Juventus – Lyon 2-1: Franta, mereu victima predilecta!

Pirlo

Calificarea in finala de la Torino si castigarea Europa League este o OBLIGATIE MORALA dupa eliminarea din grupele Champions League! Am mai realizat inca un pas si am atins semifinalele in compania unei echipe cu mult elan si cam atat. Efortul depus a depasit cu mult parca valoarea adversarului, dar rezultatul conteaza cel mai mult in viziunea unei echipe italiene si obiectivul a fost atins. Doua victorii fara glorie in fata lyonezilor, insa doua victorii italiene care te duc spre finala. Iar finala se joaca la Torino! Iar asta nu este o motivatie in plus, ci, asa cum spuneam, o obligatie in plus. Mai avem inca un pas si putem pregati un trofeu care ne lipseste de 18 ani. Un trofeu european!

Buffon: 6.5

Nevinovat la golul lui Briand, Gigi se dovedeste din nou decisiv in momentele grele ale meciului. Foarte atent la mingile aeriene si lansarile adverse, scoate de doua ori impecabil suturile puternice ale francezilor, unul din actiune si unul din lovitura libera. Eroul Buffon isi face din nou datoria, nimic nou pentru el.

Caceres: 6.5

Atent, combativ, inteligent, elastic, elegant, dispus la efort, sigur, motivat…MARTIN CACERES!

Bonucci: 6

Apare putin obosit si mai confuz. Lovitura gratuita aplicata unui adversar nu are darul sa il evidentieze pozitiv, dar Bonnie joaca aproape meci de meci titular si se achita laudabil de sarcinile defensive. Disciplina lui Juventus i-a intrat in sange si daca ar stapani si momentele de blackout ar fi in top 10 fundasi din lume.

Chiellini: 6.5

Greu de depasit indiferent de modalitatea aleasa. Este solid atat fizic cat si tactic si are o inteligenta tipica fundasului peninsular. De neinlocuit la Juventus.

Isla:  5.5

Se demarca bine in cateva randuri si atat. Inutil insa daca pasa sau centrarea se opreste in primul adversar. Daca nu scapa de teama in dezvoltarea jocului nu va fi o solutie pe viitor. Util insa defensiv.

Vidal: 6

In continuare nu in cea mai buna forma. Greseste pase, nu mai apare atat de vijelios intre linii pentru a primi balonul si nu mai are acea energie care impinge echipa. Dar tacklingurile sale de manual inca fac deliciul si lupta darza il pastreaza la un nivel bun.

Pirlo: 7 OMUL MECIULUI!

Cine nu are Pirlo…NU ARE PIRLO! Giuvaerul valoros ca un vin vechi nu poate fi recreat si nici cumparat de nimeni. Vazandu-l te poti doar bucura ca un astfel de fotbalist iti este contemporan. Nu mai este in cea mai bun forma fizica, dar o singura atingere a sa sfideaza logica si transforma momentul in ceva magic. O noua lovitura libera deschide drumul catre calificarea in semifinale si eleganta sa iese permanent in evidenta. Gaseste si pasele sale marca inregistrata in sparele apararii, nevalorificate insa din pacate de coechipieri.

Marchisio: 6 DEMON SI INGER!

EL comite o naivitate flagranta in duelul cu Briand care precede golul lejer marcat de francez si tot el linisteste spiritele ulterior. Un sut care nu anunta nimic este deviat insa in plasa de nefericitul Umtiti si Claudio isi repara eroarea. Dupa greseala in fata lui Mertens de la Napoli ramasese dator in fata fanilor.

Asamoah: 6.5

Pare cel mai energic de pe teren. Recupereaza, respinge, accelereaza, centreaza si tot el incearca sutul. Clar ghanezul isi continua forma foarte buna aratata in ultima luna. Sa speram ca va dura cat mai mult!

Tevez: 6.5

Isi incearca sutul din mai multe pozitii si clasa sa se vede in jocul echipei. Nu marcheaza nici acum in Europa decat din offside, dar rolul sau in mecanismele echipei este mult mai important decat o statistica superstitioasa si superficiala.

Vucinic: 4

La cei 85 de ani ai sai Boniperti ar fi fost mult mai util echipei. Cu siguranta ar fi aratat mai multa energie si clarviziune in joc. Pierde fiecare balon, trimite numai pase complet eronate si vocifereaza patetic, apoi priveste mingea cum iese in out de poarta fara sa intervina, cu toate ca ar fi avut tot timpul din lume. Aceasta farsa fotbalistica nu mai poate imbraca tricoul lui Juventus! Este un produs numai bun de exportat la Milano. La echipa “cea mai corecta” din oras. Acolo indolenta si prestatiile jalnice sunt ca la ele acasa.

Llorente: 6

Intra nu foarte hotarat si apare mai decis in propriul careu decat in atac. Nu beneficiaza de foarte multe mingi utile dar se propune ca punct sigur pentru lansarile din linia de fund.

Giovinco: 6

Poate fi folosit cu succes pe finaluri de meci cand adversarul e cazut fizic si dupa un sezon si jumatate de experimente Conte pare a fi inteles asta. Se arata la joc pozitiv, dar nu are acea executie sigura tipica marilor atacanti. El este doar…Giovinco.

Pogba: 6

Il inlocuieste pe Vidal si isi face datoria in fata apararii. Incearca sa puna presiune pe adversari si se arata mereu la pasa. Un Pogba sub nivelul sau optim, dar unul important pentru sezonul lui Juventus.

Maine vom afla adversarul din semifinale in urma tragerii la sorti. Oricare ar fi acesta NOI SUNTEM JUVENTUS! Nu exista alta varianta decat Victoria si un uragan teribil ar trebui sa fie temut mai putin decat NOI. Adversarele ramase in cursa sunt mai mult decat abordabile (poate exceptie face Benfica prin nume) si presiunea unui meci cu Juventus ar trebui sa se simta pe chipurile lor impietrite. Sa atacam CUPA, SA CASTIGAM! NOI SUNTEM JUVENTUS! Chiar si in Europa League!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 gânduri despre “Juventus – Lyon 2-1: Franta, mereu victima predilecta!”