Nicola Leali – Moștenitor La Tron?

C_3_Media_1530134_immagine_ts673_400

„E un vis devenit realitate. Să mă alătur unui astfel de club prestigios la vârsta mea este extrem de îmbucurător și reprezintă motivația perfectă pentru a continua să cresc. Să ajungi în aceeași echipă cu un campion ca Gigi Buffon este o satisfacție imensă, dar în același timp mă ajută să realizez cât de mult va trebui să muncesc pentru a recompensa încrederea ce mi-a fost acordată.”

În 2012, Brescia primea €3.800.000 pe ceea ce părea să fie prima încercare legitimă din ultimii ani de a-i aduce un moștenitor la tron lui Gianluigi Buffon – un puști de 19 ani pe numele său Nicola Leali. Spun „încercare legitimă” în mare parte datorită prețului plătit. Ca să ne facem o idee, în ianuarie 2011, un alt „moștenitor” venea de la CSM Rm. Vâlcea pe doar €400.000 – Laurențiu Brănescu. Cele aproape 4 milioane plătite Bresciei pentru Leali arată încrederea lui Marotta în abilitatea lui Nicola de a se impune devreme ca rezervă și, ulterior, înlocuitor al lui Buffon.

Am scris articolul ăsta cu un ochi pe Juventus – A.C. Cesena, formație pentru care Nicola va evolua până pe 30 iunie 2015. Agil, hotărât și mereu pe minge, parcă m-a făcut să-mi doresc un egal cu băieții lui Bisoli. S-a văzut că a dat tot ce are mai bun în fața echipei de care aparține, are o atitudine de învingător care nu face compromisuri. A terminat cu 10 parade, unele dintre care spectaculoase. Scorul de 3-0 nu reflectă nici pe departe prestanța tânărului din Mantua, care a fost aproape de a-i respinge lui Vidal primul penalty de la revenire și i-a negat lui Giovinco orice urmă de gol.

Eu sunt fanul declarat al lui Mattia Perin, fratele geamăn al lui Martin Cáceres. L-am observat în mult mai multe meciuri, am mai urmărit și antrenamentele naționalei și sunt convins, deocamdată cel puțin, că e cea mai bună opțiune pentru o poartă care n-a mai simțit emoții de vreo 13 ani. Totuși, cu cât îl urmăresc mai mult pe Nicola realizez că n-ar fi nevoie să golim banca pentru a ne asigura viitorul între buturi. Singurul motiv pentru care Perin costă 12 milioane momentan este pentru că a petrecut mult mai mult timp în Serie A, iar experiența se simte. Dacă Leali mai petrece maxim două sezoane în Serie A (preferabil la echipe mai puțin retrogradabile) ca titular, eu cred că va fi pregătit să-i ia locul lui Marco Storari ca rezervă în ultimii ani la club ai lui San Gigi.

Anacoura, Nocchi, Fiorillo, Gagliardini, Brănescu și Pinsoglio – portarii sub-25 ai lui Juventus nu sunt ceva special. Niciunul dintre ei nu va deveni noul Gianluigi Buffon, iar Nicola pleacă detașat cu prima șansă. Bătrâna Doamnă pare că a încetat să colecționeze jucători mediocri cu media de vârstă 31. Aducerea lui Berardi o să mai potolească impulsurile geriatrice ale organizației, acțiune care a început cu Pogba și a continuat cu Coman. E ăsta oare un semn că Nicola are șanse „Reali” de deveni bianconero cu acte în regulă în vreo doi ani?

 

Poarta e un subiect mult mai sensibil, o știm cu toții. Storari probabil va pleca la anul, iar Gigi nu e matusalemic, oricât de mult ne-am dori să fie. Vom avea un înlocuitor temporar? Va împinge Juve pentru Perin sau Marotta (pentru al cărui șomaj spun rugăciuni seară de seară) va realiza că avem gâsca de aur chiar în curtea noastră? Aștept părerile voastre!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 gânduri despre “Nicola Leali – Moștenitor La Tron?”