Reflectii despre Patrice Evra!

Evra 3

Patrice Evra este noul fundas stanga al lui Juventus! Asa cum anuntau tratativele inca de la inceputul verii, francezul a semnat un contract pe 2 ani care il va lega de echipa noastra pana in 2016. Calitatea si experienta  francezului nu mai pot fi puse la indoiala de nimeni. Singura problema pusa in discutie ar fi varsta sa putin inaintata pentru ceea ce se considera marea performanta. Postul sau necesita o viteza si o rezistenta de top. Se va mai ridica francezul la nivelul de la Manchester? Iata 10 motive , asa cum v-am obisnuit , pentru care Evra ar trebui sa fie o mutare de calitate chiar si la 33 de ani:

  1. Si-a dorit sa vina la Juventus si cunoaste deja Italia si atmosfera peninsulara.
  2. E international francez de top si a jucat 4 finale de Champions League. SI ASTA CA TITULAR!
  3. Fundas de meserie cu calitatile lui pe flancul stang nu am mai avut de la polivalentul Gianluca Zambrotta.
  4. Experienta si profesionalismul sau nu pot fi puse la indoiala. Are sezoane de-a randul in cel mai puternic campionat al planetei, Premier League.
  5. Este un lider innascut. Atat la Manchester United cat si la Nationala Frantei a purtat banderola de capitan. Responsabilitatea este o constanta pentru el.
  6. Are mentalitatea potrivita. Este obisnuit sa castige si sa lupte pentru trofee an de an. Cu un manager ca Sir Alex Ferguson pe post de mentor nu ne putem astepta decat la implicare maxima din partea francezului.
  7. Daca la 33 de ani alegi Juventus si nu un contract lejer in Orient inseamna ca motivatia nu e o problema. Evra doreste sa demonstreze pe terenul de fotbal ca doar varsta inaintata nu este un impediment. Exemple mai putin agreabile  noua gen Zanetti sau mai agreabile gen Klose sunt dovada vie ca se poate evolua la nivel inalt si mult dupa 33 de ani.
  8. Francezii au reprezentat mereu un plus de valoare si ingeniozitate in jocul lui Juventus. Evra nu este doar un muncitor pe teren, ci si un jucator inteligent ofensiv, cu pronuntate valente creative.
  9. Este echilibrat si prezent in ambele faze. Iar inteligenta sa tactica il recomanda pentru campionatul italian.
  10. Este familiarizat cu stilul a trei campionate straine diferite si jucatorii mai neexperimentati pot castiga enorm studiind de la un lider. Indiferent daca evolueaza pe acelasi post cu Evra sau nu.

Evra 2

Cum a declarat si Patrice Evra , terenul va vorbi. Constient ca se asteapta mult de la el, francezul ne-a asigurat de perpetua sa dorinta  de victorie fara a afisa o exuberanta facila si fara promisiuni miraculoase. Asta arata un caracter echilibrat si o  inalta cultura fotbalistica. Cu siguranta va aduce un plus in banda stanga, unde improvizatiile cu inchizatori gen Asamoah sau fotbalisti de nivel scazut nu au dat roade. Bine ai venit, Patrice Evra!

Patrice Evra 3

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *