Juventus – Empoli 2-0: Buffon si Tevez sunt eroii!

.

Misiunea lui Juventus in aceasta seara era aceea de a pastra distanta de 14 puncte fata de Roma, invingatoare neasteptata in “Derby del Sole”. Astfel calmul si siguranta se pastrau la cote inalte, fara a da sperante iluzoriei urmaritoare. Empoli era o echipa pe val, venita la Torino dupa ce nu mai cunoscuse infrangerea din Ianuarie. O echipa atletica, combativa si cu un pressing extrem de intens. Meciul se putea dovedi unul dificil prin prisma absentelor intregii linii mediene titulare a bianconerilor cu exceptia lui Vidal. Dar in situatii dificile apar inevitabil liderii nativi si Tevez a mai facut o data diferenta pentru a-si consolida statutul de idol si element ce impulsioneaza hotarator echipa. Din pacate pentru Max Allegri nu s-a inregistrat din nou scorul sau favorit, Pereyra punctand pe final pentru a risipi orice urma de indoiala cu privire la cele 3 puncte. Meci disputat, intens si foarte util.

Buffon: 7.5 OMUL MECIULUI ALATURI DE TEVEZ!

Fantastice interventiile sale la Puciarelli. De doua ori golul parea ca si facut pana cand reflexele de manual ale lui Gigi au neutralizat pericolul. Cele 3 puncte sunt si ale lui. Cel mai bun din teren alaturi de Tevez! Calitatea nu are varsta la un portar!

Barzagli: 6

Comite doua erori atipice lui la o pasa prea scurta catre Bonucci si o preluare larga ce era la un pas sa genereze o contra fatala pe final. Sunt insa singurele momente negative, in restul timpului abordand elegant si cerebral duelurile. Interesante si incursiunile in atac in flancul drept.

Bonucci: 6.5

Aseaza jocul de posesie impecabil si ii blocheaza nu o data pe agilii Saponara sau Maccarone. In conditii de pressing agresiv nu greseste niciodata o preluare, o pasa sau o trecere. Evolutie de inalt nivel a lui Bonnie.

Ogbonna: 6

Incepe cu o obisnuita eroare de concentrare si risca sa piarda balonul in pozitie de ultim aparator. Ulterior insa isi recastiga inrederea si face un meci consistent la marcaj si dueluri fizice. Blocajul la Saponara este unul perfect si merita aprecierea noastra.

Lichtsteiner: 5.5

Efort maxim ca intotdeauna, precizie si utilitate extrem de scazute ca de obicei. Saponara se insereaza lejer in spatele sau si elvetianul da senzatia ca nici in defensiva nu mai are interventiile inceputurilor. Tehnic nu a fost niciodata, dar un stop simplu ar putea totusi sa reuseasca. Prea multe actiuni ofensive ale lui Juventus se sfarsesc brusc din cauza erorilor sale personale.

Vida: 6.5

Razboinicul s-a reintors impreuna cu arsenalul sau de tacklinguri, recuperari si demarcari vijelioase din linia a doua. Nu marcheaza, dar se vede ca acest 3-5-2 ii pune in valoare altfel calitatile si ca pozitia sa este aceea de mezzala ofensiv, nu de trequartista. Este omul de baza al liniei mediene si se achita bine de rolul de lider.

Padoin: 6

Doar in pozitia de regista nu mai jucase. Evident ca nu are calitatile unu astfel de post, dar se achita de sarcini cu obisnuitul profesionalism si travaliul unui inchizator veritabil. Munceste mult si inchide spatiile in fata apararii. Mai mult decat suficient intr-un astfel de meci.

Sturaro: 6

Fizic si tactic respecta intru totul tipologia mijlocasului inchizator italian. Nu refuza niciun contact fizic taios, lupta exemplar si cauta mereu spatiul pentru sut, chiar daca nu il gaseste. Pare a fi o solutie buna pentru un post de mezzala pe viitor, dar e necesara o crestere in randamentul ofensiv. Doar interventiile hotarate pe glezna nu iti asigura un rol de baza, e nevoie de o crestere graduala.

