Alessandro Del Piero (3)

Juventus vs. Atalanta - Serie A Tim 2011/2012

13.05.2012. ultimul meci al lui Del Piero in Serie A, contra Atalantei. La terminarea acestuia, Alex (care a fost aclamat zece minute de catre spectatori, fapt care nu s-a mai intamplat pana atunci in Serie A), era marcat de importanta momentului, dar si de tristete, condensand intr-o teribila fraza o cariera de 19 ani la un club grandios: “Am avut antrenori si colegi cu care am legat prietenii profunde, cu care am împărtășit lacrimi de bucurie si tristete, cu care am trait experiențe unice din istoria mea de fotbalist; cu unii dintre ei am câștigat, cu altii am pierdut; am jucat la Cupa Mondială și in Serie B, asa ca a fost ceva incredibil și nu știu de câte ori s-a întâmplat asa ceva în istoria fotbalului.”

[youtube_sc url=”XenBS824ByA”]

Si asa si-a incheiat fantastica evolutie in tricoul bianconero, cel mai bun si cel mai iubit fotbalist al “Batranei Doamne”, lasand in urma lui lacrimi, multe, dar si o mostenire fabuloasa: 19 ani in slujba lui Juventus pentru care a jucat 705 meciuri in care a inscris de 290 de ori si inca 91 de partide pentru Nationala Italiei in care a marcat 27 de goluri.

Pentru toate acestea si nu numai, Presedintele Republicii Italiene, l-a decorat de doua ori, cu titlul de Cavaler al Ordinului de Merit in 2000 si 2006 si tot in 2006 a mai fost distins si cu Meritul Sportiv.

Din pacate, Alex nu a mai apucat sa-si puna pe tricou a treia stea, dar el insusi este a treia stea, cea mai mare pe care a avut-o acest glorios club si care va straluci vesnic, acolo sus pe cerul minunatului Juventus Stadium dar si in inimile noastre, spre a ne incalzi sufletele si a ne lumina chipurile, pentru ca am avut imensa sansa sa fim contemporani cu acest grandios fotbalist, campion si OM, pentru unii chiar Zeu. Cineva nu l-a mai vrut la Juventus, dar el nu a spus nimic. A spus-o in schimb marele sau rival, Paolo Maldini: M-a scarbit modul in care s-a purtat Juventus cu Del Piero. A avut oferte tentante de la mari cluburi din Italia si Europa, dar le-a refuzat pe toate pentru a nu risca sa joace impotriva marii lui iubiri, Juventus, oferind astfel o ultima lectie de caracter si demnutate, cand a ales sa meargă sa joace la capatul lumii… MOLTO GRAZIE CAPITANO…

Cu ocazia acestui moment greu al despartirii, Fabio Caressa  de la Sky Sport i-a dedicat un emotionant eseu, transpus mai apoi intr-un videoclip. Iata-le:

“Fiecare gol al sau este o opera de arta. Pictorul meu preferat picteaza doar in alb si negru. L-m văzut zburand la fel de ușor ca un înger cu fata de heruvim. L-am văzut inventand o lovitură care a devenit doar a sa, propulsandu-l  între vedete,el fiind  încă un băiat. L-am văzut marcand cu echipa sa goluri decisive în meciuri decisive, în finale, la campionate mondiale.  L-am văzut furios și scrâșnind din dinți cand i se facea o nedreptate în  și plecandu-si capul în cazul unui esec.  L-am văzut luptand împotriva egoismului, pentru caci credea in forta  grupului. L-am văzut vorbind despre valoare și comportandu-se în consecință. L-am văzut impiedicandu-se si  cazand. L-am urmarit in timp ce  se ridica  obosit. L-am văzut luptandu-se cu antrenorii și facand crampe stomacale. L-am văzut indragostit de tricoul “azzurro și nereușesind să fie inteles. Apoi l-am văzut castigand la Berlin. L-am văzut înțelegand că lucrurile se schimba, se schimba jocul, iar golul lui a  reprezentat tot ce putea da echipa in acel moment. L-am văzut adaptandu-se chiar si în cazul în care el nu a vrut, făcând sacrificii pentru aceasta. L-am văzut umil și l-am văzut obraznic. L-am văzut suferind atunci când  a greșit. L-am văzut iesind într-un smoching alb, imaculat, dintre “gunoaie”. Nu l-am văzut să renunțe, niciodată. Nu am citit despre el în ziare de scandal. Aseara l-am văzut cum ședea pe bancă, imbufnat ca nu era lasat să joace. L-am văzut aplaudandu-si coechipierii cand acestia marcau, exultand pentru echipa. L-am vazut intrand pe teren fără a mai apuca sa-si faca încălzirea, pentru că el nu mai era un copil. L-am văzut tipand la unul  care  vorbea prea mult, deoarece era nevoie de respect. L-am văzut înscriind  din lovituri libere ca un artist  și din penalty ca un maestru. Mă bucur că l-am văzut pe Alex Del Piero facand toate aceste lucruri. Alex Del Piero este un exemplu bun pentru copiii mei”…

[youtube_sc url=”8dAp__Tbc3U”]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Alessandro Del Piero (3)”