Criză? Nu… Ianuarie!

După două etape în care Juventus a obținut doar 1 punct din 6, se conturează imaginea unei crize în sânul echipei bianconere. Cele 5 puncte pierdute nu sunt o tragedie dar fondul pe care au fost pierdute poate fi de o natură îngrijorătoare.

Să începem cu Sampdoria! În prima repriză echipa practică un joc mai degrabă modest, dar reușește să deschidă scorul după penaltiul transformat de Giovinco, după un fault la Marchisio. Doar 8 minute mai târziu, Berardi primeste al doilea cartonaș galben și este eliminat. Juve forțează golul doi înainte de intrarea la cabine dar acesta nu vine. Pauză și totul părea că se îndreaptă spre prima victorie din anul 2013 în fața propriilor suporteri. Dar nu a fost să fie așa! Juventus iese de la cabine dând impresia că meciul este deja încheiat și se avântă în atac în cautarea golului, neglijând capacitatea de contraatac a genovezilor. Strategie ce s-a dovedit a fi falimentară încă din minutul 54 când o pasă EXTREM de norocoasă dar foarte precisă îl găsește pe Icardi desprins din marcajul lui Peluso și acestă înscrie cu largul concurs al lui Buffon. 1-1 și până să realizeze echipa că a fost egalată pe Juventus Stadium de o echipă aflată în inferioritate numerică vine și golul doi în urma unui alt contraatac fulgerător care îl găsește pe același Icardi departe de Peluso (sau mai degrabă invers) și deși aflat într-un unghi foarte închis argentinianul înscrie cu o execuție senzațională care nu i-a lăsat șanse lui Gigi. Oaspeții conduc și în ciuda eforturilor echipierilor juventini (cea mai notabilă ocazie fiind bara lui Vucinic) meciul se încheie cu tabela arătând un neverosimil scor de 1-2. De notat este de asemenea și accidentarea lui Marchisio care a fost obligat să termine partida pe gazon din cauza epuizării celor 3 schimbări permise de regulament.

Concluzii: Hazardată titularizarea lui Peluso pe postul lui Chiellini și gestionarea foarte slabă a jocului în ciuda superiorității numerice!

Meciul cu Parma s-a desfășurat sub alte auspicii. Campioana venea la Parma după victoria obținută în prelungiri împotriva Milanului în Cupă și cu dorința de a-și recupera punctele pierdute cu o etapă în urmă. Parma însă, era neînvinsă pe teren propriu în acest sezon de Serie A. O primă repriză din nou modestă a bianconerilor, salvată poate de forcingul din ultimele 10-15 minute. La 7 minute după revenirea de la cabine, Pirlo deschide scorul în urma unei lovituri libere deviate. Se părea că în ciuda jocului mai puțin convingător campioana va reuși să fie prima echipă în acest sezon care să plece cu toate punctele de la Parma. Nu avea să se întâmple așa și din nou pe fondul relaxării lui Juve gazdele egalează în minutul 78 cum altfel decât în urma unui contraatac. Meciul se încheie cu parmegianii luptând cu disperare să mențină rezultatul de egalitate și cu o serie de atacuri mai degrabă sterile ale bianconerilor.

Concluzii: Persistă senzația de impotență a atacului; încă un meci pe care nu știm să-l gestionăm, gol primit din nou pe contră; Chiellini este indispensabil; Conte își asumă vina pentru egalare spunând că el i-a strigat lui Vucinic să sară peste minge la faza care a declanșat contraatacul în urma căruia a egalat Sansone.

În mod evident echipa nu trece prin cel mai fericit moment. Accidentările, forma slabă a unor jucători, poate neșansa dar și lipsa de inspirație a lui Conte în unele momente au contribuit la această stare de fapt. Să nu dramatizăm însă! Sunt mai multe aspecte de luat în calcul iar cel mai important este acela că urmează o dublă foarte importantă cu Celtic în UCL. Acelea sunt meciurile de importanță maximă, sunt convins că atunci este programată și atingerea formei ideale de joc. Campionatul nu se decide în luna ianuarie! Nici pe departe! Să ne aducem aminte că sezonul trecut am revenit și câștigat titlul în fața unui Milan care îi avea pe T. Silva și Ibrahimovic și largul suport al brigăzilor de arbitri. Da, campionatul nu s-a terminat așa cum au încercat din răsputeri unii să ne inducă pentru a ne pierde concentrarea! Da, vom mai pierde puncte până la sfârșitul sezonului!

Noi, suporterii, trebuie să avem răbdare și încredere în cei care ne-au produs o MAAAARE bucurie sezonul trecut. Jucătorii să nu creadă că doar pentru că formează cea mai bună echipă din Italia (de departe) la ora actuală este suficient să intre pe gazon și meciul este câștigat. Conducerea să-și ofere în continuare sprijinul sub toate formele necesare și să ne dea o mână de ajutor în ceea ce privește aducerea unor întăriri în compartimentul ofensiv. În ceea ce îl privește pe Antonio Conte nu putem să-i dorim decât multă putere de muncă, foarte multă inspirație și ceva mai multă flexibilitate în deciziile pe care le ia.

Să vină 31! Forza Juve!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 gânduri despre “Criză? Nu… Ianuarie!”