Scrisoare catre Zeman!

                                 Zeman 2                Draga domnule Zeman ,

Sper ca scrisoarea mea va gaseste sanatos , tusind des si horcaind din toata fiinta in placutul parfum de tigara al diminetii. Lasati va rog schemele tactice deoparte pentru cateva minute , toti stiu de 4-3-3-ul dumneavoastra de handbalist !  Ieri am deschis din nou ziarul , asa cum fac de obicei ,  am cautat febril la rubrica de necrologuri si… nu v-am gasit. Am fost putin surprins dar am avut un sentiment de „deja vu „ . La fel s-a intamplat si la o cautare in arhivele fotbalului la  „Antrenori cu Performante”.Ciudat , nici acolo nu v-am gasit!

Am intrebat in lung si-n lat de dumneavoastra , mai intai pe prietenul Jose Mourinho , apoi pe Sir Alex. Spuneau ca nu va cunosc si nu au auzit nicicand de distinsa dumneavoastra persoana. Am mers apoi mai departe la Istanbul sa intreb , dar acolo mi s-a inchis furios usa in nas fara explicatii. Am insistat la Lecce , La Salernitana , Avellino , Brescia , nimic , nicio informatie! Doar vagi amintiri! Nimeni nu isi mai amintea de dumneavoastra si nu puteam obtine nimic. M-am intristat si am inceput sa banuiesc ce era mai grav. Mi-am facut griji! Nu voiam sa cred asta !

 Apoi mi-a venit ideea salvatoare! L-am sunat pe Totti , „eternul capitan al unei eterne dezamagiri” si l-am chestionat printre altele si cu privire la dumneavoastra. Francesco e baiat vorbaret , il stiti . Mi-a spus ca e bine , familia la fel ,  se descurca cu banii , si de cand a plecat Del Piero in Australia e vesel … se simte si el vedeta! Cica a venit un patron nou cu planuri mari , dar tot el taie si spanzura pe la echipa. Am inteles ca e conducator , manager , consultant in probleme de lingvistica , preparator fizic , tehnic , tactic si succesor al lui Dalai Lama. E foarte ocupat , dar stiti ca e inimos. EL a fost cel care si-a amintit cu greu , dupa doua zile ragaz  , ca va are si pe dumneavoastra in stuff-ul sau la Roma. E un om tare ocupat , nu retine decat amanuntele importante , deci nu m-am suparat pe el. A fost ca o usurare , ca o piatra luata de pe inima. Puteam in sfarsit sa va scriu , sa va vorbesc!  Francesco mi-a transmis insa sa ma grabesc , caci nu se stie cat va mai gasesc si la adresa asta , asa ca va trimit aceasta scrisoare.

Stiti , noi fanii lui Juventus din Romania avem un site in care ne exprimam iubirea si sustinerea neconditionata fata de aceasta echipa.  Si cum e evident ca veti ramane iar  fara job si stim ca ati fost juventin in tinerete  ne gandeam daca nu cumva ati dori sa scrieti si pentru noi.  Aoleu , dar rau tusiti , domnu’ Zeman , v-ati innecat?  Sunteti cam rosu la fata vad si dati ochii peste cap , va e bine?   Va facem rubrica speciala sa stiti  , „ne vorbeste… romanticul Boemul”.  Scrieti de legendele lui Juventus (ca la cat v-au umplut plasa cu mingi ii stiti pe toti) ,  tactica ,  scandaluri in dopaj , de cum vedeti dumneavoastra fotbalul , faza defensiva etc. Sa mai rada si baietii ca sunt incordati in perioada asta inainte de Champions League. Cum ce e aia Champions League , domnu’ Zeman , nu stiti? Ce-i drept nu prea ati trecut des pe acolo , va inteleg. Oricum , va dam timp de gandire, oferta ramane deschisa si daca mai taiati din tigari poate aveti timp chiar de 2-3 articole. Apoi , daca va gasesc in ziar la rubrica faimoasa …iau legatura cu Luis Enrique. Si el are un umor deosebit si va fi un urmas pe cinste.

Va las acum sa cugetati pana vin baietii sa va ia bagajele in doua ore. Am auzit ca patronul e tare multumit de dumneavoastra si ca trimite trei baieti sa va ajute la impachetat . Povestea vietii dvs , nu?  Succes si astept cu drag raspunsul dumneavoastra.

                                                          Cu deosebita  desconsideratie ,

                      Al dumneavoastra trequartista de flanc ascuns ,  Rocchi Sifredi.

P.S. Ati auzit ca vechiul dvs prieten , Moggi , se apuca de politica? Daca partidul sau castiga la alegeri recomand autoexilul , e mai sanatos. Inca ceva , daca parcheaza o masina lunga si neagra in fata casei dvs si va claxoneaza sa nu va faceti iluzii ca v-au trimis limuzina seicii de la Shitty…e dricul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 gânduri despre “Scrisoare catre Zeman!”