Event, etapa a-4-a: Genoa – Juventus

Genoa - Juventus

Pentru Juventus sezonul intern incepe practic prin meciul de pe stadionul Comunale Luigi Ferraris, contra celor de la Genoa (duminica, ora 16:00), dupa trei etape de campionat care trebuie uitate cat mai repede. Schimbarile de lot din aceasta vara, colaborate cu o serie de accidentari in special in linia de mijloc, au creat multe dificultati pentru campioana Italiei, care insa acum trebuie sa inceapa cursa de recuperare.

Primul pas a fost facut in meciul de pe Etihad Stadium, unde Juventus a reusit sa intoarca soarta partidei si sa obtina o victorie importanta impotriva celor de la Manchester City, contand pentru grupa D din UEFA Champions League, un succes care trebuie sa aduca mult mai multa incredere si sa contribuie la un moral mai ridicat in randul echipei torineze. In Anglia Juventus nu mai reusise sa castige din 1996, cand Del Piero marca, de asemenea la Manchester, insa pe Old Trafford. O victorie care poate deschide drumul catre un nou parcurs lung in Champions League, constienti totusi de faptul ca o noua prezenta in finala pare in acest moment o utopie. Dar o calificare, dintr-o grupa deloc facila, poate aduce o noua primavara cu meciuri intense si emotionante.

Intre timp Juventus trebuie sa repare lucrurile in campionat si sa revina cat mai repede in partea superioara a clasamentului. Doua deplasari dificile in urmatoarele trei etape cu siguranta nu vor usura misiunea echipei lui Max Allegri, insa dupa punctele pierdute cu Roma si mai ales cele cu Udinese si Chievo, nu mai exista loc de pasi gresiti. Urmatorul obstacol este unul care in dese randuri s-a dovedit dificil pentru Juventus, inclusiv in stagiunea precedenta, cand pe stadionul Luigi Ferraris o echipa din care nu lipseau Tevez si Vidal suferea prima infrangere a sezonului dupa un gol primit in prelungiri.

Fara Claudio Marchisio si Sami Khedira, indisponibili pana a doua parte a lunii octombrie, Massimiliano Allegri trebuie sa decida cum se va prezenta la Genova dupa ce in patru partide a utilizat trei sisteme de joc diferite. Indiferent de formula de joc aleasa, singurul obiectiv reprezinta cele trei puncte puse in joc, atat de importante de un debut de campionat nefericit.

Ne intalnim la Cetatea Berarilor (Bulevardul Camil Ressu nr 41 – Piata Matei Ambrozie) din Bucuresti pentru a ne incuraja si sustine impreuna favoritii in lupta pentru un nou trofeu!

Fino alla fine! Forza Juventus! Forza ragazzi!

https://www.facebook.com/events/159720877703639/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *