Sa radem de capra vecinului!

Andrea

Din ciclul “se intampla si la case mai berlusconiene” am dori sa ne prezentam regretele si sincerele condoleante pentru incetarea din activitatea fotbalistica a celui care a fost pana nu demult alaturi de noi in Champions League… M’Baye Niang. “M’Baye rau” sa va anunt, domnule Doctor Alban, dar anul acesta Europa apartine doar europenilor, asa cum va poate asigura si distinsul dumneavoastra coleg cu autohtona rezonanta bresciana, Mario Balotelli. Ceea ce poate parea o grava eroare cu conotatie rasista este de fapt o grava eroare cu infinite conotatii milaniste. Se pare ca cineva a omis sa treaca bietul baiat pe foaia trimisa la FUFA . Ori asta ori responsabilii de competitii de acolo au interpretat numele sau tribal ca pe o eroare de tehnoredactare sau dactilografiere si au dat cu pasta corectoare peste . Adica l-au albit! Asta nu ne surprinde in contextual actual de la AC Milan, unde Iluminatul Silvio a omis si el sa plateasca “cotizatia” la Justitie , rezultand de aici o “mustrare” de cativa ani, sau unde Adriano Galliani uita constant numarul de trofee castigate de echipa sa favorita, Juventus.  Un sindrom Alzheimer colectiv care poate genera efecte in lant daca se extinde. Ce s-ar intampla oare daca la meciul direct cu rivala Juventus soferul ar uita drumul catre stadion sau Matri ar uita pentru cine joaca si ar inscrie in poarta Milanului de dragul vremurilor bune? Noi nu ne suparam, dar e doar o ipoteza. Nu ma pot abtine insa sa nu imi pun o intrebare: oare Boateng o fi pe lista? Ce-or zice baietii de la Gelsenkirchen sa afle ca au transferat un atacant atat de solicitat?

 Oricum, este mult mai bine asa. Daca evolua la Barcelona, Niang ar fi fost pe “lista lui Fuentes” la vitamine si pe lista Spitalului Municipal la transplant. Daca evolua la Juventus era doar 50% pe lista de Champions League, cealalta 50% fiind pe lista lui Udinese spre exemplu pentru Europa League. Daca evolua la Napoli era sigur pe lista “curierilor pe scuter”, iar daca evolua la Roma era pe “lista neagra” a celor de la Lazio. Viata e grea pentru un tanar in plina afirmare si pericolele pandesc la tot pasul! Recomand Milanului mai multa atentie pe viitor, insa pana la urma nu putem cere prea multe, e doar o echipa demna de… Kaka!

Din surse secrete din interiorul clubului am aflat ca Mazzari pregateste asiduu meciul cu Juventus de saptamana viitoare. In scurta pauza de lucru s-a concetrat pe noul modul de joc. Cambiasso va face marcaj strans la Antonio Conte si nu il va lasa sa se miste in voie in suprafata antrenorului si sa dea indicatii. Moratti va intercepta perfect in flancul stang o convorbire intre Marotta si Comisia de Arbitraj si i-o va pasa agil lui Palazzi, care va relua defectuos ca de obicei catre Abete, ce nu nu poate rata insa finalizarea dintr-o asemenea pozitie. TAS-ul insa o va da in bara si va anula “reusita” pe motiv de “total afara din joc”, coruptie, incompetenta si ambiguitate. Iata inca o dovada ca Juventus lupta necinstit.

Incheiem cu o cugetare profunda si o anecdota a maestrului Merdatti :

“Rubare non e importante, e l’unica cosa che so”!

“De ce interistii au televizor in toaleta? Perche l’Inter  FA CAGARE”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Sa radem de capra vecinului!”