Juventus este insasi Squadra Azzurra: RUSINE FIGC!

italia-1984

     Propunem o lista de nume cat o istorie glorioasa a unei natiuni imense in contextul fotbalului mondial:

Bertolini, Borel, Combi, Calligaris, Ferrari, Monti, Orsi, Rosetta si Varglien (1934);

– Foni si Rava (1938);

– Zoff, Cabrini, Gentile, Scirea, Tardelli si Rossi (1982);

–  Buffon, Cannavaro, Del Piero, Camoranesi si Zambrotta (2006);

     In mod firesc citind anii si numele, orice juventin impatimit face conexiunea instantaneu. Juventus este echipa cu cei mai multi campioni mondiali din istorie! Exceptandu-i pe francezii Zidane si Deschamps, toti ceilalti sunt italieni. Practic 25% din castigatorii de Campionat Mondial pentru Italia ii apartin lui Juventus! Pe langa acesti detinatori ai trofeului absolut in fotbal, multi altii au luptat si aparat onorabil tricoul albastru al Italiei. Fie ca vorbim de un Baggio, un Causio, un Ferrara, un Ravanelli sau un Bonucci, toti si-au adus contributia decisiv in partide disputate la limita, atat fizic cat si mental. Au sangerat, au indurat lovituri, s-au accidentat si au riscat insasi cariera, totul pentru „Il Sogno Azzurro„.

     Nu va indoiti de asemenea ca tot Juventus este echipa care a oferit de-a lungul timpului cei mai multi componenti ai lotului primei reprezentative peninsulare. Peste 30% din jucatorii Italiei au provenit de-a lungul timpului de la Juventus FC. Echipa a avut deseori accidentati in competitiile pe natiuni, ultimul caz fiind cel al lui Sturaro. O sa spuneti ca este firesc, asa se intampla peste tot. NU INTR-O PROPORTIE ATAT DE COVARSITOARE INSA! Nicio alta echipa de club nu se poate lauda cu aceste statistici in fotbalul international. NICIUNA! Intr-un fotbal normal te-ai astepta la un tratament corespunzator, definit de respect si recunoastere. Te-ai astepta la o legatura puternica, indisolubila. Care este multumirea pe care i-o aduce Federatia Italiana acestui club legendar?

italia-1934

     Ii dicteaza tendentios sa isi acopere 2 campionate cucerite pe teren! Acele 2 trofee ce constituie un litigiu inca din 2006. Acele 2 trofee smulse jignitor printr-o decizie criminala, de catre un tribunal atat de corupt incat ar face pana si Cosa Nostra sa paleasca prin comparatie. Dictatul Federatiei este INACCEPTABIL din toate punctele de vedere! Daca „distinsii domni” de la Federatie doresc sa joace la Torino pe un stadion elegant, modern, un etalon al fotbalului european (etalon de care Italia este foarte departe), ar trebui poate sa adopte o atitudine mai putin scandaloasa. Pana la urma exista intotdeauna varianta de a evolua pe „stadionul celor corecti si prescrisi”. In loc sa transforme o sarbatoare fotbalistica intr-o feuda personala cu bunul simt, Federatia ar putea admite macar tacit faptul ca „Scudetti” se castiga pe terenul verde, NU LA MASA VERDE!

   Aroganta si ignoranta insa domina de peste un deceniu fotbalul peninsular, iar rezultatele inexistente vorbesc de la sine. Pentru ca Juventus a fost intotdeauna SOLUTIA problemei, niciodata sursa. VERGOGNA, INFAMI! Regulamentele lor ticluite le permit aceasta ofensa, insa conducerea Batranei Doamne nu ar fi trebuit sa dea curs acestui abuz incalificabil. Nu ne respectati istoria? Jucati pe terenuri de provincie sau „la scala del calcio”, stim ca e locatia favorita. Juventus Stadium nu e un circ! E ca si cum un docher mizerabil cu dintii galbeni (asemanare pur intamplatoare ) iti patrunde neinvitat in locuinta, se aseaza confortabil pe cea mai scumpa canapea, isi sterge bocancii plini de noroi pe stofa cea mai fina, desface o sticla de bere din frigider si scuipa tutunul pe covorul persan cu un horcait de satisfactie. Imaginea e similara. Efectul acelasi. In fata acestei ofense nu putem decat striga cu toata furia ancestrala a barbarilor: MAI PIU, MERDE INFAME!

     FIGC ar merita sa construiasca o echipa lipsita de scheletul bianconero atat de detestat, o Squadra Azzurra vaduvita de elementul ei cei mai nobil si de succes: JUVENTINITATEA! Si poate in modul acesta intreaga Italie „corecta” si-ar gasi linistea si pacea, intr-o mediocritate fara limite si sorti de izbanda. Pentru ca dragi infami, JUVENTUS ESTE SQUADRA AZZURRA! Si niciun verdict trucat nu va schimba asta, NICIODATA!

FORZA JUVENTUS! 

italia-campione-del-mondo-2006

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Juventus este insasi Squadra Azzurra: RUSINE FIGC!”