Avancronica FC Torino – Juventus

1-0, 2-0, 2-1, 2-1, 2-0, 1-0. Acestea sunt ultimele rezultate, în oglindă, ale lui Juventus, care se îndreaptă vertiginos spre recâştigarea titlului, performanţă pe care nu a mai obţinut-o de exact zece ani, conform statisticilor oficiale. Atunci, după un sezon 2001-2002 în care trupa bianconero depăşea Roma cu doar un punct, venea o stagiune 2002-2003 în care Juventus defila şi câştiga campionatul la şapte lungimi distanţă de Inter. Erau vremurile lui Gianni Agnelli, când echipa părea una dintre cele mai bune din Europa, când avea stabilitate şi încredere în forţele proprii. Acum se pare că aceste vremuri au revenit, pentru că să câştigi de două ori la rând Scudetto înseamnă maturitate, valoare şi organizare.

Acesta poate fi meciul care să-i asigure Bătrânei titlul Doamne şi matematic, iar ce poate fi mai frumos decât să reuşeşti acest lucru pe terenul concitadinei şi totoadă rivalei FC Torino? Echipa antrenată de Giampiero Ventura se află pe o pantă descendentă, cu o singură victorie în precedentele opt partide, dar nu este într-o situaţie critică, întrucât are şapte puncte avans faţă de Palermo, aflată pe ultimul loc retrogradabil. Aşadar, faţă în faţă vor fi două formaţii cu forme şi poziţii în ierarhie total opuse, iar toate premisele sunt pentru o victorie juventină.

Statistica este de parte echipei antrenate de Antonio Conte, care are cu o victorie în plus pe terenul lui FC Torino decât gazdele din această etapă. 28-27-27 este bilanţul contra adversarilor locali pe arena lor, cu golaveraj 111 la 107. Ultima întâlnire pe Stadio Olimpico a fost în 2009, când Chiellini aducea golul victoriei. În tur, Juventus s-a impus cu 3-0, după reuşita lui Giovinco şi dubla lui Marchisio, în singura partidă în care Conte a folosit alt sistem decât cel cu trei fundaşi centrali, cinci mijlocaşi şi doi jucători care stau în atac.

În ceea ce priveşte declaraţiile premergătoare partidei, ambii antrenori au ţinut să spună că e un meci ca oricare altul, în care contează doar punctele. Ei au dorit, astfel, să nu alimenteze un eventual conflict pe care mass-media a încercat să-l înceapă, cum de fiecare dată o face înainte de astfel de partide între concitadine. Între Torino şi Juventus există respect, ceea ce arată o normalitate care la Roma, Milano sau Genova lipseşte cu desăvârşire.

Echipe probabile:

FC Torino: 4-4-2, Gillet; D’Ambrosio, Glik, Ogbonna, Masiello; Cerci, Gazzi, Basha, Santana; Bianchi, Barreto

Antrenor: Giampiero Ventura

Indisponibili: Brighi (accidentat), Vives, Darmian (suspdentaţi)

Juventus: 3-5-1-1, Buffon; Chiellini, Barzagli, Bonucci; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Marchisio; Vucinic

Antrenor: Antonio Conte

Indisponibili: Pepe, Giovinco, Anelka (accidentaţi)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 gânduri despre “Avancronica FC Torino – Juventus”