Prizonierul basc

Se stie de anul trecut ca atacantul lui Athletic Bilbao este o tinta prioritara a lui Juventus. Inca din vara trecuta Juventus a tatonat pista Llorente, incercand chiar sa-l transfere de la echipa patronata de Urrutia. In vara anului trecut Llorente intra in ultimele 12 luni de contract, acesta ne mai dorind sa-si prelungeasca contracul cu echipa basca. Juventus a facut ceea ce face orice club profesionsit a negociat cu conducerea basca trecerea lui Fernando la Torino, ofertele fiind foarte avantajoase peste 15 mln euro. Sperand insa ca-l vor putea convinge sa ramana, bascii au refuzat toate ofertele, insa s-au lovit si constant de refuzul lui Llorente de a isi prelungi intelegerea.

Neconvocat in lot in unele meciuri din LA Liga, uitat pe banca de multe ori, eroul de anul trecut al bascilor a devenit tradator. Asa a incercat Urrutia sa-l prezinte opiniei publice.

1 ianuarie 2013, Llorente intra in ultimele 6 luni de contract. Conform regulamentului FIFA orice echipa care doreste sa beneficieze de servicile acestuia dupa terminarea contractului poate negocia liber si direct cu jucatorul fara a avea nevoie de acordul clubului. Juventus a si facut acest lucru anuntand printr-un mail conducerea basca ca incepe negocierile cu Fernando. Surpriza insa vine de la clubul patronat de Urrutia. Incercand sa manipuleze opinia publica, incercand sa arunce toata vina in spatele lui Llorente acestia au facut publica negocierea. Prin acesta miscare ei transmit opinei publice, fanilor lui Bilbao, ca Llorente este un tradator, si ca desi clubul basc il doreste sa ramana el negociaza cu alte echipe.

Juventus incearca chiar si un transfer in aceasta perioada, toti avand de castigat. Juventus se alege cu un atacant, Bilbao cu ceva bani in cont si scapa de tensiunea cazului Llorente. Se pare insa ca orgoliul basc isi spune cuvantul, presedintele acestora dorind sa transmita un mesaj la fel ca in cazul lui Javi Martinez, un transfer cu cantec in vara, ca el este stapan autoritar pe destinul orcarui om din clubul patronat de el.

In conditiile in care nu este folosit la echipa basca, este urat de fani, doreste sa plece de la Bilbao, eroul de anul trecut sta la mana patronului sau. Se poate spune astfel ca Llorente este un prizonier al separatismului basc?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Prizonierul basc”