JUVE, asa o bati pe Ireal!

A venit Ziua Cea Mare!
E inutil sa ne ascundem dupa cires! Inutil! Cu totii cei care o iubim pe aceasta Batrana Doamna traim pentru astfel de meciuri.

Cu totii ne gandim la acest meci inca de la tragerea la sorti a grupelor. Traim pentru aceste meciuri. De la mic la mare, de la simplul suporter pana cel mai pasionat Tifoso aceste meciuri sunt imaginea unui sezon, e Inutil sa negam asta.

Din punct de vedere pshihologic sau al motivatiei nu se pune problema ca acest meci sa nu scoata ceea ce e mai bun din toti cei care vor juca in aceasta seara pe stadionul celor de la ireal.

Si atunci toata discutia si toata concentrarea se indreapta catre pregatirea tactica a meciului. Care este fundamentala in UCL!

REAL:
Sa incepem cu ireal, asa cum se poate vedea in imaginea succesiva, cei de la madrid vor juca asa cum o fac de vreo 3 ani, adica un 4-2-3-1 foarte dinamic care reuseste sa acopere foarte bine campul de joc ca densitate dar si pe toata latimea terenului.
Real-lineup

Punctul forte si pericolul numarul unu, inutil sa ne ascudem este, Ronaldo, nu adevaratul, dar Cristiana asa cum il striga preietenii.
CR7 a crescut in fiecare an atat din punct de vedere tehnic dar mai ales tactic, reuseste mai mereu sa inscrie. Problema este ca nu este deloc previzibil. Mai toate golurile lui sunt rezultatul unei game largi de executii, de la lovitura de cap, suturi din afara careului, lovituri libere, patrunderi din linia a doua.
Cu sigurantza el este CHEIA acestei partide. Sau mai exact modalitatea in care poate fi blocat ne poate oferi o sansa foarte mare sa plecam neinvinsi de pe bernabeu.

JUVENTUS:
Marea noutate pregatita de Mister in acest meci este intoarcerea la origini! DA! la origini, pentru ca pana in data de 29-11-2011, data meciului cu napoli, Antonio Conte nu a folosit NICIODATA acest modul cu 5 fundasi.
Si iata ca in fata unui meci Capital pentru situatia in clasament dar mai ales pentru Stima Echipei si pentru increderea in fortele proprii, Conte ne face o surpriza.
Echipa de la SKY anunta cu surle si trambite cum se poate vedea in imaginea succesiva ca Mister va opta pentru un 4-3-1-2.
Sa fie oare asa?
JUVE-lineup

De ce ma intreb daca este oare asa? Din doua motive:
1. Cand un 4-3-1-2 infrunta un 4-2-3-1 care pe faza defensiva devine un 4-5-1 benzile terenului sunt mereu descoperite fara dublaj constant.
2. Pentru ca Claudio Marchisio desi are calitati ofensive nu poate si nu cred ca va avea o carierea in acest rol de trequartista.

Asa ca eu cred ca sunt doua scenarii posibile ale acestui meci:
1. Vom juca un 4-4-1-1 pe faza denfensiva cu Pogba/Vidal in banda dreapta si Claudio in banda Stanga, cu Tevez care sa joace intre linii si cu Llorente unicul varf.
2. A doua si cea mai probabila abordare a meciului va fi pe faza defensiva un 4-5-1 iar pe faza ofensiva un 4-3-3 cu Claudio postat in banda stanga si cu Tevez postat in banda dreapta.

real-atleti

 

Personal as juca cum a facut-o Simeone in „ireal-atletico 0-1” pe care am avut rabdarea sa il vad de la un capat la celalalt, in care Diego a ales o echipa agresiva care pe faza defensiva juca un 4-4-1-1 si pe faza ofensiva un 4-4-2.

CHEIA acelui meci a fost pressingul asfixiant mereu inceput la 30-35 de metri de poarta realului, cu dublaj si uneori triplaj in zona purtatorului de balon. A iesit un meci incantator din punct de vedere tactic, castigat de departe de Simeone.

 

REVENIND LA MECIUL DE AZI:

Pentru astfel de meciuri te faci Jucator Profesionist de fotbal.

Pentru astfel de meciuri traim zi de zi, la bine si la rau, alaturi de echipa pe care O iubim neconditionat!

Forza Mister! depaseste-ti limitele! demostreaza-ne noua carcotasilor ca poti sa treci la urmatorul nivel!

FORZA JUVE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “JUVE, asa o bati pe Ireal!”