Nedved: „Juventus este pregatita pentru debutul in Champions League”

nedvedIntr-un interviu acordat la microfonul Sky Sport, fostul mijlocas ceh, actual membru in Consiliul de Administratie al clubului bianconero, Pavel Nedved, a prefatat debutul lui Juventus in noua editie de Champions League:

Maine incepe aventura in Champions League. Ai afirmat de-a lungul saptamanii ca nu sunteti favoriti, insa…
„Orice partida pe care o joci in Champions trebuie sa nu fie subestimata. Vom intalni un adversar ostil si avem amintirea anului trecut, desi era o alta echipa daneza, cand am terminat la egalitate 1-1, asadar va trebui sa fim foarte concentrati deoarece meciul va fi unul dificil.”

Rezultatul de egalitate de pe San Siro a insemnat pierdrea primului loc in clasament dupa 17 luni. Va provoaca un anumit sentiment sau este doar un fapt statistic?
„Este clar ca am avut un inceput de campionat foarte dificil, asadar noi suntem multumiti de ceea ce am obtinut in primele trei partide, deoarece echipa s-a exprimat bine, a jucat un fotbal frumos. La Milano a fost un meci greu, insa cred ca a fost unul frumos, cu un rezultat de egalitate corect.”

Ce impresie ti-a facut Inter? Cel mai bun transfer al lor este Mazzarri?
„Eu cred ca da, Walter Mazzarri a schimbat deja echipa, se vede mana sa. Din punct de vedere tactic au stat foarte bine in teren, s-au organizat foarte bine, motiv din cauza caruia pentru noi a fost dificil. Inter mi-a facut o impresie buna, desi trebuie sa spun ca Juve a aratat o atitudine extraordinara, asadar sunt multumit.”

Impresia este ca Juve are in ADN-ul sau siguranta si increderea care ii permit sa rezolve situatia si in momentele dificile. Aceasta este marca inregistrata a lui Antonio Conte?
„Cu siguranta aceasta este caracteristica imprimata de Antonio, echipa il asculta, a preluat caracterul sau, exista o foarte mare dorinta de a nu renunta niciodata si de a lupta pana la final. Eu sunt foarte multumit de modul in care se descurca baietii si sper ca vor continua in acest fel.”

Din informatiile noastre maine exista posibilitatea de a-l vedea pe Quagliarella titular. Este un jucator care in ultima zi de mercato parea ca va pleca, apoi se pare ca a intervenit dorinta lui Antonio Conte. Cat de greu este pentru un atacant sa fie pregatit in orice moment avand totusi parte de putin spatiu?
„Este foarte dificil. Pentru un jucator care nu evolueaza doua-trei partide la rand si trebuie sa intre pe teren cu siguranta nu este usor. Insa eu urmaresc antrenamentele si trebuie sa spun ca toti se antreneaza exemplar, iar antrenamentele lui Antonio Conte sunt foarte solicitante, asadar orice jucator va alege sa trimita pe teren sunt sigur ca va fi pregatit pentru aceasta provocare.”

Poate chiar acest tip de antrenament a influentat situatia lui Llorente, care intampina dificultati? Sau este vorba despre o problema tactica..
„Nu, cu siguranta este vorba despre totul. El vine din alt campionat, unde se joaca putin diferit, a venit intr-o echipa deja formata, care are anumite mecanisme de joc. Are nevoie doar de timp deoarece este un campion pe care il vom revedea cu siguranta si ne va fi de mare ajutor pe viitor.”

Dupa campania voastra de mercato si dupa un an de experienta in Champions League, distanta fata de marile cluburi europene s-a redus?
„Acest lucru se va putea vedea doar pe teren, insa eu cred ca Juve s-a intarit, este mai puternica si acum ramane ca jucatorii sa demonstreze pe teren. Eu cred ca echipa este pregatita.”

Cum se gestioneaza abordarea meciurilor de Champions si oboseala?
„Intr-adevar este foarte obositor. Uneori nici nu iti amintesti ce meci trebuie sa joci, deoarece se disputa din trei in trei zile. Insa nu existe momente de pauza, pauza absoluta, in care sa nu fii pe drumuri, ci sa stai linistit acasa si sa te concentrezi pe meciuri. In acest an stim ca vom suferi din punct de vedere fizic deoarece disputam numeroase partide, insa putem sa ne descurcam. Experienta mea arata ca se pot gestiona aceste meciuri si sunt sigur ca baietii vor fi pregatiti.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Nedved: „Juventus este pregatita pentru debutul in Champions League””