturba sonor linistea pe stadion. Daca e glont de calibrul 16 atunci se intruneste dupa joc o comisie emerita care studiaza unghiul de patrundere , efectul general si alinierea lui Uranus in raport cu Terra si Soarele , ceea ce poate influenta mult decizia finala . Problematic  ar  fi daca am avea o lovitura cu obuz de 88 , pentru ca din ramasite nu ne-am da prea bine seama de situatia de joc.”

Pai bine , domnule Cesari , dar daca respectiva comisie se intruneste dupa joc cu ce mai modifica rezultatul partidei?

„Nu schimba cu nimic ,  dar noi putem recunoaste ca a fost penalty , iar arbitrul isi va cere scuze si va spune ca nu s-a simtit in stare.E si el om , il intelegem!”

Si la ultima faza , hentzul in careu al fundasului celor de la Genoa?Nici ala nu a fost penalty?

„Aici e o discutie aparte , pentru ca el loveste mingea cu piciorul drept , iar piciorul stang era de sprijin si mana dreapta avea o pozitie anatomica fireasca.”

Ce legatura are asta , domnule Cesari cu arbitrajul? Cu mana stanga , mana dreapta? A atins cu mana e penalty si gata!

„Nu e chiar asa! Vedeti dumneavoastra ,  avem doua cazuri faimoase in Serie B. Livorno este o echipa de stanga , prin urmare poate folosi in timpul jocului mana stanga in conditiile in care pumnul este  ridicat deasupra capului si strans.Hellas Verona sau Lazio sunt echipe de dreapta si pot folosi mana dreapta intinsa regulamentar in fata in semn de Ave Caesari  , adica EU!  Daca mingea ii atinge pe mana admisa de regulament nu e penalty”.

Si Juventus ce mana poate folosi , domnule Cesari?

„Din cate stiu eu echipa este  mai conservatoare asa , mai  de centru , deci nu poate folosi mainile”.

Si cine a scris regulamentul asta , Dr. Galliani?

„Cum de v-ati dat seama , chiar el!  E juventin de mic , nu il puteti acuza de rea vointa ”.

Credeti ca ar mai fi ceva de adaugat cu privire la acest meci , sau ne mutam la partida Milanului ,  unde sigur ati vazut multe penaltyuri , unele chiar si la copiii de mingi?

„Adaug doar ca este inadmisibila atitudinea antrenorului Antonio Conte , care a cerut un armistitiu si incetarea focului , si asta in timpul partidei !  Sper ca decizia Comisiei sa fie una dura ,  pentru ca nu toleram astfel de comportamente ce sfideaza  bunul simt civic!”

Bine , domnu’ Cesari , va multumim pentru aceasta analiza S.F. a meciului si va invitam sa explorati calitatile de autor in domeniu , pentru ca e evident faptul ca posedati un mare talent.Legatura catre Enterprise , pardon , in studio.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Ne vorbeste „gratiosul Cesari”!”