10 motive pentru care il detest pe Giovinco!

Gioperdo

S-a investit mult in Sebastian Giovinco. S-a investit incredere, s-a investit rabdare si cel mai important…s-au investit multi bani. Atunci cand incanta la Nationala Under 19 sau Under 21 a Italiei Arsene Wenger se interesa de tanarul atat de promitator. Am zambit cu totii sfidator la sumele vehiculate, bucurosi sa avem in curte un talent ce putea in teorie sa ii calce pe urme legendarului Del Piero. Tehnica deosebita si viteza deplasarii ar fi putut garanta succesul unui atacant crescut in spiritul bianconero. Trebuia sa devina un star, trebuia sa erupa cu furia  asurzitoare a unui vulcan , trebuia sa confirme, TREBUIA! A primit sanse, a fost favorizat, incurajat, protejat. Totul in speranta ca impactul inceputului nu va ramane doar un capitol inchis prematur.

Ce ramane din contributia lui Giovinco la aceasta echipa? Sporadice evolutii pozitive in meciuri fara importanta, o bruma de goluri la intervale dezamagitoare si o atitudine de superstar mofturos incapabil de  a se autoanaliza realist. Ramane dezamagirea adeptilor sai, neputinta si mentalitatea “artistului neinteles”. Ramane imaginea hilara a “starului de gradinita ” care  nu si-a putut depasi niciodata conditia, ramane ostilitatea celei mai mari parti a publicului ce ar fi trebuit sa fie “al sau”. Giovinco e fotbalistul pasager platit excesiv si supraevaluat sforaitor. Iata 10 motive pentru care Giovinco mi-a fost intotdeauna antipatic:

  1. A tratat mereu glacial si arogant subiectul Juventus cand activa ca fotbalist al Parmei.
  2. A marcat pentru aceeasi Parma golul ce i-a refuzat lui Juventus depasirea recordului absolut de meciuri fara infrangere in Serie A, detinut de Milanul lui Cappelo. Se intampla in primavara lui 2010 si a exultat ca un adversar veritabil!
  3. S-a remarcat ca un egoist incurabil, unul care prefera sa iroseasca faza individual decat sa participe la o constructie elaborata alaturi de coechipieri. De ce sa i se refuze lui gloria iluzorie?
  4. Este unicul fotbalist din istoria Serie A  probabil care a stat mai mult pe gazon decat in picioare. Orice contact fizic se finaliza cu un plonjon ridicol si interminabile proteste.
  5. Pentru ca a fost de ajuns un insignifiant gol de 4-1 impotriva Romei in prelungiri pentru a exulta in maniera lui Del Piero, “la linguaccia”, ca si cum urmasul de drept al lui Ale coborase intre “muritori”.
  6. Pentru ca a indraznit cu obraznicia sa nativa sa sfideze in nenumarate ori ultrasii de la Curva Sud, ajungandu-se in final la gesturi obscene imposibil de tolerat. Si pentru ce? Pentru ca acestia taxau prin fuieraturi prestatii dezastruoase nedemne de pasiunea si sacrificiul lor. Suporterii sunt valoarea cea mai de pret, printisor arogant, ei sunt stapanii si judecatorii tai, nu invers!
  7. Pentru ca a tinut pe banca jucatori mult mai valorosi decat el, luptatori care s-au implicat exemplar ori de cate ori au intrat pe teren si ar fi dat un alt deznodamant partidei. A avut toate favorurile antrenorului si totusi nu a capitalizat nicicum.
  8. Pentru ca jumatate din ” jumatate de fotbalist “ ne-a costat 12 milioane. Cu ajutorul aceastei sume am fi putut aborda nume mult mai sonore, dar a fost ales Giovinco. Pierdere asumata!
  9. Pentru ca a refuzat oferte de transfer in mai multe randuri, preferand sa traga de un salariu nemeritat la Juventus in calitate de jucator de lot. A reprezentat o minusvalenta prepetua de-a lungul timpului.
  10. Pentru ca si-a demonstrat limita valorii alegand incantat sa semneze cu o echipa din fotbalul mic pentru singurul lucru care l-a interesat vreodata, un salariu mare.

Ce va retine suporterul lui Juventus despre Giovinco?  Probabil un gol de 2-1 impotriva Milanului si 2-3 lovituri libere in toata cariera. Si cand ne gandim ca isi dorea numarul 10, simbolul impecabilului, al sublimului si elegantei din toate punctele de vedere! Un fotbalist mic  ascunde un om si mai mic in cazul sau, unul care s-a agatat de orice iluzie pentru a-si justifica orgoliul nemasurat. In doua aventuri la Juventus nu a reusit decat sa confirme ca uneori talentul nu inseamna nimic  daca nu este dublat de personalitate, profesionalism si respect. In sfarsit iti spunem “ADIO ,GIOVINCO”! In sfarsit cineva meritoriu va primi o sansa in locul tau, va beneficia de oportunitatea de a oferi totul lui Juventus, exact lucrul pe care tu nu l-ai facut niciodata. NU NE VEI LIPSI! Poate MLS este nivelul potrivit pentru tine, la Juventus e greu, mai multi nu poti,  nu e asa, Seba?

                                                                           sebastian-giovinco11

P.S. Va fi cu siguranta un foarte bun ambasador al Parmei in Canada.

Siena-v-Parma-Sebastian-Giovinco-celeb_2760875

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “10 motive pentru care il detest pe Giovinco!”