Conte: „4 puncte cat mai repede, apoi ne putem relaxa putin”

Intervievat la microfonul Sky imediat dupa ultimul fluier al partidei castigate pe teren propriu cu Milan, antrenorul Antonio Conte a analizat evolutia echipei la capatul unui meci care apropie pe Juventus de un nou titlu:

Sa incepem de la episodul penalty-ului contestat de Amelia…
„El isi apara interesele, este normal. Sincer, nu cred ca exista totusi dubii asupra dinamicii fazei. Amelia este dezamagit, partida a fost echilibrata si solicitanta din partea noastra. Milan a fost asezata foarte bine pe teren si era neinvinsa in retur, pe langa faptul ca ne-au invins in meciul din tur. Faptul ca ne regasim la plus 18 fata de ei este un motiv de satisfactie. Aplauze baietilor, nu era usor deoarece Napoli care revine la opt puncte distanta iti provoaca putina neliniste.”

Te-ai fi multumit si cu egalul astazi?
„Nu, deoarece nu stim sa gestionam. Puteam sa facem daune foarte mari, noi ne-am propus sa revenim la 11 puncte distanta dupa ce Napoli ne pusese sub presiune. Este cea de-a sasea victorie consecutiva si ma gandesc ca se discuta despre faptul ca titlul ar fi fost deja castigat inca inainte de aceasta serie. Felicitari jucatorilor, exista dorinta de a incheia cat mai repede acest discurs pentru a ne putea relaxa putin, deoarece a fost un an dificil si obositor.”

Cand vrei sa inchizi conturile statistic?
„Cat mai repede posibil. Derby-ul va fi un meci frumos, la fel cum am infruntat multe altele, stim care sunt pericolele pe care le presupune o confruntare cu Torino, insa ne mai lipsesc patru puncte si vrem sa le obtinem cat mai repede.”

Cand ai inteles ca al doilea titlu era aproape?
„La Bologna am castigat o mica parte din titlu, apoi in etapele urmatoare, foarte des le spun baietilor cate mici parti mai avem inca de pus… dincolo de gluma, astazi nu era un pas decisiv, ci important. Daca am fi remizat in doua meciuri din acest sir am fi avut pe Napoli la sapte puncte distanta cu un calendar inca dificil.”

Problema este insa pentru cei care trebuie sa infrunte pe Juve si nu invers…
„Cu siguranta. Noi avem avantajul ca fiind pe primul loc nu trebuie sa ne uitam la ce fac ceilalti, insa Milan din etapa a opta si pana astazi a adunat la fel de multe puncte ca noi. Nu se mai intampla de ani de zile sa existe un astfel de avantaj…”

Iti face placere sa infirmi constatarile lui Galliani?
„Am raspuns deja. In rest, conteaza doar cine scrie istoria, ceilalti pot sa o citeasca…”

Ramai 100% la Juve?
„Suntem concentrati pe obiectiv acum. Ar fi extraordinar sa castigam in acest fel. Nu este niciodata usor sa castigi, insa devine usor daca te antrenezi cu dorinta de victorie si entuziasm.”

Inclusiv deoarece nu dai jucatorilor zile libere…
„Nu, nu, le dau. De exemplu maine au o zi libera. Avem o intelegere: imediat cum castigam titlul ne vom relaxa cu o excursie frumoasa” (rade)

Asupra viitorului ce ai de spus?
„Am raspuns deja ieri la conferinta de presa. Discursul economic vine inainte de toate, a castiga nu se intampla mereu. Noi reusim sa castigam din nou dupa ce s-a investit bine suma pe care o aveam la dispozitie, acum se vor face evaluarile necesare la finalul sezonului.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 gânduri despre “Conte: „4 puncte cat mai repede, apoi ne putem relaxa putin””