Juventus – Milan 1-0: ultima revansa inainte de sarbatoare!

Un derby cu o atmosfera in teren aproape de vacanta in multe momente. Milanul si-a aratat limitele dupa un pressing stanjenitor in prima repriza, iar Juventus nu a riscat nimic inutil si a castigat inteligent pe greseala adversarului . A rezultat un fotbal destul de anost si au lipsit ocaziile mari , exceptand lovitura libera deviata a lui Pirlo. Suntem clar mult peste nivelul campionatului Italiei din moment ce echipa  considerata cea mai in forma nu ne-a facut fata, dar pe viitor trebuie sa tintim mult mai sus. Trebuia sa ne luam revansa pentru incredibilul meci din tur si acum Victoria Finala va fi cu atat mai placuta cu cat am invins clar toate competitoarele si in meci direct.

Buffon: 6.5

Poarta a fost inchisa in acest meci si Gigi a dat siguranta apararii prin interventiile sale.

Chiellini: 6.5

Greu de depasit in orice tip de duel, fie ca vorbim de unul  fizic sau tactic. Ataca mereu hotarat si inteligent, fara a lasa nimic adversarilor.Revenire de bun augur a lui Giorgione.

Bonucci: 6.5

In multe moment ale jocului Milan a abuzat de mingile inalte in careu, dar niciuna nu a trecut de Bonnie al nostru. Atent si la insertiile lui El Shaarawy, nu-l scapa din ochi nici pe Pazzini, neutralizat total. Are timp si de cateva pase in adancime, chiar daca mai putin reusite de data aceasta.

Barzagli: 7

De multe ori aveai senzatia ca Barzagli nu poate fi pus in dificultate. Atat de buna a fost pozitionarea la multe faze incat atacul Milanului esua din fasa prin lipsa de oportunitati. A dublat perfect in flanc cand a fost nevoie, a neutralizat mingile trimise in centru si a oprit si pasele filtrante. Neputinta Milanului a fost si rodul jocului bun al trioului nostru defensiv.

Asamoah: 7

Meci mai consistent decat cele din ultima vreme. Are meritul incontestabil de a fi provocat prin insistenta  sa penaltyul. A incercat si cateva suturi nereusite din zona centrala, zona in care este si locul sau natural.

Pogba: 7

Recuperari, pase bune , driblinguri, executii spectaculoase din foarfeca. Paul da siguranta la fiecare atingere de balon. Pare ca este la Juventus de 3 sezoane si nu arata varsta frageda decat prin placerea vie de a se juca permanent cu balonul.

Pirlo: 6.5

Fara presiunea unui marcaj Pirlo deseneaza din nou frumos si este foarte aproape de a marca din nou la o lovitura libera. Nu dispar greselile in zona periculoasa din fata careului, dar responsabilitatea sa e mare si Conte cere jocul de posesie cu orice risc.

Vidal: 7.5

Omul meciului si omul sezonului! Travaliul sau incredibil este usor de observat, insa inteligenta in joc, tehnica fantastica de deposedare si clarviziunea  pasei ii confera statutul de “top player”. De la astfel de certitudini poate Juventus construi un viitor luminos. Golul din penltyul executat impecabil este doar un bonus al prestatiei sale excelente.

Lichsteiner: 6

Bun pe faza defensiva ca de obicei , nu reuseste insa sa ofere solutii utile coechipierilor in plan ofensiv. Este o prezenta buna cand incearca sa creeze superioritati in flanc , dar centrarile au fost din nou punctul slab.

Marchisio: 6

Incearca sa interpeteze acest atipic rol de seconda punta intr-un sistem nou, nu foarte convingator insa. Este fortat in acea pozitie si se vede ca inteligenta sa tactica il ajuta mai mult intre linii decat la finalizare.

Vucinic: 5

Nascut decedat prematur! Toate traseele se opresc la el. Se pare ca ultima statie a Metroului din Torino ii va purta numele. Orice intentie ofensiva se sfarseste atunci cand muntenegreanul atinge mingea. Pierde baloane periculoase cu seninatate si naste contre rapide ale milanistilor . Solutia simpla si directa este permanent abandonata in favoarea unor preluari in zona moarta sau driblinguri inutile. Nu este nici macar in gluma un atacant de careu, iar lovitura sa de cap din repriza a doua ne scuteste de alte comentarii. Motivul pentru care Antonio Conte insista cu acest veritabil vagon de dormit ramane un mister la fel de mare precum Atlantida.

Padoin, Quagliarella, Peluso: ?

Introdusi in ultimele minute la trecerea timpului.

Victoria era logica si ne permite sa pregatim in detaliu sarbatorirea unui nou Scudetto. De remarcat faptul ca se intampla acelasi fenomen ca si sezonul trecut. Anume arbitrii ne acorda penaltyuri numai pe final de campionat, dupa ce devine clar pentru toata lumea ca Juventus este oricum noua campioana. Daca Milan era la 2 puncte in spatele nostru probabil era cartonas galben pentru “simularea” lui Asamoah. Acest nou sistem promovat de Conte avantajeaza destul de putin fotbalul spectacol si poate nu e solutia cea mai buna pe un final de campionat la discretia noastra.Poate era mai indicat intr-o dubla mansa cu Bayern decat in fata unor adversari déjà resemnati cu superioritatea echipei noastre. Se simte nevoia atacantilor de careu care sa se impuna clar in fata fundasilor adversi si sa faca diferenta prin goluri , asa cum s-a intamplat la Milano. In lipsa lor inscriu tot mijlocasii, care capata astfel o atributie in plus. Victoria insa ramane victorie si asteptam un final spectaculos de sezon cu multe goluri si fotbal dezinvolt. Forza Juventus!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 gânduri despre “Juventus – Milan 1-0: ultima revansa inainte de sarbatoare!”