Parma – Juventus 0-1: obiectiv atins!

Parma FC v Juventus - Serie A

Juventus revine la Parma cu unul din acele meciuri de care ne era dor tuturor. Fara gol primit, fara eforturi deosebite si cu trei puncte mari in patrimoniu. Parmegianii au jucat curajos si si-au aratat coltii in cateva randuri, dar apararea noastra a functionat bine, cu un Buffon deloc pus in pericol cu adevarat exceptand calcaiul fantezist al lui Amauri. Spre deosebire de alte meciuri in care construiam mult si ratam si mai mult, acum Juve a reusit sa marcheze un gol din doua ocazii si sa dea dovada de pragmatismul unei campioane a Italiei. Altceva va trebui sa aratam impotriva “actorilor madrileni”, insa pentru aceasta seara este de ajuns. Victoria pe un teren atat de greu este un obiectiv atins si trebuie savurat mai ales din punct de vedere matematic.

Buffon: 6

Este al treilea meci in care SuperGigi nu primeste gol si totul pare sa revina la normalitate. Reusita ii apartine in mare masura si apararii, dar sa nu uitam jocul sigur al lui Buffon si interventia lucida la gafa lui Ogbonna. Nu este foarte mult solicitat nici azi, dar este permanent prezent la datorie.

Barzagli: 6.5

Acelasi zid de nepatruns si astazi. Nu pierde niciun duel important si il transforma pe Cassano in spectator privilegiat al partidei. Permanent la locul potrivit si mereu intuitiv.

Ogbonna: 5.5

Una dintre regulile de baza ale aparatorului interzice pasa la portar in forta cand acesta se afla in cadrul portii. Ogbonna ignora total si comite din nou aceeasi greseala facuta cu Chievo,  punandu-l pe Gigi intr-o situatie complicata. Este timorat si temator ca de obicei, arunca haotic baloane in fata, dar are si el cateva interventii utile care sa ii aduca un calificativ de “suficient”.

Chiellini: 7. Omul meciului!

Este imperial in toate duelurile cu Amauri sau Cassano, zadarniceste fiecare actiune ofensiva a Parmei si arata un zel de invidiat. Urca cu mingea la picior in jumatatea adversa si intrerupe adeseori contraatacuri periculoase din fasa. Giorgione repeta forma buna din ultima vreme si cifra zero din dreptul Cataniei sau Parmei in meciurile cu noi i se datoreaza in mare masura. Este impecabil in duelurile aeriene, alunecari sau contact fizic.

Padoin: 5.5

Nu aduce niciun plus ofensivei si fara neobositul Barzagli nu facea fata nici in defensiva. Este neinspirat in repetate randuri, dar gaseste totusi o pasa buna in spatele apararii parmegiane la ocazia lui Tevez.

Vidal: 6

Destul de sters in ceea ce inseamna manevra ofensiva, dar contrabalanseaza mereu cu grinta sa nativa la recuperare. Tacklingurile sale de manual ii impiedica mereu pe Gobbi sau Parolo sa dezvolte actiuni rapide si tot el semneaza primul sut periculos al partidei la un metru de poarta lui Mirante.

Pogba: 6.5

Este greu sa ii tina locul lui Pirlo si se vede asta. Responsabilitatea contructiei pe umerii sai este momentan prea grea, dar este cel mai activ si mai dotat tehnic. Gandeste bine pasele si dezvolta jocul in ambele flancuri. Merita nota cea mai mare in compartimentul median pentru ca el este din nou marcatorul golului de 3 puncte. Dupa Torino a urmat Parma si ii dorim lui “Polpo” numai goluri decisive de 3 puncte si pe viitor.

Marchisio: 5.5

Se vede foarte putin si forma sa nu pare sa se imbunatateasca semnificativ. Puncteaza mereu pozitiv  la capitolul  efort, dar nu este suficient pentru pretentiile pe care le are echipa de la el. Este invizibil in atac si nu aduce nicio contributie utila. Nu pare a fi favorit la un post de titular cu Madrid.

Asamoah: 5.5

Lupta sa cu limitarile pozitiei din teren continua cu un nou episod nefericit. Pe langa palidele incursiuni in banda sufera si in defensiva din pricina vitezei lui Biabiany. Cu greu poate functiona la parametrii buni un 3-5-2 cu astfel de benzi!

Tevez: 6

Poate cel mai neconvingator meci al lui Tevez de cand a venit la noi, dar “apasul” a fost titular inamovibil si oboseala se vede. A avut timp pentru cateva sclipiri tehnice si un sut periculos la coltul scurt respins de Mirante, a alergat din nou intr-un pressing sustinut, dar nu a mai fost atat de decisiv ca de obicei. Apasul nu a evoluat rau, dar a ridicat stacheta atat de sus cu celelalte evolutii incat aceasta pare doar una medie.

Giovinco: 5.5

In nota sa obisnuita. Incearca multe si nu ii iese nimic. Lipsit de inspiratie, este tavalit permanent de fundasii Parmei. Nu reuseste sa ajute echipa nici din lovituri libere sau actiuni personale. Evolutie foarte slaba care demonstreaza faptul ca Seba este util uneori doar pe finaluri de meci. In rest nu este un membru de baza al atacului.

Pirlo: 6.5

Intra in minutul 62 in locul lui Claudio si se lumineaza jocul. Cu Pirlo in teren echipa are mai multa incredere, aseaza atacul cu mult mai mult calm si apar solutii. Pastreaza posesia elegant in jumatatea Parmei pana la gol, recupereaza foarte bine in doua randuri si aranjeaza manevra ca un general de profesie. Cu Pirlo in teren presiunea creste si golul este o urmare logica.

Quagliarella: 6.5

In jocurile dificile este uneori nevoie de o nebunie geniala sub forma unei executii marca Fabio. Aceasta vine in minutul ’77, cand “unicul napoletan piemontez” inventeaza un sut din intoarcere in bara transversala. Impactul violent nu aduce golul, dar il pune pe Pogba intr-o pozitie de a marca similara cu cea a lui Chiellini cu Milan si francezul nu rateaza. Meciurile speciale sunt castigate de fotbalisti speciali. Multumim, Fabio! Revenire de foarte bun augur!

Llorente: ?

Insuficient pentru notare. Nu are timp decat sa primeasca un cartonas galben hilar.

Trecem in revista a treia partida consecutiva fara gol primit si viitorul suna cu mult mai promitator. Dupa dezastrul de la Firenze baietii s-au organizat mult mai bine si au demonstrat ca a fost vorba de un incident izolat. Ar fi excelent sa putem mentine aceasta stare de fapt si in confruntarile urmatoare cu grad ridicat de risc. Cu Real Madrid si Napoli vom avea in fata alt tip de adversari, dar moralul este bun si ne da incredere. Domnului arbitru caricatural nu ii vom pronunta numele, dar ii multumim pentru demonstratia jenanta de servilism vis-a-vis de noile directive ale Federatiei. In ingusta sa viziune si un contact lejer de joc se pedepseste cu cartonas galben si orice fault se fluiera intr-o singura directie, catre poarta lui Buffon. Din pacate nu a fost de ajuns. Data viitoare sugeram doua penaltyuri inventate, asa cum procedati cu mult succes in cazul lui Milan.Va asiguram insa ca vom marca de trei ori in astfel de circumstante. VERGOGNA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 gânduri despre “Parma – Juventus 0-1: obiectiv atins!”