Pitbull!

Asa este cunoscut unul dintre fostii jucatori ai lui Juventus care pot denumi fara greseala termenul de “grinta”. Prima oara cand Davids ia contact cu valorile bianconere, este in finala castigata de Juventus la Roma (1996). In acel episod Edgar este adversarul lui Juventus in ultimul act al competitei europene supreme. Nu avea insa sa stie ce ii prevedea viitorul. Sapte ani de Juventinitate pura!

La sfarsitul sezonului 1996, Edgar se transfera de la finalista UCL tocmai invinsa de Juventus, Ajax, in Italia la Milano, acolo unde intr-un an competitional prinde doar 19 partide. Uimiti de rautatea si talentul care zacea in acest olandez, conducerea lui Juventus in frunte cu Luciano Moggi se decid in anul 1997 sa-l transfere pe Edgar la Torino. Nu ii ia foarte mult timp lui Davids sa intre in inimile suporterilor nostri. Prin daruire, prin agresivitate, prin lupta sa pana la sfarsit (Fino alla fine), Edgar devine un jucator important in angrenajul lui Juventus. Sarcinile sale mai mult defensive aduc multa siguranta la mijlocul terenului. Orice adversar se temea de Juventus si datorita lui Davids. Acest mijlocas era de netrecut, era mereu combativ, mereu pregatit sa-si puna toata rautatea pozitiva si agresivitatea in folosul echipei. Acesta era Edgar Davids, olandezul de la mijlocul terenului care pentru Juventus a evoluat in 243 de partide in sapte ani, marcand pentru batrana doamna de 13 ori. Edgar a castigat alaturi de Juventus 3 titluri de Campion al Italiei (97-98/01-02/02-03), 2 Supercupe ale Italiei (2002/2003) si o Cupa UEFA Intertoto (1999).

 Astazi 13 martie, este ziua eroului nascut in urma cu 40 de ani la Paramaribo.  Cu aceasta ocazie dorim sa ii uram lui Edgar Davids sanatate multa, fericire si implinirea tuturor dorintelor sale. Tot cu aceasta ocazie dorim sa ii aducem recunostinta noastra lui Edgar  pentru tot ce a facut in tricoul bianconero!

Tanti Auguri Pitbull!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Pitbull!”