Juventus la intalnirea cu istoria!

Juventus

TRAIM MOMENTE UNICE, TRAIM CLIPE DE ISTORIE, TRAIM VREMURI BUNE! Pentru acest tip de confruntari a fost creata si exista Juventus. Istoria ne arata strada de parcurs iar echipa lui Allegri a urmat exemplar acest sezon “harta drumului glorios”. Mai e doar un pas! Unul imens, dar numai unul! Sa valorificam aceasta sansa, sa ne acoperim de gloria ce ne-a fost refuzata agonizant in atatea randuri. SA INVINGEM! Suntem o legiune ce reprezinta elita infanteriei fotbalistice, suntem strigatul de lupta ce modifica perceptia asupra sportului rege si astea vor fi armele noastre. Dorinta de combativitate impinsa la extrem, grinta si concentrarea inumana a mintii seduse in numele delirului final. Sa strangem randurile, sa formam un scut uman indestructibil! Iar asta nu inseamna o atitudine eminamente defensiva, ci o colaborare impecabila  a unor linii compacte in ambele faze. Asaltul liniilor catalane este o conditie obligatorie pentru un triumf total!

Tactic trebuie interpretata partitura intr-un stil pur italian. Asta fara a refuza posesia in jumatatea catalana si fara a evita pressingul inalt care incomodeaza teribil echipa lui Enrique. Formatiile din Primera care au adoptat aceasta tactica au dat mari batai de cap Barcelonei, Malaga in primis! A astepta in preajma propriului careu este si neproductiv si riscant. Un prim gol marcat de catalani ar degreva enorm echipa adversa si toata presiunea s-ar transmite asupra elevilor lui Allegri. Atacurile oarbe ar elibera spatii si tehnica in regim de viteza a unor Suarez sau Messi sunt binecunoscute.E nevoie delinii compacte, abordarea ambelor momente ale jocului curajos, agresiv si calm. Fara a ne arunca in atac, fara a ne cantona excesiv in propria jumatate. Sa jucam de la egal la egal folosindu-ne de stiinta blocarii adversarului prin dublaj si linii scurte. In acest context Marchisio si Pogba, sau Vidal (in functie de sistemul ales) vor avea responsabilitatea maxima. Ei vor acoperi zonele din fata careului nostru, ei vor actiona ca un liant intre atac si aparare, ei vor face pressingul alert sus si vor recupera decisiv. Explozia unor Tevez sau Morata se poate dovedi decisiva in fata unei aparari mai mult decat deficitare a catalanilor, mai ales la mingile in spatele liniei lor, procedeu la care Pirlo este maestru. Atacul lor este letal, defensiva insa net inferioara noua. Aici putem capitaliza viteza celor doua varfuri si un gol rapid al nostru ar schimba radical parametrii. Partea buna? “Maximus” Allegri este stapan pe mijloacele sale, cunoaste foarte bine Barcelona din trecutele confruntari si va gasi cu siguranta tactica potrivita. Noi suntem simplii observatori, el va face diferenta asa cum speram toti. Pentru ca o finala inainte de toate SE CASTIGA TACTIC! Iar la acest nivel Allegri nu poate fi comparat cu Luis Enrique, antrenor ale carui limite s-au vazut clar in Serie A. Fara diversii Messi, Suarez, Rakitic sau Iniesta echipele sale au prezentat idei putine si sunt deseori  un amalgam de erori tactice.

Juventus3

Juventus va lupta atat impotriva colectiei de vedete multimilionare a Barcelonei cat si impotriva favoritismului filospaniol al UEFA (atentie la arbitru) sau a propriei istorii nefaste. Sapte finale jucate si doar de doua ori ne-am incununat campioni. Ne dorim mai mult ca oricand o linie de clasament 8-3-5! NU MAI PUTEM PIERDE INCA O DATA! De prea multe ori am plecat favoriti, am fost mai buni si totusi Fortuna ne-a injunghiat. Acum suntem in rolul care ne convine cel mai mult, acela al “challangerului” cu a doua sansa. Ambitia a fost mereu drogul natural al juventinitatii si AVEM NEVOIE DE O SUPRADOZA! Ambitia ne motiveaza si tot ea ne poate salva! Cavaleria rapida a catalanilor sa se franga in scuturile infanteristilor in alb si negru! Augusta Taurinorum sa rasune a imnuri latine de izbanda! SAMBATA MAI MULT CA ORICAND, MAI PRESUS DE ORICE, MAI FURTUNOS CA REVOLTA…FORZA JUVENTUS!

                                                       FINO ALLA FINE DEL MONDO!

Juventus1

P.S. Berlinul sa ne fie din nou aliat, Gianluigi Buffon un zid! Intr-o britanica traditie, asteptam „THE TREBLE”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 gânduri despre “Juventus la intalnirea cu istoria!”