Juventus – Udinese 2-0 : inceput sigur de campionat!

Tevez-Marchisio

Prima etapa pe Juventus Stadium era una esentiala pentru moralul echipei si succesul in actuala stagiune. Impotriva lui Udinese se impunea o desfasurare tactica impecabila, erori personale reduse la zero si inspiratie la finalizare. Chiar daca jucatorii nostrii au falsat uneori la ultimul capitol, echipa per ansamblu si-a indeplinit misiunea cu succes si profesionalism. Pressing-ul agresiv si combinatiile rapide au facut deliciul primei reprize si golul a venit rapid ca o urmare logica a evolutiei jocului. Chiar daca in repriza secunda Udinese si-a aratat coltii si am rasuflat usurati la golul din offside la un corner friulan, Juventus a pastrat impresia de echipa mare care a fost superioara adversarului per ansamblu si a inchis meciul prin golul lui Marchisio.

Buffon: 6.

Nu a obosit prea mult, dar prezenta sa intre buturi este mereu o certitudine. Da mare incredere echipei.

Caceres: 6.5

Acelasi fundas elegant si sigur. In linia de 3 apare ca un jucator de mare valoare prin siguranta in decizii, pasele foarte exacte ce pornesc actiuni din jumatatea noastra si interventiile decisive in duelurile unu-la-unu. Nu este prea mult expus duelurilor defensive  aeriene (singurul sau punct mai slab) in acest sistem si devine  un alt Barzagli in consecinta.

Bonucci: 6

Are doua ezitari care aduc Udinese in pozitii de contra periculoase, dar in restul partidei acopera foarte bine zona sa si rareori Muriel apare in joc. Solida si prezenta sa fizica.

Ogbonna: 6.5

Meci atipic pentru italo-nigerian. Adica unul foarte bun. Pozitionarea sa perfecta ii refuza lui Di Natale un gol ca si facut in prima repriza si efortul sau fizic  taie din fasa incercarile de contra adverse. Impecabil in duelurile aeriene, atent si fara ezitari, este o varianta de Ogbonna pe care am vrea sa o vedem mai des. A parut cel mai bun om al apararii.

Lichtsteiner: 6

Depune mult efort si e greu sa ii dai o nota mai mica. Exceptand faza golului lui Tevez cand pasa sa gresita a fost fericit deviata de un fundas friulan, elvetianul s-a remarcat doar prin efort si ocazii irosite cu executii hilare. Complica multe  faze prin neinspiratia sa  si jocul haotic. Doar cu vointa nu poti evidentia un jucator. Poate e vremea sa il vedem si pe Romulo, pentru ca de fiecare data cand in banda apareau Caceres sau Pereyra centrarile erau utile si jocul mult mai fluid.

Pereyra: 6

Nu e Vidal, dar si-a indeplinit misiunea onorabil. A aratat cateva calitati tehnice si inteligenta de mijlocas creativ, dar inca este dezordonat in joc si a devenit foarte sters in repriza secunda. Il vom studia mai atent in urmatoarele meciuri. Momentan este suficient, dar poate ca Asamoah era o solutie mai buna.

Marchisio: 7

Se achita onorabil de rolul de vice-Pirlo, chiar daca pe constructie joaca permanent in stilul sau propriu, la alibi. Are insa doua momente decisive care influenteaza enorm directia celor 3 puncte. Intervine excelent la un fulgerator contraatac  friulan si opreste din fasa cu un tackling la Kone ceea ce putea deveni un pericol iminent. A doua imensa reusita e golul extrem de important, cel al izbavirii. Reuseste un sut puternic si bine calibrat, iar echipa poate rasufla usurata. Marchisio ramane un mezzala insa si rolul sau nu poate fi altul.

Pogba: 6.5

Duelurile fizice aprige castigate impotriva lui Kone raman cel mai gustat moment al meciului sau. Paul nu face concesii nimanui si participa activ la desenul ofensiv. Era de asteptat ca flancul stang al atacului nostru sa arate mult mai bine decat cel drept si cei doi coechipieri de la nationala Frantei combina excelent printre linii. Meci consistent, chiar daca suturile sale nu au generat deloc pericol.

Evra: 6.5

Il ajuta enorm pe Pogba prin miscarile sale in spatele adversarilor, apare periculos deseori in preajma careului advers si defensiv acopera foarte bine iesirile mai hazardate ale lui Bonucci in 2 momente cheie ale jocului. Foarte util pe ambele, faze, fizic si experimentat, e transferul de care aveam nevoie.

Tevez: 7.5 OMUL MECIULUI!

Gol si pasa de gol. Se poate cere mai mult inegalabilului razboinic argentinian? Poate doar daca te numesti Sabella! E greu sa iti imaginezi Juventus fara apas in atac.

Llorente: 6.5

Joaca foarte bine pentru echipa dar este putin inspirat la finalizare. Ajuta toti colegii, ii aduce pe Tevez si Pereyra in situatii foarte bune de a marca . Este putin utilizat la finalizare, mai mult pe post de pivot, dar senzatia generala este ca bascul putea aparea mai decisiv in careu. E foarte mobil insa pentru gabaritul sau si pare intr-o forma si mai buna decat anul trecut .

Padoin, Coman: ?

Joaca putin si nu pot fi notati.

Morata: 6

In mod normal nu ar fi trebuit sa fie notat pentru ca intra in joc foarte tarziu. Insa calitatile sale tehnice si ocazia incantatoare de gol creata au impresionat. Are multa vointa si se vede ca doreste sa demonstreze de ce 20 milioane nu au fost aruncate chiar in van. Ii uram mult succes!

Inca o data Allegri merge pe mana sistemului folosit de Conte, dar aplicand ideile sale tactice putin diferite. Pressingul este efectuat mult mai sus si cu intreaga echipa de multe ori, iar circulatia balonului este mai rapida, mai perpendicular pe poarta, ceea ce simplifica mult jocul si te aduce mai repede in pozitia de a marca. Rezulta un fotbal mai dinamic, mai spectaculos si mai orientat catre careul advers. Apararea a aratat mult mai bine in comparatie cu deplasarea de la Verona si sunt deja certitudini ca vom aborda meciul esential din Liga cu un moral superior. Allegri cunoaste importanta Ligii Campionilor si implicarea defensivei va fi fundamentala in vederea partidei cu Malmo. Inca 3 puncte in tezaur si blazonul de multipla campioana ramane nepatat. SA INCEPEM CU VICTORIE IN CHAMPIONS LEAGUE! Forza Juventus!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Juventus – Udinese 2-0 : inceput sigur de campionat!”