Sampdoria-Juventus 0-1: „ultima reduta” a cazut!

Apasul

Ne-am dorit 3 puncte si 3 puncte am obtinut. Este deja cunoscut faptul ca Juventus face o pregatire spartana pe perioada verii si nu da randament maxim la inceputul sezonului. Cu toate acestea deplasarea la Genoa era esentiala din punct de vedere al moralului la inceput de drum, cu atat mai mult cu cat evoluam in fata unui adversar care anul trecut ne-a invins de doua ori si ne-a creat multe probleme de-a lungul timpului. Meciul a fost unul foarte disputat fizic, caracterizat de o lupta darza la mijlocul terenului si de doua organizari tactice foarte bune ale lui Conte sau Delio Rossi. Ploaia abundenta a afectat vizibil jocul nostru si Sampdoria a avut oportunitati importante, mai ales la fazele fixe. Din fericire apararea noastra a fost iar de nepatruns si ne-a adus din nou victoria. Apasul recidiveaza si e decisiv! Are deja 2 reusite in 2 meciuri si se dovedeste top-playerul de care aveam atata nevoie in postura de seconda punta.

Buffon: 6

Nu a avut foarte multa treaba, dar a raspuns mereu prezent atunci cand a fost solicitat. A etalat si un foarte bun joc de picior in calitate de libero, lucru foarte important in sistemul lui Conte.

Barzagli: 6.5

Cel mai sigur fundas al nostru, decisiv in interventii cruciale atat din central careului cat si din pozitia sa naturala, cea lateral dreapta. E excelent in a judeca fazele unu-la-unu si inchide perfect in banda ajutat de Lichsteiner.Ramane creierul apararii.

Bonucci: 6.5

Foarte hotarat in interventii, neutralizeaza calm toate mingile aeriene generos aruncate in careul nostru  de genovezi. Este acelasi fundas ce porneste faza de constructie din propria jumatate si ajuta mult manevra ofensiva.

Chiellini: 6

Aportul sau fizic este din nou la inaltime, dar sufera mult in banda in duel cu Gabbiadini si este depasit prea lejer de cateva ori. Nu mai are aceeasi evolutie entuziasmanta ca in meciul cu Lazio, dar prezenta sa in anumite momente este suficienta pentru a zadarnicii rapidele incursiuni ale lui Eder.

Lichstenier: 6

Dupa fulminantul meci cu Lazio revine la conditia sa de baza, aceea de aparator de banda. Fara spatii de patrundere sufera mult la atacul pozitional si nu reuseste nicio centrare utila. Gaseste totusi timp sa semneze o ocazie mare cu capul in a doua repriza.

Vidal: 6

Sub forma sa ideala, dar indispensabil mijlocului juventin prin angajamentul sau fizic si inteligenta tactica. Porneste faza de la gol printr-o pasa pe culoar pentru Pogba, dar nu impresioneaza in mod deosebit in rest.

Pirlo: 6.5

Un meci bun pentru regizorul juventin, unul in care are contributii notabile in jocul defensiv din fata careului. Mereu pozitionat inteligent, reuseste sa intercepteze pase catre varfurile doriene si sa opreasca contre periculoase fara prea mare efort fizic. Este si autorul unui sut frumos in prima repriza si nucleul creativ al echipei alaturi de Pogba.

Pogba: 7. OMUL MECIULUI!

Din nou tanarul francez de culoare se remarca ca principal pilon de forta al liniei mediene. Imposibil de deposedat, fantastic cu mingea la picior si bun pasator, este autorul assistului pentru Tevez intr-o faza in care alti tineri euforici si-ar fi pierdut mintea si ar fi sutat. Dovedeste o maturitate de jucator consacrat si paseaza coechipierului mai bine pozitionat pentru un gol sigur. Daca va continua sa creasca avem un MARE FOTBALIST!

Asamoah: 6

Participa mai decis decat in alte meciuri la manevra ofensiva, dar nu poate da maximum in pozitia de jucator de banda. Se achita bine de atributiile defensive ca de atatea ori, dar da senzatia ca este permanent limitat de izolarea in banda. Are cateva finalizari interesante, dar este clar ca benzile noastre nu functioneaza asa cum ar trebui pe faza ofensiva.

Tevez: 6.5

Omul care aduce trei puncte prin golul sau, chiar daca este si meritul lui Vidal sau Pogba. Lupta viguros cu fundasii adversi fara a pierde multe mingii si reuseste sa se intoarca periculos cu fata la poarta in cateva randuri.Coboara si catre linia mediana pentru a combina si apare util si la finalizare.Apasul este clar un transfer reusit si o data cu trecerea timpului va deveni cu certitudine din ce in ce mai letal.

Vucinic: 5

Si in acest meci personajul demn de Kusturica a interpretat un rol de supererou! A fost Omul Invizibil! Nimeni nu a inteles ce a cautat pe teren si in afara catorva pase in lateral catre omul liber si o idee interesanta in adancime pentru Tevez nu s-a remarcat prin nimic.In nota sa obisnuita am putea spune. Va fi cu siguranta titular si cu Lazio!

Llorente , Giovinco: ?

Intrati la trecerea timpului.

Un meci castigat cu greu de Juventus, dar totusi o victorie. Este inca prea devreme pentru a da verdict din prima etapa, dar pare o victorie de campioana. Maximum de puncte fara a etala un joc stralucit. Cu siguranta masinaria lui Conte va rula la cote optime catre finalul toamnei si va da satisfactii majore in momente cheie.Din nou vom da credit apararii, clar compartimentul cel mai important al echipei in astfel de confruntari. Zidul a functionat si Sampdoria a reprezentat o ultima reduta cazuta! Era si timpul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

24 gânduri despre “Sampdoria-Juventus 0-1: „ultima reduta” a cazut!”