Roma Juventus 1-0 : oboseala s-a simtit si am irosit 3 puncte.

Inainte de toate ii multumim lui Totti pentru „faultul profesionist” , asa cum l-au definit „specialistii”. Data viitoare , in postura victimei , poate va intelege mai multe despre respectul datorat unui coechipier si camarad de lupta la nationala Italiei. Dar de la Totti e bine sa nu asteptam multe , pe cat de nelimitat e talentul , pe atat de deficitar este caracterul.

Un meci in care s-a vazut din plin oboseala acumulata in cele 7 zile foarte intense. Multumim Federatiei anti Juventus! Nu trebuie sa fie asta scuza principala , consider ca Roma a fost mai buna per total in conditii de prospetime vizibila , dar nici un egal nu era deloc inechitabil. Se pare ca lotul nu este atat de echilibrat pe cat am crezut la inceput si au cantarit mult si accidentarile de durata ale lui Pepe sau Chiellini. Daca adaugam la asta si absentele lui Marchisio sau Peluso ,  oameni determinanti la Glasgow vom intelege ca alegerile lui Conte au fost limitate. Capul sus baieti , tot noi iesim campioni!

Buffon : 6.5 . 

A fost invins doar de sutul imparabil al lui Totti , aflat deja incognito pe teren dupa faultul golanesc . In rest a intervenit de fiecare data atunci cand a fost necesar , a fost acelasi portar de nationala. Unul din cei care s-au ridicat la nivelul prestatiei normale.

Asamoah : 5.5 . 

Pare inca obosit dupa experienta africana. A fost atent in aparare , dar pe faza ofensiva nu a oferit nimic consistent. Trebuie sa intre din nou in ritmul echipei.

Caceres: 6.5 . 

A parut cel mai bun jucator din teren pentru Juventus. Combativ , bun recuperator si mereu in cautarea solutiei celei mai utile de pasa. In ultimele trei meciuri s-a remarcat intr-un mod deosebit si Conte va avea de facut o alegere dificila cand va reveni Chiellini.

Bonucci: 6. 

Bonnie a evoluat bine si a fost foarte sigur in toate duelurile.  A incercat si sa avanseze cu mingea la picior intr-o maniera de regista pur , a incercat lansari  , dar nimic nu a fost de ajuns pentru a evita infrangerea.

Barzagli : 5.5 .

Nu a fost cea mai buna seara a lui Barzagli , care a avut de suferit in duelurile cu Osvaldo , dar nu i se poate imputa infrangerea lui , cum de altfel nici colegilor din aparare. Ramane cel mai bun aparator si eleganta impresioneaza la fiecare atingere , dar vin si meciuri mai slabe.

Lichsteiner: 5.5 . 

A luptat in nota sa obisnuita in aparare si a salvat chiar poarta la un gol ca si facut. Ramane insa problema sa in ofensiva , unde desi poate depasi adversarul din banda in viteza , nu fructifica aproape niciodata actiunea cu o centrare utila. Problema ce treneaza la el si solutiile ar trebui cautate.

Pogba : 6 .

A parut cel mai bun la mijloc si este nu intamplator si singurul jucator proaspat in acea zona. Se vede ca Paul nu a evoluat mult in ultima saptamana si reuseste obisnuitele deposedari in forta , actiuni ce au la baza o tehnica sclipitoare , oferind si ceva pase utile. Are o preluare geniala la marginea careului Romei , a la Zidane , care putea fi letala , dar este clar ca arbitrul partidei (nu il voi numi , nu merita) a avut o misiune importanta azi. Sa ia decizii cat mai ridicole si intr-o singura directie!

Pirlo: 5 .

Conditionat vizibil de „gestul profesionist” al lui Totti , Andrea face cea mai slaba partida de pana acum , gresind intr-o maniera atipica multe pase si strangand din dinti la fiecare duel. Oboseala s-a vazut la el insa cel mai mult si pauza in saptamana care urmeaza va fi una binevenita. Ramane insa lovitura libera foarte bine batuta , la care l-a remarcat pe Stekelenburg.

Vidal: 5 . 

Continua evolutia mai putin entuziasmanta de la Glasgow si nu pare foarte lucid nici pe faza ofensiva si nici pe cea defensiva. Recupereaza mult mai putine baloane decat de obicei , iar jucatorii Romei gasesc mereu oportunitati de sut de la distanta , fara a fi blocati de nimeni. Dupa o noua faza fixa dictata gratuit de arbitrul de carnaval , Vidal comite cea mai mare eroare a sa si respinge central,  in fata o minge pe care Totti , intr-o pozitie excelenta , o trimite imparabil in plasa lui Buffon. Il stim insa pe Arturo si va reveni cu siguranta in cea mai buna forma a sa!

Vucinic: 4.5 .

Pierde toate mingile si in afara unui sut puternic din care putea marca nu se vede pe teren decat negativ. O perioada de reflexie pe banca de rezerva pare oportuna dupa un singur meci bun (cu Fiorentina) in atat de mult timp.

Matri: 5 .

Ca niciodata apararea Romei functioneaza bine si Alessandro nu are parte nici de spatii si nici de oportunitati. Este lipsit de mingi utile si notam doar sutul la coltul scurt deviat de portarul Romei in corner. A fost insa mult mai combativ decat ceilalti atacanti.

Giovinco: 4.5 . 

Intra dupa pauza in locul lui Vucinic si are aproape o repriza la dispozitie. Este aproape inexistent , luftand incredibil la o faza importanta in careul Romei. Cu asemenea evolutii nu ajuta pe nimeni , cu atat mai putin pe el.

Padoin: 5. 

Munca multa in folosul echipei , efort depus , dar nu rezerva care sa poata intoarce un meci. A permis si mai multe actiuni periculoase ale Romei pe partea sa si ramane intrebarea daca este oare un „jolly” asa cum doreste Conte?

Anelka : 5 .

A incercat sa schimbe ceva in jocul echipei , dar nu a reusit. A venit la mijloc sa preia mingi si a incercat sa paseze util , dar Roma a aglomerat bine si a facut inutile initiativele sale. Pare insa mai integrat in echipa decat se astepta pentru un fotbalist venit de atat de putin timp. Viitorul ne va spune mai multe.

La rubrica „Omul cavernelor” avem doi candidati! Il avem in primul rand pe mirobolantul arbitru de centru al partidei , care va ramane un anonim , asa cum si merita. Nu ii acorda lui Totti cartonasul rosu pentru intrarea de macelar asupra lui Pirlo , inventeaza mereu lovituri libere in favoarea Romei la toate caderile „fragilului” Pjanic si nu numai si opreste doua actiuni periculoase ale a lui Pogba pentru motive numai de el cunoscute. Bietul Paul va crede ca s-a transferat intr-o alta lume dupa asemenea „erori” de arbitraj. Ca sa incheie mirifica prestatie fluiera finalul meciului inaintea executarii ultimului corner ,fara sa expire minutele de prelungire. Probabil venirea in careu a lui Gigi Buffon l-a speriat foarte tare si a hotarat sa se scuteasca de emotiile unei egalari tarzii. Mai corect era sa acorde un nou fault in atac ivit de neant la executarea cornerului si asa ne inchidea gura.

Al doilea candidat este chiar „legenda eterna” a Romei , Francesco Totti . Reuseste dintr-o singura lovitura ceea ce altii se straduiesc sa realizeze intr-o partida intreaga , si anume sa il anihileze pe Pirlo. Metoda sa e foarte cunoscuta si va da mereu rezultate . Propunem crampoane de titaniu pe viitor , pentru o sectiune cat mai chirurgicala. Gest abominabil al unui fotbalist care ar trebui sa dea alte exemple pe teren.Natura insa nu e darnica din toate punctele de vedere. VERGOGNA!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 gânduri despre “Roma Juventus 1-0 : oboseala s-a simtit si am irosit 3 puncte.”