Pirlo: „Campionatul ramane principalul nostru obiectiv”

Un premiu important pentru Andrea Pirlo, gratie evolutiei extraordinare din sezonul precedent, primul pentru Andrea in tricoul bianconero. Experimentatul mijlocas italian a fost principalul protagonist al lui Juventus in drumul spre castigarea unui titlu de neuitat si continua sa conduca echipa atat in Italia cat si in Europa, prin carisma si clasa sa infinita. O noua recunostinta a meritelor sale a avut loc in aceasta seara, cand lui Pirlo i-a fost acordat premiul „Number Eight: Giacomo Bulgarelli”, oferit de Asociatia Fotbalistilor din Italia in colaborare cu fundatia Bulgarelli si decernat celui mai bun mijlocas al anului, in cadrul unui eveniment desfasurat la Hotelul Savoia din Bologna.

Concurenta a fost impresionanta, avand in vedere faptul ca alaturi de Pirlo ceilalti doi finalisti au fost campioni de calibrul lui Xabi Alonso si Yaya Touré, insa juriul, condus de Fabio Capello si alcatuit printre altii din presedintele AIC Damiano Tommasi, fostul presedinte AIA Sergio Campana, si fosti mari jucatori precum Rivera, Mazzola, Suarez sau Lodetti, nu a avut niciun dubiu in alegerea numarului 21 bianconero.

Dupa Xavi, „Premiul Bulgarelli” ii revine lui Andrea Pirlo. Un juriu de exceptie alcatuit din Fabio Capello, Sandro Mazzola, Gianni Rivera, multi campioni din trecut. Un premiu personal, dar care ii revine putin si lui Juventus, invinsa pe teren sambata, dar premiata de doua ori in mai putin de 24 de ore: dupa distinctia „Panchina d’Oro” acordata lui Conte, iata acest premiu pentru tine…
„Da, un premiu foarte frumos, le multumesc acestor fosti mari campioni din juriu, este un premiu care trebuie impartit in mod cert cu toti coechipierii mei, cu Juventus, deoarece este si meritul lor daca in aceasta dupa amiaza ma aflu aici.”

L-am auzit astazi pe Antonio Conte spunand ca Juventus nu este inca o mare echipa. Ce anume va lipseste pentru a deveni o mare echipa?
„Este nevoie de timp, lucram impreuna doar de un an, asadar pentru a deveni mari avem nevoie de timp, de victorii, dar si de infrangeri. Important este ca suntem pe drumul cel bun.”

Sigur insa ca daca Juve ar fi castigat la Roma, apoi Napoli nu ar fi invins pe Sampdoria, v-ati fi apropiat de titlu in orice caz…
„Nu, asta nu. Se cunoaste dificultatea campionatului italian, este greu, sunt meciuri care pot oricand sa se incheie cu orice rezultat. Noi trebuie sa ne concentram doar pe noi insine. Sa luam meci dupa meci, apoi vom vedea la final cine va fi mai bun.”

In Champions League ai castigat pe teren alaturi de Milan: este posibila o dubla titlu-Champions sau in scurt timp pentru Juventus va veni momentul unei alegeri?
„Lucrul cel mai important pentru noi este sa ne jucam sansele in campionat si sa incercam sa il castigam din nou. Apoi in Champions League vom incerca sa dam tot ce putem, sa ajungem cat mai departe posibil. Insa obeictivul nostru principal ramane campionatul”.

Duelul cu Totti?
„Nu a fost niciun duel, a fost un fault de joc. Si-a cerut imediat scuze, asadar nu exista nicio polemica, nimic de spus.”

Genunchiul este bine?
„Da, da, este mai bine.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Pirlo: „Campionatul ramane principalul nostru obiectiv””