Event, finala UEFA Champions League: Juventus – Barcelona

Juventus - Barcelona

Da, s-a intamplat cu adevarat: Real Madrid eliminata la fel precum in urma cu 12 ani si un loc in finala UEFA Champions League obtinut de Juventus care merge la Berlin pentru a evolua cu cel mai prestigios trofeu pe masa, intr-un oras care evoca numeroare amintiri si emotii pentru Italia si tuturor sustinatorilor fotbalului italian, locul unde echipa nationala a Italiei castiga Campionatul Mondial din 2006. Pirlo si Buffon erau desigur prezenti si inevitabil au rememorat momentul in repetate randuri, la fel precum Alex Del Piero, astazi suporterul numarul 1 al lui Juventus: „De la Berlin in B, din B la Berlin”, deoarece nu trebuie uitat ca in urma cu opt ani aceasta echipa juca pe stadioane de la periferie. De atunci au trecut multi ani dificili, insa au fost urmati de patru titluri si un vis numit finala Champions League, care astfel capata o semnificatie cu atat mai importanta si profunda.

Meritele le revin unui grup unit si consolidat dincolo de relatiile de pe teren si unui antrenor precum Max Allegri care a stiut sa infrunte scepticismul initial. Un intreg colectiv capabil sa demonstreze tuturor ca se poate face performanta si fara sutele de milioane de euro sau petrodollarii unor echipe ce impun teama doar prin simpla enumerare a jucatorilor. Cu putin noroc, desigur. Dar si cu incredere, inteligenta si valorificarea propriilor calitati, ceea ce Juventus a aratat ca este posibil. Iar pe 6 iunie, Allegri si jucatorii sai infrunta pe Barcelona intr-o ultima partida pentru a intra definitiv in istorie.

Superstitiile si comparatiile poate ca nu au o reprezentare concreta in ceea ce priveste deznodamantul, insa acest sezon al lui Juventus, incununat deja printr-un nou scudetto si o Cupa absenta de 20 de ani, nu poate sa nu aminteasca de prima campanie europeana a lui Marcello Lippi, din 1996. Aproape nimeni nu credea ca acea echipa a lui Juventus poate avansa in Europa, si mai putini credeau ca poate castiga finala, deoarece Ajax parea invincibila. La fel precum aceasta Barcelona..

Sambata, 6 iunie, indiferent de unde vom urmari meciul vom fi impreuna cu sufletul pe stadionul Olimpic din capitala Germaniei. De la Berlin, Torino si din toate colturile lumii, vom trai impreuna cea mai asteptata seara din ultimele doua decenii. Deoarece pregatirile pentru un astfel de meci fac parte din farmecul unei finale de Champions League. La Bucuresti emotiile se traiesc la barul ACAB (fostul Sport Spirit), refacut la timp pentru a gazdui visul unei nopti de vara.

Fino alla fine! Forza Juventus! Forza ragazzi!

https://www.facebook.com/events/1842536849305152/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *