Juventus – Celtic 2-0 : o plimbare ca pe Celtic Park!

Un meci fara griji si dubii al baietilor lui Antonio Conte. Fotbal inteligent , de asteptare , conservare a energiilor si cinism pe contraatac.Am marcat cand a trebuit in fata unei echipe resemnate , care a incercat sa joace fotbal dar limitele proprii au impiedicat-o sa faca mai mult. Acest tip de fotbal direct pe poarta , cu un Quagliarella foarte activ si incisiv parca se pliaza mai bine pe stilul lui Juventus. Clar Fabio merita mai multe sanse pentru ca se vede potentialul imens.

Buffon: 7 

Impecabil la toate actiunile „celtilor” , scoate o minge pe care scria gol in prima repriza. Cel mai bun portar din lume si atat!

Barzagli : 7 

Nu rateaza nicio minge , calmeaza elegant baloane dificile si are timp si de pase decisive. Top class fara dubii!

Marrone: 7 

Foarte sigur in duelurile aeriene , precis la interventii si atent la pase. A semanat cu Bonucci la multe dintre faze , facand uitata absenta acestuia din centrul apararii. Acest tip de meci i-ar putea da incredere pentru o evolutie poate mai constanta pe viitor.

Bonucci: 6.5 

La fel de bun ca de obicei , dar este evident ca se simte mult mai in largul sau in centru. Cand avem insa 2 titulari certi dintre „cei trei magnifici” din aparare , totul este asigurat.

Padoin : 6 

Luptator ca de obicei , dar nu foarte decisiv. O idee buna a lui Conte intr-un meci fizic impotriva scotienilor.

Vidal : 7

Pasa de gol data lui Quagliarella si influenta sa asupra mijlocului terenului sunt esentiale. Putea finaliza mai bine oportunitatile avute , dar a jucat inteligent , atent , fara a faulta , in conditiile in care putea fi suspendat in sferturi.

Pirlo : 6 

Nu cel mai stralucit meci al lui Pirlo , dar amprenta sa se vede mereu. Ca de obicei exagereaza uneori cu driblingurile in zone periculoase , dar clasa nu are pret si din astfel de faze rezulta si iesiri geniale din aparare.

Pogba: 7 

Nu inceteaza sa ne uimeasca cu tehnica sa atat la balon cat si la recuperare. Iti da senzatia uneori ca nici daca ar avea 3 mingi langa el nu ar putea fi deposedat. Nu a incununat prestatia buna cu un gol marca inregistrata , dar faptul ca asteptam in fiecare meci asta de la un jucator de nici 20 de ani spune totul despre explozia sa. Cu munca si atentie la detalii va deveni un campion absolut!

Peluso : 6.5 

Face acelasi meci bun cu care ne-a obisnuit in banda. Pare foarte stapan pe zona sa si domina total adversarii atat la recuperare cat si in viteza . La una din accelerarile sale Celtic a pierdut un fotbalist important ,  care nu a putut face fata incursiunilor rapide fara a-si forta limitele fizice. Asta spune multe despre Peluso si asteptam alte evolutii salutare.

Matri : 6.5 

Atacant de careu! Urmareste atent fazele si nu iarta atunci cand are ocazia. Nu gaseste de cele mai multe ori cele mai bune solutii individuale , dar intra foarte bine in combinatii cu Fabio Quagliarella si castiga importante dueluri fizice. Inca o data se dovedeste ca fotbalul italian inca are nevoie de jucatori ca el.

Quagliarella: 7.5 

Hotarat , motivat , rapid , combinativ , decisiv si ambitios. S-a vazut intrarea sa in primul unsprezece inca din primul minut. Gaseste driblinguri care destabilizeaza apararea lui Celtic , este orientat permanent catre finalizare cu sut si in urma unei astfel de executii puternice dintr-o pozitie grea , Matri deschide scorul. Este coautor la golul lui Matri si apoi marcator la pasa excelenta a altruistului Vidal. Un fotbalist ce poseda calitati ca ale lui Fabio ar trebui sa fie lasat liber sa se exprime. Banca de rezerve nu i se potriveste talentatului fotbalist din sud. Acolo unde forta intalneste talentul si vointa este loc de performanta. Bravo , Fabio! Omul meciului!

Asamoah : 6 

Partida sigura , fara erori. Foarte util pe recuperare , ca de obicei.

Giacherrini , Isla : 6 

Utili , au mentinut rezultatul si au fost decisi in interventii.

O calificare meritorie pentru Juventus si o evolutie buna , chiar daca adversarul nu s-a ridicat la nivelul competitiei. Juventus face o propaganda excelenta fotbalului italian , neprimind gol de 5 meciuri consecutive. Cu inteligenta afisata si travaliul tipic unei echipe de razboinici putem merge departe. Forza Juventus!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *