Diseara nu avem scuze!

Desi dominam Italia de 4 ani de zile si dam senzatia de multe ori ca nici o echipa din cizma nu se poate lua la tranta cu noi, ne pierdem cu firea in Champions League mai ceva ca o domnisoara virgina in fata Starii Civile. Ii batem pe Roma si Napoli la scor de neprezentare, dar ne jucam de-a „na-ti-o tie, da-mi-o mie” cu danezii. Insa cand ne ajunge cutitul la os dam de pamant cu Chelsea fara nici un fel de echivoc si il facem pe nea Mircea sa planga chiar la el acasa la Donetk.

De ce nu suntem capabili sa mentinem ritmul si in Europa precum o facem in campionat? Exceptand explicatia aproape evidenta, ca nivelul este total diferit, ne tremura glezna in Europa? Ne este mai frica de Nordxxxx decat de Milan, Inter sau Roma? De cand am revenit in Liga Campionilor o singura echipa ne-a dominat, iar aceea a fost Bayern Munchen. In rest ne-a placut sa ne faultam singuri de fiecare data cand am avut ocazia. Daca pe adversari i-am iertat in repetate randuri, pe noi insine NU!

Satuli sa ne gandim la trecut, vrem sa stergem totul cu buretele, iar in seara aceasta sa incepem sa scriem o noua istorie, o noua poveste glorioasa in Europa. E timpul ca generatia lui Marchisio, Chiellini si Vidal sa ne arate si in Europa de ce avem Italia la picioare. Daca in anii nostri de plina ascensiune eram eliminati dupa duble crancene cu Bayern, Arsenal sau Manchester, acum pur si simplu refuzam sa ne mai impiedicam de echipe ce au ajuns in grupe printr-un concurs de imprejurari. Nu vreau sa cred ca Del Piero, Vialli sau Ravanelli ne-au invatat prost, ci ca lipsa de experienta europeana ne omoara.

Am putut sa intelegem anul trecut dezastrul fara margini din infernul turcesc in care cei de la UEFA ne-au aruncat cu buna stiinta si au creat toate circumstantele propice gazdelor. Dar in seara aceasta, mai mult ca niciodata, e timpul sa aratam spiritul juventin adevarat. Singuri impotriva tuturor, cu soarta in propriile maini. Iar atunci cand cineva ne pofteste afara pe usa, noi intram imediat inapoi pe geam!

E timpul ca dumneavoastra, domnule Allegri, cel pe care v-am hulit din toata inima si fata de care nu am revenit (si probabil nu voi reveni niciodata) la sentimente mai prietenoase sa ne aratati ca sunteti constient ca ati fost norocos sa fiti ales antrenorul celui mai galonat club din Italia si sa va comportati ca atare! In seara aceasta nu vrem sa auzim lamentari, vrem sa auzim cantece de victorie si strigate de bucurie! Diseara aveti datoria morala sa ii motivati pe acesti baieti fantastici si sa ii calcam in picioare pe suedezi! DISEARA NU AVEM SCUZE!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS!

la-juventus-e-campione-della-serie-a

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 gânduri despre “Diseara nu avem scuze!”