Falcao intangibil, poate Podolski reprezenta o solutie?

Podolski

Daca zvonul cu venirea lui Falcao a parut total nerealist in conditiile dificultatilor financiare din Serie A, Juventus este asociata in ultimele zile cu un alt nume de atacant de nivel european. E vorba de germanul Lukas Podolski. Cu Morata accidentat dupa surprinzatorul si costisitorul transfer de la Madrid si un Giovinco sters ca de obicei , Juventus are urgenta nevoie de solutii. Doar Tevez si Llorente nu pot evolua la nesfarsit. Trofeul Tim, fie  el si un amical, a aratat carente mari in ofensiva si o lipsa ingrijoratoare de idei. Daca Falcao ramane o fantezie Science Fiction pentru multi, Podolski pare o tinta mult mai tangibila. Germanul nu mai este in gratiile lui Wenger la Arsenal si ar agrea o plecare pentru a fi incorporat intr-un proiect solid. Este adaptabil si cunoaste atat jocul de atacant extern in 4-3-3 cat si pe cel de „seconda punta” intr-un atac in doi.

Se poate discuta mult pe tema formei sale actuale, dar calitatile nu ii pot fi negate de nimeni. Selectiile repetate in echipa campioana mondiala demonstreaza ca se bucura in continuare de incredere si ca aptitudinile sale multiple pot ajuta un lot cu obiective inalte. Este adevarat faptul ca Lukas nu a dat niciodata un randament ridicat la echipe de inalt nivel precum Bayern sau Arsenal, ci doar la micuta FC Köln. Juventus poate asigura insa un mediu profesionist si un fotbal mai orientat catre latura fizico-tactica, punctul forte al germanului. Nu ar fi primul nume mare readus de juventus la nivelul cel mai bun al evolutiilor sale, Tevez fiind un exemplu graitor. Podolski beneficiaza de inteligenta tactica, dinamism in joc si profesionalism in abordarea lui, executii elegante si un sut foarte bun. Are inca o varsta la care poate face performanta (29 de ani) si experienta internationala de top. Pe scurt este un tip de jucator ce ar putea ajuta Batrana Doamna in complexa stagiune ca urmeaza, nu un flop gen Anelka, Boriello sau Bendtner.

Presa din Germania vorbeste si despre un interes al lui Galatasaray, dar nu este inca nimic oficial. Prandelli ar necesita un varf de calitate in noul sau proiect, dar Podolski este privit mai mult ca un lux decat o necesitate.

Asteptam ultimele zile de mercato pentru a vedea cum se vor desfasura negocierile pentru atacantul care devine obligatoriu pentru Juventus in vederea schimbarilor de sistem anuntate de Allegri.

 Podolski 2

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 gânduri despre “Falcao intangibil, poate Podolski reprezenta o solutie?”