Manchester City – Juventus 1-2 : banii nu aduc fericirea!

                                                          Juventus

Dupa o frumoasa si neasteptata victorie la Manchester se impun niste consideratii. Trecand peste patosul reevocarii redundante a fostului antrenor si impamantenita panica de inceput de sezon, asistam la o mostra de personalitate a echipei noastre. Nimeni nu s-a asteptat la o partitura tactica atata de bine interpretata si la un rezultat care sa ne premieze intru totul. Buffon si compania au mers in Anglia pentru un meci in care sa razbune nesansa debutului de sezon si au indeplinit misiunea adaugand primele 3 puncte din aceasta dificila campanie de calificare in optimile Champions League. Punct ochit, punct lovit! Ceea ce urmeaza sunt cateva concluzii cu privire la partida in sine si momentul in care ne aflam:

 1. Pentru cei mai inversunati sceptici in viata avem eterna confirmare la intrebarea “cine este cel mai bun portar al tuturor timpurilor”? Ati ghicit, NU E CASILLAS! Este omul care inspira pretendenti ca Neuer sau Cech, este istoria insasi! Este portarul care prin interventiile sale genereaza o frustrare demna de Oscar in randurile atacantilor adversi. Este cel care aseara a anihilat orice executie semnata Sterling, Silva sau Toure. Este Gianluigi Buffon, eternul portar al lui Juventus si al Squadrei Azzura! OMUL MECIULUI SI PORTARUL MILENIULUI!

BUffon 2

 1. Cu certitudine aseara nimeni nu l-a regretat pe Antonio Conte! Linii compacte si sudate, centrul defensivei atletic si reactiv, mijloc agil si artagos, atac speculativ tipic Italian. Ceea ce a gandit Max Allegri pentru Manchester este tactica ideala de urmat intr-un moment dificil al inceputului de sezon si in fata unui adversar in forma cu un pronuntat apetit ofensiv. Lui Pellegrini i s-a administrat antidotul fotbalului sau avantat si tributar spatiilor. Rezultatul a fost un triumf total al strategiei italiene pe coordinate hispano-croate.
 1. Atat Mandzukic cat si Morata reprezinta variatii stilistice ale unei “prima punta”. Este dificil sa evolueze ambii in acelasi timp, indiferent de sistem. A fost vizibila necesitatea unei “seconda punta” creative care sa coboare si sa participle util la manevra de constructie. Dybala este unica varianta atat in 4-3-1-2 cat si in 4-3-3! Morata nu este winger si doar viteza nu il recomanda pentru acea pozitie in 4-3-3. Tendinta sa este aceea de finalizare la fel ca si in cazul lui Mandzukic sau Zaza. Pentru un 4-3-3 ca la carte ne putem baza doar pe Quadrado, Dybala si una dintre cele trei prima punta din lot. Aseara planul tactic a functionat datorita elanului ofensiv al celor de la City, dar in compania unor echipe comasate in fata propriului careu aceasta strategie va da gres.

                                                                    juventus-mario-mandzukic-alvaro-morata

 1. Hernanes poseda un sut puternic, foarte puternic si cam atat! In conditii de pressing insa esueaza in calitatea pretentioasa de regista care ii este conferita si nu isi poate folosi nici arma sa principala. A fost aproape invizibil la Manchester. Un fotbalist fara tehnica si viziune deosebita nu va putea fi niciodara regista! IN spatele varfurilor daca gaseste spatii se poate dovedi periculos, in fata apararii insa e doar un element de statistica.
 1. Fortuna ne-a suras din nou dupa furtunoasele capricii ale debutului. Ceea ce ne-a refuzat cu Udinese sau Chievo a oferit cu gratie in compania celor de la City. Cele doua goluri au venit in urma unor executii complexe in care bara a jucat un rol primordial. Unghiul si complicitatea barii au facut imparabile initiativele lui Mandzukic sau Morata.
 1. Dorim arbitrii concentrati, impartiali, care cunosc regulamentul! Cerem chiar atat de mult? O finala pierduta din pricina unui regretabil detaliu turcesc nu este de ajuns? Kompany a faultat clar la Chiellini, domnule Skomina! Nici chiar in Premier League nu se lasa jocul atat de liber! Si mai ales la ce foloseste arbitrul aditional daca acesta este doar un complice tacit al centralului?
 1. Echipa nu mai are clar un lider de la mijloc in sus. Momentan totul se bazeaza pe inspiratia de moment a unui Cuadrado sau Pogba, ultimul intr-o vizibila criza de forma. Allegri a organizat impecabil defensiva si contrele sale sunt taioase, insa pentru o ofensiva de succes echipa mai are foarte mult de lucru. Jocul nu mai poate depinde doar de un regista sau un trequartista, oricare ar fi acela. Iar cum Hernanes are limitele sale clare va trebui ca echipa sa elaboreze scheme complexe si abordabile in aceasta structura. De la Sturaro la Pereyra, de la Pogba la Hernanes, balonul va trebui sa circule rapid si eficient. Allegri va depunde eforturi serioase in urmatoarea perioada si in conditiile unui lot complet speram ca va reusi.
 1. Morata este un atacant care in Liga Campionilor are lejeritatea unui rechin in ocean. Musca la singura oportunitate avuta si realilzarile sale conteaza enorm in ecuatia finala. Jocul sau nu multumeste in multe aspecte , insa dupa marcarea unui gol decisiv totul este perfect!

                                                                   Morata

 1. Grupa este una foarte dificila, dar cu 3 puncte din ceea ce se anunta ca fiind cel mai greu meci al lui Juventus putem contoriza un start de campanie promitator. Dupa meciul de acasa cu Sevilla urmeaza dubla cu Gladbach si in cazul unor rezultate satisfacatoare Juventus poate lua o optiune serioasa pentru optimi. Ar fi excelenta o calificare inainte de ultima etapa cel putin, pentru a oferi un respiro titularilor si a pregati meciurile de Serie A (unde avem un inceput mai mult decat ezitant).
 1. Cuadrado este un jucator de fantezie, instinct si rupere de ritm individuala. Folosindu-i exclusiv aceste calitati se va obtine cea mai buna prestatie a sa. Cu toate acestea a avut o evolutie laudabila aseara in pofida atributiilor defensive avute. Cuadrado in cea mai buna forma a sa insa este unul cu spatiu de patrundere, dedicat exclusiv atacului. Terzino sau atacant de banda, columbianul aduce un plus de incisivitate , insa e permanent nevoie de un brav Sturaro pentru a acoperi zona lasata libera de acesta.
 1. Daca era nevoie de un boom psihologic pentru acest sezon putem considera victoria de la Manchester ca reprezentand acel moment. Este doar un meci, insa unul care demonstreaza un concept mai presus de toate: ACEASTA ECHIPA POATE INVINGE ADVERSARI PUTERNICI! Iar daca poate in Europa de ce nu ar face-o si in Italia, acolo unde a dominat timp de 4 ani?

                                                                                                  FORZA JUVENTUS!

P.S. De fiecare data cand profesionalismul si priceperea acestui toscan este pusa la indoiala  rezultatul contrazice criticii sai. Oare nu e mai bine sa fie lasat sa lucreze si abia la momentul oportun al sezonului sa apara analizele mai mult sau mai putin pertinente?

Massimiliano-Allegri-Juventus-Manchester-City-2-1024x827

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *