31! Atat de Juventus!

wallpaper_sfondo_juventus_31_scudetto_2012_13_BLACK31! 31 de razboaie pe teren castigate cu sudoare, atitudine si caracter.Ultimul este la fel de important ca toate celelalte, insa are povestea sa distincta. Nu este la fel de neasteptat si savuros ca cel de anul trecut, insa mentinerea in Everest-ul fotbalului italian a necesitat sacrificii si interminabile sedinte de antrenament conduse de cel mai spartan dintre urmasii Romei, Antonio Conte!

                           Conte

Cel mai faimos si asteptat gladiator intra in Arena. Toti ii recunosc statutul, ii studiaza calitatile si fauresc planuri de rasturnare a suprematiei sale. “Imperatorul” isi ia tronul binemeritat in primire, dar complotistii sunt multi si se ascund soptind in colturi obscure. Cu pretul unor eforturi uriase sunt gata sa il tranteasca in Tartar-ul uitarii si al umilintei. Istoria nu aminteste decat invingatorii si toti tintesc sus si viseaza la laurii sai. Acest Jupiter Capitolinul fotbalistic numit Juventus constientizeaza profund tumultul supraomenesc ce va urma . Se pregateste impasibil pentru succesivele asalturi disperate ale opozantilor. Priveste totul cu acel calm superior si echilibru spiritual tipic marilor razboinici. Nimic nu este lasat la voia intamplarii si detaliile sunt meticulos revizuite. Cand se dezlantuie furtuna confruntarii mai violent ca niciodata el isi tranteste adversarii la pamant si transforma durerea infrangerii lor intr-un suspin jalnic inghitit banal de praful din arena. Au incercat cu arme vazute sau nevazute, s-au aliat mai multi  si-au otravit simbolul, l-au acuzat de tot ce e mai rau pentru a-I discredita si a-i corupe imaginea infailibila. Au falsificat instante si arbitrii, au provocat si atacat nedemn. Finalul insa ii gaseste …in praful din Arena! Invinsi, umiliti, lipsiti de onoare si curajul de a aplauda Invingatorul. Unicul campion este tot EL!

[youtube_sc url=”6JR0fs1NgvM”]

Lasand frazele teatrale deoparte asa a aratat acest sezon. Nu mai eram o surpriza ivita din neant, nimeni nu isi mai permitea aroganta de a ne considera mai slabi si nici macar egali. A trebuit sa infruntam comisii corupte prezidate de politruci aserviti, prejudecati ridicole, anti-fotbal, anti-fairplay si un arbitraj ostil. Au luptat cu toate armele josnice ale “birocratiei in fotbal” si nu numai si au pierdut de o maniera zdrobitoare cu 3 etape inainte de final. Dureros domnilor sa iti pierzi onoarea si sa nu iti indeplinesti nici pe departe scopul dorit!

Meritul le apartine lor! Echipei tehnice conduse de un inepuizabil Antonio Conte, de un inimos adjunct Massimo Carrera,  un locotenent ingenios, Angelo Alessio si unei echipe de luptatori prin excelenta (unii mai mult si altii mai putin, insa toti importanti). A repeta un triumf in pozitia de favorit nu e o joaca de copii! Noi juventinii suntem obisnuiti si rasfatati in istoria noastra cu trofee, dar ele nu sosesc in vitrina prin simpla prezenta in teren. Fiecare tackling la limita, fiecare sfortare inumana, fiecare sprint teribil si fiecare durere acceptata cu strangere din dinti au faurit aceasta victorie. Ma inchin in fata fauritorilor acestui nou vis frumos si mandria mea de a fi juventin li se datoreaza lor in proportie covarsitoare.

[youtube_sc url=”fCBRrgJoZ90″]

Astazi sa nu vorbim de individualitati, astazi sa vorbim de CEL MAI BUN JUCATOR AL LUI JUVENTUS…ECHIPA! Pentru ca asta transmite Antonio Conte si asta au preluat si jucatorii desavarsind pe teren. Toti avem preferinte si toti suntem subiectivi, toti avem dorinte si toti am fost poate dezamagiti cand ele nu s-au implinit. La final insa ramane un sezon foarte bun in care Juventus s-a prezentat ca o putere a Europei fara dubii si a spulberat fara mila orice urma palida de concurenta in Italia. Iar noua asta ne spune  ca suntem acolo unde este locul nostru. Nu putem castiga fiecare meci si nu putem ridica inca toate trofeele dorite, insa putem afirma cu tarie ca AVEM ATITUDINE DE JUVENTUS! Iar asta este baza viitoarelor victorii care ne vor duce si mai departe. Mai e un pas si atingem ABSOLUTUL! Sa facem acel pas si sa atingem si Everest-ul Europei! Italia a plecat deja fruntea, sa o faca tot Batranul Continent la anul! Pentru ca din toamna nu mai venim “dupa doua locuri 7”! Ci dupa doua victorii eroice si o exeperienta exaltanta in Champions League! Forza Juventus!

[youtube_sc url=”mCW8jMa4Vlg”]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “31! Atat de Juventus!”