Juventus, „rimonta” poarta si numele lui Alex Sandro!

 Welcome Alex Sandro

         Intra pe final intr-un “Derby della Mole” cenusiu, sortit unui egal “echitabil”. Acesta este cliseul cel mai folosit pentru meciuri anoste in care combatantii nu gasesc solutia ofensiva si se limiteaza in a bloca tactic adversarul. Echitabil! Nu e un termen acceptabil pentru Juventus! Cu atat mai putin intr-un derby in compania minusculei concitadine. Allegri il introduce pe Sandro in incercarea disperata de a dinamiza suplimentar benzile si a aduce mingea rapid in careu. Mai e atat de putin timp! E nevoie de eficacitate inainte de toate. Brazilianul este exact acest tip de jucator: exploziv in manevra si matematic in centrari. E de ajuns acest impuls euforic si Juventus contrazice previziunile. Pogba il gaseste pe brazilian in stanga careului, acolo unde astepta inteligent balonul. O preluare scurta catre poarta, o privire in centru, o pasa sutata puternic intre fundasi si Padelli…2-1 pentru Juventus. Cuadrado exulta teribil, e ultima faza! A impins balonul in plasa, a fost omul providential. Pe fundal Sandro ramane in plan secund. Un gest timid de triumf si ii lasa columbianului exultanta finala. Meritul este in principal al lui, dar echipa primeaza. Sandro are insa satisfactia primei reusite personale, un assist ATAT DE DECISIV!

           Nici impotriva lui Milan nu este titular, dar o accidentare a experimentatului lider Evra il readuce in prim-plan. Sandro intra din nou senin, cu mina omului pregatit de provocare. Nu pare niciodata nervos, intimidat sau lipsit de concentrare. Are o misiune de realizat si VREA sa realizeze! Cu grinta, cu efort, cu daruire, va gasi spatiul necesar si…va centra. Atunci cand trebuie, acolo unde trebuie, E MESERIA LUI. Totul e o chestiune de timp iar brazilianul e sigur de sine. Pogba inventeaza un numar personal de “freestyle football”, Sandro simte spatiul pentru explozie si pleaca intr-o noua cursa. Mingea lui Pogba il gaseste perfect demarcat, da drumul unei noi centrari precise in spatele liniei milaneze si Dybala inscrie fulgerator dupa o preluare de manual. Simplu, nu? Golul victoriei! Din nou Sandro cu assist, DIN NOU DECISIV! Acest impetuos cavalerist face totul sa para usor. Si totusi…nu e usor deloc. Cati fundasi de banda mai au in momentul de fata acea plecare naucitoare de pe loc? Cati pot face fata fizic oricarui adversar? Cati centreaza cu o acuratete atat de mare? Cati se bat realmente pentru fiecare minge? Cati au resursele fizice necesare pentru 90 de minute de calvar interminabil inainte si inapoi? Cati imbina cantitatea cu acea calitate necesara la ultima pasa? El da, el e Sandro, un baiat muncitor din Brazilia. Inca un meci anost decis de un assist de-al sau. E firesc doar , e meseria lui.

Juventus' Alex Sandro, right, and Chievo Verona's Lucas Castro fight for the ball during a Serie A soccer match between Juventus and Chievo Verona at the Juventus Stadium, in Turin, Italy, Saturday, Sept. 12, 2015. (AP Photo/Massimo Pinca)

            Cu Manchester City e titular, diamantul urmarit de seici e acum in alte maini. Si face ce stie el mai bine. Acopera perfect zona, inchide trasele englezilor si…MAI REUSESTE UN ASSIST. Inca o actiune de top-player a lui Pogba, inca o pasa in lateral catre bravul Alex Sandro. Acesta progreseaza furibund catre careul lui City, ataca zona descoperita din spatele lui Sagna, opreste mingea francezului si fara sa piarda macar un timp catapulteaza perfect o centrare ce ocoleste linia defensiva engleza si este reluata prompt in plasa de un Mandzukic aflat in centru. Simplu, nu? Mai greu pentru restul! El a reusit. Din nou. Pentru ca jucatorii de calitate fac totul sa para simplu. Simplu ca o centrare a lui Sandro, simplu inseamna PERFECT uneori. Mingea ia inaltime instantaneu si coboara la momentul oportun conform unei linii trasate geometric. Iar Juventus castiga cu 1-0. Da, A FOST DECISIV!

             Tot din centrarea lui Sandro se naste eroarea lui Mauricio ce genereaza primul gol contra lui Lazio. Imediat cum Juventus ataca sau recupereaza mingea Sandro porneste ca o sageata catre careul advers. Invaluie, preia, centreaza sutat, ca un exercitiu al unei minti cu tendinte maniacale. E si eficient insa! Asta conteaza cel mai mult in fotbal, eficienta! Din nou gol dupa o incursiune a sa, din nou decisiv. A patra oara in ultimele 5-6 meciuri in care brazilianul este OM DE BAZA. Si inca nu a reusit sa se ambienteze complet, inca nu pare sa fi turat toate motoarele. Asteptam si golul, sigur va veni, doar e brazilian. Si nu orice fel de brazilian, ci unul din putinii care pare sa aiba viitor la Juventus. Iar in Piemont amatorii de samba nu prea au prins de-a lungul timpului. El poate reusi, el e Sandro, un baiat muncitor!

               Nu are comportament de star, nu iese in evidenta prin “hair-style” sau posturi bombastice. Isi cunoaste traseul in banda si il executa bucuros de fiecare data cand e nevoie de el. E simplu, nu? Atat de simplu pentru el! Cand va veni golul? Cand va executa primul dribling fantezist urmat de o finalizare la coltul lung? Rabdare si acomodati-va pe scaun. In tribuna, acasa, oriunde ati fi. Sandro mai are mereu timp pentru inca o cursa. Si in curand si pentru gol. Rabdare si nu veti pierde nimic, Sandro e aici in numele eficientei pentru fiecare dintre noi. Asteptam cu interes urmatoarea cursa nebuna, Alex Sandro, doar e atat de usor pentru tine!

                             BINE AI VENIT LA JUVENTUS! ACUM MAI MULT CA ORICAND!

                                                                               Sandro2

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Juventus, „rimonta” poarta si numele lui Alex Sandro!”