Empoli – Juventus 0-2 : din nou lideri solitari!

Andreuccio

Dupa dusul rece de la Genoa era obligatoriu ca Juventus sa isi reia seria de rezultate pozitive in Serie A. Golul nemeritat al rivalilor genovani la ultima faza a adus-o pe Roma la egalitate de puncte cu “bianconerii” si au aparut deja primele contestatii la adresa lui Allegri. Victoria era deci imperativa in Toscana si cele 3 puncte nu au mai fost irosite de aceasta data. Atacul de rezerva Morata – Giovinco nu s-a ridicat la cotele dorite si a rezultat o prima repriza destul de anosta. Ingrijorator este faptul ca mijlocul a parut la fel de lipsit de idei si s-a angrenat intr-un joc fizic de uzura pe fondul pressingului curajos al celor de la Empoli. Acelasi ritm lent cu tente pasive si o posesie deloc fructuoasa au definit permanent strategia jucatorilor nostrii. Din fericire experienta masterului Pirlo ne-a oferit din nou o gura de oxigen si dupa deschiderea scorului si intrarea lui Tevez totul s-a animat brusc. Este clar faptul ca Juventus prezinta o alta fata atunci cand adversarul oboseste si construieste mai rapid. Golul lui Morata a fost unul de generic si a risipit total emotiile cu privire la victorie.

Buffon: 7 OMUL MECIULUI!

Salveaza miraculous la sutul lui Puciarelli deviat de Vidal, intervine salvator in situatie de unu-la-unu cu Tavano si este stapanul careului. Super-Gigi din nou cu o prestatie de top. Probabil ii datoram din nou macar 2 puncte.

Ogbonna: 6

Conditionat si de problemele avute, se achita onorabil de sarcini. Nu pare sa aiba calitatile necesare pentru a-si depasi conditia, dar in jocul fizic este util.

Bonucci: 6

Ar fi meritat o nota mai mare pentru modul sigur in care a condus manevra defensiva. Ezitarea din final putea insa aduce un gol pentru Empoli si astfel de scapari se dovedesc fatale in Europa.

Chiellini: 6.5

Sigur in dueluri, impecabil in interventii. Genul de evolutie standard a fundasului nostru. Rateaza de putin si golul dupa un corner al lui Pirlo. Implicat in ambele faze si extrem de generos in efort.

Pereyra: 6

Nu ajuta substantial atacul, iar asta nu poate fi decat un aspect negativ. Lupta sa permanenta si aportul la pressing ar fi singurele aspecte bune ale jocului. Nu da randamentul asteptat pe nicio pozitie si momentan este doar o solutie “de lot”. Sufera mult schimbarea modului in cea de-a doua parte.

Vidal: 5.5

Vizibil cu mult sub nivelul sau optim. Nu mai prezinta ferocitatea de ghepard in deposedarea adversarului, rareori inspirat la pase si autorul unor suturi dezamagitoare. Rateaza o ocazie buna in prima repriza si este la un pas de cartonasul rosu catre final.

Pirlo: 6.5

Deschide scorul cu lovitura sa libera de maestru si alege momentul cel mai oportun sa o faca. De asemenea in urma cornerelor sale rezulta oportunitati bune ca cea a lui Chiellini si prezenta sa fluidizeaza jocul in momente de pressing agresiv advers. Criticii afirma ca nu poti mentine un jucator titular doar pentru fazele fixe. Cu Empoli Pirlo a fost exact elementul esential.

Marchisio: 5.5

Discret ca si Vidal, la fel de neinspirat la finalizare. Suteaza pe langa poarta dintr-o pozitie ideala in centrul careului si apoi loveste bara scapat singur cu poarta lateral dreapta. Sters pe manevra de constructie, lipsit de concentrare in fata portii.

Asamoah:6

Patrunde periculos in doua randuri pe flancul sau si pare sa-si depaseasca destul de usor omul in viteza. Problema sa musculara ingrijoreaza mult pe fondul lipsei acute de jucatori de banda stanga.

Giovinco: 6

E deschis la joc, se arata la combinatii si are si doua suturi in prima repriza. Puncteaza insa foarte slab la eficacitate si este usor scos de pe trasa de adversari in dueluri fizice. Eterna promisiune poate fi o solutie doar pe finaluri de meci in conditii de spatiu. E greu sa construiesti cu el impotriva unui adversar bine inchis in defensiva.

Morata: 6.5

Rateaza cu Olympiakos , rateaza cu Genoa, in sfarsit aduce fericirea cu Empoli. Gol de generic si spaniolul are marja de crestere substantiala. Calitatile sale pot deveni letale daca sunt puse mai mult in sprijinul echipei.

Lichtsteiner: 6

Aduce un plus la capitolul impetuozitate si intra bine in meci dupa accidentarea lui Ogbonna. Nu este el factorul decisiv, dar il limiteaza mult pe Mario Rui si aduce mai rapid mingea in preajma careului.

Tevez: 6.5
Imediat cum intra in locul lui Giovinco se schimba muzica. Jocul are alt dinamism, alta dimensiune. Rateaza golul de putin in doua randuri, obligandu-l pe Bassi la interventii dificile. Tot el este autorul assistului pentru Morata. Juventus are alta exprimare cu “Apasul” in teren!

Padoin: ?

Pare foarte prezent fizic si creeaza chiar o actiune periculoasa in final, dar nu e suficient pentru notare. Devine foarte importanta forma sa in cazul in care Asamoah devine indisponibil si avem nevoie de inlocuitor. Bravul Padoin este singura solutie in afara redistribuirii lui Pereyra in stanga!

Pe fondul  infrangerii deloc surprinzatoare a Romei la Napoli aceste 3 puncte au venit perfect pentru Juventus. Echipa capata un stimul important in Serie A si abordeaza meciul capital in compania grecilor cu un moral ascendent. Aceasta este partida devenita CEA MAI IMPORTANTA A SEZONULUI ! Un nou esec ar pune capat aventurii europene si un rezultat similar cu cel de anul trecut ar compromite stagiunea in proportie de 50%. Europa trebuie atacata cu avant, nu cu posesie pasiva! Banii din optimile Champions League inseamna un plus considerabil in conturile clubului si poate si o intarire in perioada de mercato invernal. E nevoie de multa grinta, inspiratie, concentrare si curaj. Pana la urma vorbim de Olympiakos, domnilor, nu de Bayern Munchen! De 117 ani SUNTEM UN NUME IMENS IN ITALIA SI EUROPA , SA CONFIRMAM DIN NOU STATUTUL!

                             TANTI AUGURI , JUVENTUS TORINO!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 gânduri despre “Empoli – Juventus 0-2 : din nou lideri solitari!”