Evra: 6.5

Francezul pune in pericol mult mai mult apararea lui Empoli decat omologul sau elvetian din celalalt flanc. Se vede diferenta de clasa de la stop pana la preluarea pe pozitie viitoare, cursele vijelioase si precizia paselor. Nu reuseste insa nici el o centrare utila, iar cand in careu il ai pe Llorente e regretabil sa nu il folosim.

Tevez: 7.5 OMUL MECIULUI ALATURI DE BUFFON!

Macrheaza cu o noua executie fantastica intr-un careu supraaglomerat. Numai el putea gasi acel spatiu la lovitura libera indirecta. Executie perfect calibrata cu obisnuita forta. In lipsa unui regista in teren are rolul de a cobori in linia mediana si a fi prezent in toate actiunile de constructie ale lui Juventus. Exagereaza uneori cu actiunile personale, dar fara tehnica si forta sa era imposibil sa deschidem jocul. Este decisiv si la golul lui Pereyra, care reia balonul in plasa dupa inca o actiune personala fantastica a Apasului. Daca forma sa va continua Juventus poate visa frumos sezonul asta si in Europa.

Apas

Llorente: 6

Mai mult ca oricand era necesara abilitatea sa de a stopa baloane lungi primite din aparare si a le distribui cu precizie in jur. Se achita bine de sarcina cu precadere in prima repriza si apare mai vioi si implicat ca de obicei. La finalizare insa devine excesiv de altruist si paseaza gresit in spate cand putea finaliza in forta. Nu primeste nici mingiile care sa il avantajeze, dar e clar umbra marcatorului de sezonul trecut.

Morata: 6

Intra in locul bascului si se vad diferentele intre ei. Unul mai fizic si mai util echipei, celalalt mai agil dar mai individualist. Elegant si tehnic in preluari, dar permanent cu privirea in pamant in preajma careului advers. Viteza sa incanta insa pe multi.

Pereyra: 6

Intra in locul lui Sturaro si are meritul golului din final, reusita care indeparteaza orice emotii.

Pepe: ?

Insuficient pentru notare.

Intensitatea a fost cuvantul de ordine in timpul confruntarii, iar Empoli isi are meritele sale in acest sens. A aratat ca o echipa bine sudata defensiv, cu un mijloc daca nu tehnic macar reactiv si combativ. Juventus s-a descurcat laudabil si in conditiile vitrege generate de accidentari, iar distanta se pastreaza intacta in pofida victoriei Romei contra lui Napoli. Un nou meci fara gol primit pentru Buffon, veste imbucuratoare in vederea dublei cu monegascii din Champions League. Asta denota organizare defensiva buna si concentrare in momentele cheie. Daca am reusi sa si inchidem jocul mai devreme pentru a nu risca nimic ar fi un nou punct pozitiv pentru Allegri. Din pacate nu reusim asta si daca Puciarelli nu intalnea un Buffon in zi de gratie probabil ne alegeam cu un singur punct si +12  doar in clasament. Un meci trebuie inchis pe viitor! La final analizam evolutia viitorului bianconero Rugani. Fundasul lui Empoli este fotbalistul cu cele mai multe minute in Serie A, nefiind schimbat niciodata de catre antrenor si neprimind nici macar un cartons galben. Eroarea comisa in acest meci nu ii poate fi imputata excesiv, cu precadere datorita faptului ca intentia a parut sa fie directionarea balonului in corner. Iar Sepe ar fi trebuit sa degajeze, nu sa prinda in brate mingea. In rest insa a demonstrat calitati de fundas de mare clasa. Blocajele la Evra in doua randuri sau Morata i-au evidentiat si inteligenta plasamentului si agilitatea, nu il ultimul rand impresionand grinta pozitiva. Fara dubii ca Juventus va avea de sezonul viitor un nou star in aparare. Vremuri grele pentru Allegri in vederea selectiei, problema pe care orice antrenor si-ar dori-o!

Rugani

                                                     FORZA JUVENTUS!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *