Juventus Spirit!

juventus logo

3 STELE…

3 ca simbol al GLORIEI , 3 ca simbol al perfecțiunii , 3 ca simbol al magiei , 3 etape ale triumfului , 3 puncte de referința în 3 secole de istorie! Nu este un ciclu închis , este o poveste eterna , un miracol perpetuu ,greu de cuprins, o inima ce pulsează violent , năucitor , cu acele bătăi care se aud cel mai puternic in urechile ascultătorului cel mai desăvârșit:  SUPORTERUL! JUVENTUS este IDEALUL , noi suntem cei ce il urmam , il ridicam la rang de stil de viata , il idealizam si ii construim inexpugnabilul edificiu , iar războinicii nostrii din arena sunt cei ce il fauresc si il slefuiesc , desăvârșind forma perfecta , definind clasa si stilul.

1897 si visul pornește catre cer. Tinerii viseaza cel mai frumos si energia lor creativa a imaginat un punct de referința, cu un început simplu , spontan , precum o scânteie de lumina. O mana de studenti indragostiti de ceea ce avea sa devina „cel mai iubit sport din lume” infiinteaza un club de fotbal , al treilea la acel moment în țara. Printre ei si primul președinte al grupării , deja legendarul EUGENIO CANFARI. Orice poveste frumoasa de succes se naste din pasiune si daruire , iar pasiunea lor ii va ridica la rang de legenda. Mulțumim , domnilor!

Juventus de azi este foarte diferita de visul romantic al acelor studenti , dar păstrează încă emoția începutului , savoarea și elanul tinereții , cu toate ca este deja o BĂTRÂNA DOAMNA, un simbol al aristocratiei definite de valoare si principiu de neschimbat. Din 1923 a intrat intr-o noua era , o data cu imbratisarea valorilor sale de catre Familia Agnelli , detinatoarea clubului si azi , devenind astfel primul club profesionist din Italia , primul club cu sustinere financiara stabila. Din acest moment crucial visul depaseste imaginatia , creatia isi urmeaza propria traiectorie , creatorii sunt depasiti si acaparati de creatie. Juventus creste , victoriile repetate anunta nasterea unui colos , oamenii vibreaza si i se alatura , visul devine realitate , adolescentul devine barbat , BARBATUL DEVINE EROU!

Inca de la inceput a existat acest element unic , aceasta forma de a defini SPIRITUL NOSTRU , amalgamul de atribute inradacinate in concept , intr-un singur cuvant „JUVENTINITATEA”.Ce este oare aceasta „juventinitate” , este o forma plastica de a idealiza , este ceva real cuprins in ADN-ul colectiv , este o STARE , O TRAIRE , O ATITUDINE? Cred ca este ingredientul care a stat la baza inca din prima zi. Juventus este cunoscuta in lumea fotbalului ca o reprezentanta a aristocratiei , a unei clase aparte , cu o identitate singulara.Dar aici nu vorbim de acea aristocratie falsata pompos , de hispanica asocierea obsesiva cu regi si regine , printi si printese , tenori si vedete. Nu vorbim de marketing excesiv sau propaganda mediatica. Este nobila pentru ca are valori si concepte adanc sapate in inimile suporterilor , pentru ca refuza sa isi abandoneze principiile si pentru ca inainte de orice iubesti Juventus pentru ca te regasesti in simbol, in tumultul sau continuu. Noi pastram traditia membrilor fondatori , noi infruntam vremurile neclintiti , noi suntem NOI si aristocratia formei pline de continut ne defineste complet. Si inainte de orice este ATITUDINEA!

Atitudinea de a învinge sau a muri pe teren ,combativitatea extrema ca arma psihologica ,adaptabilitatea in functie de conditii, bucuria sincera pentru joc si constientizarea ca faci parte dintr-o legenda permanent expansiva , ca esti un model , un idol care trebuie sa lupte pentru victorie chiar si atunci cand totul pare imposibil.Impreuna cu profesionalismul asta a creat acest faimos „JUVENTUS SPIRIT”. Ei sunt mai puternici fizic? Noi vom fii mai inteligenti , mai creativi! Ei danseaza elegant in jurul balonului? Le oferim un razboi cum nu au mai vazut! EI sunt vals sau samba? Noi suntem heavy metal!Incearca sa ne copieze tactica si sa exceleze la aceleasi capitole ca si noi?Le oferim elemntul surpriza , destabilizator si halucinant!Tehnica este foarte utila , dar numai in angrenajul tactic al echipei , fara excese si fara derapaje necontrolate.Asemeni unui mare strateg antic , suntem adeptii unei gandiri avansate , avem o miscare de contraatac disponibila oricand si totul provine din incredere si daruire. Cand altii muncesc , „NOI SCUIPAM SANGE”!

