JUVENTUS TORINO: de peste 100 de ani sfidam ipocrizia!

Juventus 1

Juventus campioana de 3 ori la rand! Juventus in cursa pentru al patrulea titlu consecutiv! Panica se asterne pe meleagurile italice. Incep comentariile ridicole, articolele cu titluri inaltatoare intru proslavirea rivalei (oricare ar fi ea), acuzatiile absurde de tot felul, analizele partinitoare si belicoase, aceeasi exprimare decadent-caduca a “sentimentului popular” peninsular. Vorbim din nou de “Juventus favorita arbitrilor”, “Juventus clubul puterilor oculte din fotbalul italian”, “Juventus simbolul tiraniei”. Se tipa, se acuza, se judeca, se isterizeaza opinia publica, se minte, se manipuleaza. Doar de-aia ne place Serie A, nu?

In Germania sau Anglia in conditiile  unui lider forte se regandesc strategii, se pregatesc achizitii de calitate, se studiaza cauzele nereusitei, TOTUL PENTRU A TE PUTEA RIDICA LA NIVELUL LIDERULUI. Italia? In Italia e mult mai simplu, domnilor! Solutia este mai la indemana si mai eficienta. Declaram razboi rivalului de top, il acoperim cu acuze din mlastina mocirloasa a degradarii, cautam metode de a penaliza, demoniza, diminua, TOTUL PENTRU A INCERCA SA COBORAM LIDERUL LA NIVELUL NOSTRU! Si rezultatele se vad! Dupa Farsopoli ma refer. “Realizarile Italiei” in plan european de acolo au plecat. De la acel linsaj miselesc fara alte motivatii decat invidia generata de incompetenta.

Sigur, astazi e greu de repetat o asemenea situatie, dar metodele de lucru ale rivalelor au ramas identice. Mentalitatea nu se schimba si ceea ce este si mai rau, nici conducerea Federatiei Italiene nu reprezinta un suflu nou. Dimpotriva!

In astfel de conditii era normal sa apara acel “paesano romano” sugrumat de frustrare si sa scanceasca acuzator in directia Batranei Doamne. Lamentarile sale puerile nu constituie vreo revelatie de data recenta. Sunt similare cu alte smiorcaieli jenante din trecut. Se mai schimba actorii ce falseaza scenariul, niciodata scopul putred. Inchidem ochii la penalty-ul la Marchisio si cartonasul rosu ce urma logic, dar consideram firesc un penalty la o tinere reciproca intre Totti si Lichtsteiner, infractiune initiata de roman si precedata de o lovitura libera inexistenta. Expunem o indignare exacerbata la penaltyul la Maicon si uitam faza identica din care Roma a primit penalty in 2010 chiar impotriva lui Juventus. Atunci arbitrii nu erau hoti, erau doar oameni. Ne plangem ca s-a schimbat regulamentul FIFA si nu mai putea fi offside la Vidal la golul lui Bonucci, nu am plans insa in 2001 cand s-a schimbat brusc regulamentul in Italia cu privire la extracomunitari si a fost inserat Nakata de urgenta in lot. Nu observam comportamentul golanesc al unui Manolas setat pe “killer mode” si nici decizia total aberanta de a-l elimina si pe Morata care nu ripostase in niciun fel. Nu se discuta despre eliminarea care se impunea in ultima etapa, cea la Vrsaljko pentru lovirea lui Tevez cu cotul in plina figura sau penaltyul care se putea acorda la Pogba. Asteptam insa precum pasarile de prada sa apara prima decizie ce favorizeaza pe Juventus ca sa pornim din nou parsiva masinatiune media.

Vrsaljko vs Tevez

Dintr-o data Roma e cea mai puternica echipa din Italia, Garcia e mai bun ca Lippi, Mourinho sau Ferguson la un loc, “cavalerul dreptatii Totti” e un simbol (probabil al disperarii) si toti aplauda frenetic ca la congresele de trista amintire din vremurile Tratatului de la Varsovia. De altfel tendintele comunistoide din fotbalul italian fac foarte binele “tovarasilor rosii” de la Roma. Aici e pe baza de “sentiment popular”, un alt fel de dic tatura a proletariatului. Nu conteaza cat de valoros esti, daca “partidul” decide ca afectezi vederile sale esti ostracizat public. Sa va fie rusine domnilor! Priviti statisticile si inainte si dupa Farsopoli. Niciodata Juventus nu a fost macar in primele 5 la favoruri, NICIODATA! RUSINE!

Garcia penibil

(cand „vioara” nu canta pentru Roma „lautarului Garcia” nu ii place sunetul corzilor)

In primul rand pentru ca echipa dumneavoastra de provincie nu prezinta nici macar un palmares demn de Pro Vercelli. Nu insemnati in fotbalul italian decat echipa de jumatatea clasamentului care se zbate intr-o continua mediocritate si acuza permanent in lipsa de argumente si solutii viabile. In poate cel mai bun sezon din saraca voastra istorie ati terminat la -17  fata de Juventus. Asta spune multe. Automartirizarea hilara a unui fotbalist de calitate, dar a unui om lipsit de demnitate, onoare si cultura nu putea gasi ecou decat intr-un astfel de mediu gaunos. Nu poate accepta o noua infrangere clara si se refugiaza in iluzorii nedreptati. Totul dublat de aroganta nerusinata a acelui antrenor francez cu aliura de tortionar nazist cu o problema cu alcoolul. Declaratii razboinice gratuite, eterne promisiuni precoce ejaculate instant ori de cate ori harmalaia infantila a vulgului roman o cere. Rezulta un circ ieftin demn de mahalalele Suburrei antice romane. Ziarele de sport aservite intra benevol in acest lant al nevolniciei defecate fatis si Europa asista din nou la un nou episod al deja cunoscutului serial “Italia contra Juventus”. In rolul bufonilor Totti, Garcia, De Sanctis. Spectacol placut domnilor, asta va este menirea. SA NE FACETI MAI PUTERNICI, MAI HOTARATI, MAI IMPUNATORI! Razboinicii nu scancesc , nu se lamenteaza, EI AU PRIVIREA LUPULUI SALBATIC, AL VULTURULUI CE STAPANESTE INALTIMILE. Si desi stim ca va plac aceste doua simboluri ale maretiei in capitala, nu prezentati similitudini cu niciunul dintre ele. SACALII NU SUNT LUPI, IAR CIORILE NU SUNT VULTURI! Juventus vaneaza trofeele iar voi va multumiti cu resturile. 32, domnule Totti, 32! Da , sunt 32! Stiti sa numarati atata glorie? O puteti concepe cu viziunea voastra opaca? Daca nu reusiti nu va panicati. De vina e “er go’ de Turone”! Va mangaiem cu drag pe crestet tot noi…CAMPIONII ITALIEI!

FORZA JUVENTUS!

Juve campione

 

P.S. Victorie in Liga, baieti! Altfel iar apar  titluri sordide sculptate de maini firave: “Juventus in criza”, “Juventus se prabuseste”!   JUVENTUS NU SE PRABUSESTE NICIODATA! RAMANE ACOLO SUS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “JUVENTUS TORINO: de peste 100 de ani sfidam ipocrizia!”