Conte: „O victorie fantastica, acum pregatim debutul in campionat”

misterLa finalul Supercupei Italiei, castigata de Juventus cu un 4-0 categoric contra lui Lazio, antrenorul Antonio Conte a comentat meciul de pe stadionul Olimpico din Roma, care a reprezentat primul succes al sezonului:

Este cel mai bun inceput de sezon posibil. Al patrulea trofeu din perioada gestiunii tale..
„Da, a castiga doi ani la rand titlul si Supercupa este ceva cu adevarat fantastic, extraordinar. Meritul este al acestor baieti. Ieri inainte de meci am spus ca eram linistit, deoarece am incredere totala in jucatorii mei, pe care ii cunosc nu doar ca fotbalisti, ci inclusiv ca oameni. Acum sa ne bucuram de aceasta victorie alaturi de suporterii nostri, deoarece trebuie sa fie sarbatorita, este un trofeu minunat, al patrulea al meu in doi ani, ca antrenor, ceea ce este cu adevarat frumos. Si cred ca este frumos inclusiv pentru jucatorii mei. Insa inevitabil dupa reluarea antrenamentelor, vom incerca sa ne concentram exclusiv pe pregatirea debutului in campionat la Genova, contra Sampdoriei, care anul trecut a fost un obstacol foarte dificil: ne-a invins in ambele meciuri, atat in tur cat si in retur. Avem un inceput de campionat dificil, asadar va trebui sa fim inteligenti si sa incercam sa obtinem maximul inca de la Genova”.

Ce ti-a placut cel mai mult in aceasta seara?
„Mi-a placut foarte mult atitudinea. Mai putin in ultimele 15 minute, cand meciul era deja jucat, asadar a intervenit putina relaxarea si am riscat sa ne lasam surprinsi. Mi-a placut mult abordarea, atitudinea, determinarea, dorinta de victorie aratata astazi de echipa. Cu siguranta din punct de vedere fizic nu suntem inca la 100% si nici nu ar putea fi in alt mod, altfel as fi serios preocupat, deoarece ar fi insemnat ca am lucrat putin in aceasta perioada de pregatire. In schimb si in momentele in care picioarele nu reactioneaza la capacitate maxima trebuie sa fim inteligenti si sa gandim situatiile de joc, sa ne bazam pe cunostintele noastre despre fotbal, pe schemele exersate in cursul saptamanii. Acesta este lucrul care mi-a placut cel mai mult astazi.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 gânduri despre “Conte: „O victorie fantastica, acum pregatim debutul in campionat””