Intrebati orice jucator sau antrenor din lume , orice fost adversar si va va spune efectul ravasitor de a infrunta Juventus pe teren.Precum o legiune de top , suntem cunoscuti pe tot cuprinsul Europei si nu numai. Fotbalistii stiu faptul ca Juventus este un punct de referinta in cariera oricui , ca nu e similara cu nimic altceva , iti schimba viziunea despre sport , viata si respectul de sine.Aici dai 100% sau nu esti indeajuns de bun! Aici iti fortezi limitele si mergi dincolo de orizonturile vizibile , aici iti anticipezi adversarul sau esti prea lent , aici esti o parte din LEGIUNEA DE ELITA sau nu esti nimic! Mai corect spus , poti avea tot talentul din lume , toate calitatile si rafinamentul unui top-player , fara vointa si combativitate s-ar putea sa nu fie de ajuns! IAR ASTA SE NUMESTE JUVENTUS SPIRIT!

Furino , Gentile , Deschamps , Davids , Tachinardi , Montero , Chiellini , Vidal si înșiruirea de eroi poate continua.Ei toti au acest spirit , traiesc cu el in sange! Pe teren veti gasi in permanenta nu mai mult de DOI MAEȘTRII , dar intotdeauna cel putin 9 BERSERKERI! Iar asta numim noi MARCA INREGISTRATA!

Juventus rar cumpăra staruri , Juventus produce si slefuieste staruri , Juventus nu preia , Juventus prelucreaza cu grija , precum un maestru de arte martiale. Noi nu oferim multe sanse adversarilor , noi valorificam insa la maxim sansele avute , noi nu suntem epigonii nimanui , NOI SUNTEM LIDERI SI CREATORI. Asta ne este credinta! Pentru ca bogatia acestui club nu provine din trofee sau „banii lui Agnelli” , asa cum se mai declama ridicol cateodata , ci din ATITUDINE , din SPIRITUL JUVENTUS! Intrebati-l pe Sir Alex Ferguson cate modele a avut in viata si raspunsul sau va fii mai mult decat elocvent!

Juventus este un nume , un SIMBOL , dar este si un BRAND!Proprietarii sunt oameni de afaceri de succes , care cunosc bine realitatile economice globale si actioneaza in consecinta.Deci clubul trebuie sa se inscrie pe o panta ascendenta , trebuie sa fie o afacere de succes de asemenea.Investitiile trebuie sa genereze profit , suporterii participa activ la sustinerea visului si nimic nu este intamplator.Juventus este un concept sanatos , un vis frumos , un simbol , JUVENTUS NU ESTE O JUCARIE! Fara profit nu pot exista investitii! Nu veti vedea achizitii halucinante fara justificari solide , nu veti intalni balante financiare inexplicabile sau anomalii.De ce asta? PENTRU CA NOI SUNTEM JUVENTUS! Avem respect pentru joc in sine , privind-ul din toate punctele de vedere , avem respect pentru reguli pentru ca noi sustinem aceste reguli , NOI INTELEGEM SI RESPECTAM JOCUL!Acestea sunt principii de onoare si nu ne vom abate de la ele! Nu suntem atinsi de comportamentul de „bazar oriental” care domina azi lumea sportului cu balonul rotund.Noi dorim sa crestem intr-un mod sanatos , echilibrat , armonios.Noi nu grabim efectele , nu sarim etapele si nu pacalim sportul! De ce? Pentru ca NOI SUNTEM JUVENTUS!

Si oare nu tocmai asta ne face atat de admirati? Oare nu tocmai asta determina acei „politruci sovietici in haine de imprumut” , acei „lacomi comercianti de combustibil” sa incerce sa ne imite? Oare nu laurii nostri si-i doresc? Gloria trebuie castigata treptat insa , domnii mei , onoarea si blazonul nu pot fii cumparate cu niciun pret! Ele nu sunt tranzactionate pe nicio piata din lumea asta , la nicio bursa si nicio suma de petrodolari nu poate acoperi contravaloarea simbolului! Pentru ca nu exista o astfel de contravaloare!Noi suntem echipa actionarilor si a fanilor , nu echipa statului , noi suntem un simbol , nu o jucarie , noi suntem un stil , nu o copie infidela.NOI SUNTEM JUVENTUS! SI daca TU in calitate de suporter imbratisezi aceste idealuri , sustii acest simbol si ii imbogatesti semnificatia prin spasiunea ta de zi cu zi…FII MANDRU SI DECLARA-TI MEREU DRAGOSTEA CU PATIMA!S-AR PUTEA SA NU FIE NIMENI PE LUMEA ASTA MAI MANDRU DECAT TINE…

DOAR ESTI JUVENTIN!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Juventus Spirit!”