Imi place „grinta” din ochii lui Romulo!

Romulo 2

  La prima vedere echipe precum Metropolitano, Chapecoense, Santo Andre sau  Atletico Paranaense  nu spun nimic. Pe lunga lista de cluburi la care a evoluat Rômulo Souza Orestes Caldeira, mai pe scurt Romulo, apar insa si Cruzeiro sau Fiorentina. Am putea numi Cruzeiro un nume mare al fotbalului brazilian, dar e fotbal brazilian, cu binecunoscutele sale defecte in raport cu organizarea tactica si rigoarea defensiva. Iar Romulo e fundas. De banda, dar tot fundas.  Vanzarea la Fiorentina a fost probabil cel mai mare pas inainte al carierei sale. Si totusi vorbim de Fiorentina, unde nu s-a impus clar. Iar noul terzino destro al lui Juventus are 27 de ani. Varsta a maturitatii depline, prag de dezvoltare catre etapa finala a carierei. Pana la 27 de ani Romulo nu a iesit prea mult in evidenta, a schimbat echipe fara numar si nu a parut sa evolueze cu  randament optim. Intrebarea este “poate Romulo sa aduca acea calitate care ii lipseste lui Juventus in banda dreapta”? Este el transferul de care aveam nevoie?

Judecand dupa sezonul trecut de la Verona, brazilianul a facut un salt de calitate. E periculos sa judeci un fotbalist dupa numai un sezon bun intr-o echipa de contraatac, dar Romulo a inteles in sfarsit mecanismele fotbalului peninsular si si-a adus aportul decisiv pe ambele faze. Aparitiile sale in banda au creat mari neplaceri adversarilor. Sa nu uitam acel 2-2 de la Verona in ultimul minut , meci in care Romulo insemna energie pura, motor turat la limita ce fulgera banda dreapta permanent. Daca a reusit asta impotriva noastra de ce nu ar reusi cu succes si impotriva altora? A marcat 6 goluri la Verona si a fost responsabil cu mai multe assisturi care au adus puncte importante echipei sale. Alaturi de Iturbe si Toni, Romulo a stat la baza sezonului de exceptie reusit de nou-promovata, care a incheiat pe un loc 10 salutar. Dar are Romulo stofa de Juventus? Asigura el saltul de calitate?

Romulo 3

Imi place sa cred ca da. Avem in lot un jucator muncitor, serios, umil, tipologie ingemanata cu mentalitatea Juventus. Nu cere favoruri, cere doar o sansa sa confirme. Tonul sau calm, lucid si viziunea clara asupra indatoririlor sale ma determina sa am incredere in acest baiat. Sunt convins ca Romulo va insemna un plaman inepuizabil pentru echipa noastra, un fotbalist surpriza prin prisma naturii transferului si a sumei modeste, o varianta solida, nu doar o optiune pe banca de rezerve. Pentru ca eu il vad titular, si nu doar rezerva unui puternic dar previzibil si liniar Lichtsteiner. Iar disponibilitatea sa pentru mai multe posturi, de preferat in banda dreapta, asigura o optiune tactica viabila pentru orice sistem. Jucatorii polivalenti sunt cei mai doriti in fotbalul modern de azi, iar Romulo e printre ei. Un fel de Caceres, un fel de Simone Pepe (eternul accidentat din pacate) pe alte coordonate.

Romulo 1

Nu poseda o tehnica sclipitoare tipic braziliana, dar nici minusurile native ce provin din ADN-ul Tarii Cafelei. Ataca orice spatiu cu grinta si agresivitate, coboara si urca frecvent, depaseste des adversarul direct prin preluari rapide si cel mai important…ROMULO STIE SA CENTREZE! Pentru ca asta ne-a lipsit enorm sezonul trecut. Intrebati-l pe Llorente si veti avea imaginea completa a unui joc steril in benzi, lipsit de idei si reusite. Sutul este si el o arma periculoasa, iar vivacitatea si tehnica preluarii constituie atuuri demne de luat in seama.  Evra si Romulo imi par aripi capabile sa creeze dezechilibre si sa ofere atacantilor rezolvari rapide si eficiente ale fazelor de atac. Sunt fotbalisti combinativi, reactivi si periculosi in duelurile unu-la-unu. Prezenti in preajma careului advers, au un travaliu insemnat si la recuperare in propriul careu. Poate ca numele Romulo nu spune prea multe, poate ca Evra nu mai este la varsta optima pentru performanta, DAR CU SIGURANTA BENZILE NOASTRE VOR ARATA ALTFEL! Depinde de Allegri sa inteleaga si sa valorifice la maxim calitatile oamenilor din banda. Cei doi nou veniti imi par variantele cele mai viabile. Chiar daca elvetianul Lichtsteiner a fost titularul de drept al postului  de fundas dreapta timp de 3 ani de succese interne, carentele sale ofensive nu mai trebuiesc tolerate! In fotbalul modern fundasul de banda e esential in orice sistem. Si trebuie sa prezinte aptitudini pentru ambele faze. Rapiditate, atentie defensiva, executie, stop perfect si lansari in favoarea atacantilor. Noi vrem sa ne impunem si in  Europa, nu doar in Italia. Iar in Europa Romulo e mult mai viabil decat elvetianul. Nu poate fi un nou caz Isla! Nu a venit accidentat si nu va mai fi nevoie de lungi perioade de acomodare. Poate intra in inimile suporterilor din primul meci jucat titular si sper sa o faca. Pentru ca vad in Romulo un om modest si constient de imensa sansa pe care o are. Unul care va face orice ca sa ramana la noi. Si cel mai important, unul care e pe val, a facut un salt important de calitate si este la varsta ideala pentru marea performanta. Mai ramane doar sa confirme! A inceput fotbalul profesionist la micuta Juventude, ce-ar fi sa incheie glorios la MAREA Juventus? Nu are inca nume, dar poseda armele necesare. BINE AI VENIT ,ROMULO! Nu imi plac brazilienii, DAR IMI PLACE SA CRED IN TINE! IMI PLACE „GRINTA” DIN PRIVIREA TA!

                                                             FORZA JUVENTUS!

Romulo 4

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Imi place „grinta” din ochii lui Romulo!”