IncreDybala

Paulo, in numele tatalui

Când avea 15 de ani, Paulo și-a pierdut tatăl care suferea de cancer pancreatic. Cel mai mic dintre cei trei frați, Paulo a fost scos din bucla evenimentelor de catre restul familiei.

„Pentru a ma proteja, ei nu imi spuneau tot adevarul“, a dezvăluit. „Am trait cu speranța că se va insanatosi. Astăzi, il visez și mă trezesc în lacrimi.“

Dybala spune că pierderea tatălui l-a „întărit“, și l-a ajutat să crească.

De asemenea, l-a facut mai hotărât ca oricând să reuseasca. „Tatăl meu a avut un vis“, a explicat el, „că cel puțin unul dintre fiii săi va deveni un fotbalist.”

„Deci, a trebuit să reusesc pentru a onora memoria tatălui meu și să-i indeplinesc visul.“

Paulo are, probabil, cea mai bună șansă de a se consacra, pur și simplu pentru că nu este condus de dorința de a fi „Noul Messi“.

„Sunt Dybala și vreau să fiu doar Dybala, deși am înțeles că există comparații“

Singura si unica grija a lui Dybala este aceea de a onora memoria tatălui său.

„Dedic golurile mele lui“, a spus Paulo. „Fotbalul m-a ajutat foarte mult și am fost un fotbalist mai mult datorita voinței lui decât a mea.”

„El m-a învățat să lupt și să nu renunț. Visul lui era să mă vadă pe terenul de fotbal.“

„Eu știu că astăzi tatăl meu este mândru de mine.“ Și asta este tot ce Dybala si-a dorit vreodată.

Dybala vs Barcelona: CAPODOPERA din sanul unei capodopere tactice

Meciul lui Dybala a fost cireasa de pe tort a unei performanței care depășește cu mult capacitățile individuale aflate la dispoziția lui Max Allegri. Victoria împotriva Barcelonei are ceva în comun cu capodoperele artistice.

Partida lui Dybala, chiar dacă într-un context ca acesta, a fost cea mai celebrata de presă și a doua zi, si cea mai interesanta de analizat. Cea care se pretează la mai multe lecturi, să fie privita din mai multe puncte de vedere (sau capodopera din sanul unei capodopere).

După meci Buffon a spus ca îl considera pe Dybala în top 5 sau 3 jucători din lume, adăugând că dovada in plus a venit de la faptul că Paulo a demonstrat asta într-un joc ca cel contra Barcelonei.

Și nu doar pentru cele două goluri cu care Dybala a rupt literalmente partida cu calitatea sa individuală, dar mai ales arătând o putere, o capacitate de a citi situatiile de joc a unui meci de fotbal la cel mai înalt nivel, care acum este incontestabila.

In cele 80 de minute jucate, Dybala a jucat mai mereu din prima. Co o sensibilitate in a atinge mingea si o abilitate de a fi mereu disponibil cu adevarat remarcabile.

A cincea minge pe care o atinge Dybala

A sasea minge pe care o atinge Dybala este cea a primului gol.

Dybala pentru o fractiune cere mingea in profunzime, in spatiul lasat de Umtiti, o fereastra spatiu-timp scurta dar care l-ar fi purtat drept catre poarta, dat fiind faptul ca Pique nu il observase si Mathieu era departe datorita lui Cuadrado.
Dybala nu se misca ca un atacant de careu pentru ca stie ca zona aceea va fi ocupata de Mandzukic si Higuain, asa ca vine in intampinarea mingii pentru ai oferi lui Cuadrado o pasa facila.
Ocazia de gol creata valoreaza 0.06 xG (expected Goals), care din punct de vedere statistic ne spune ca un atacant (in acea pozitie, primind o astfel de pasa si cu toti ceilalti parametrii de dificultate luati in calcul) inscrie 1 data din 100 de incercari.

Cand mingea ajunge la Dybala nu poate fizic sa cunoasca pozitia celorlalti jucatori in careu, asa ca, are doar o idee cum va lovi mingea urmatoare.
O decizie pe care o ia in acea rotatie indefinita, unica si eleganta. Dar nu-i putem spune nici decizie pentru ca nu ar fi cuvant potrivit, cand vorbim de cateva fractiuni de secunda, mai ales pentru ca Dybala are privirea asupra mingii. Sa spunem atunci ca a avut o senzatie.
Acest gol este demonstratia unei sensibilitati GENIALE.

Un gest sensibil, care insa are efectul unui pumn in plex trimis cu o forta extrema. Din acel moment planul partidei s-a inclinat in favoarea lui Juventus.

A zecea minge jucata de Dybala, este cea a golului de 2-0.

Dybala are o prerie in fata sa intre liniile adverse, dar executia este cu adevarat exceptionala.

Centrarea lui Mandzukic este deviata usor de catre Sergi Roberto si Dybala este constrans sa franeze. Sunt miscari aproape insensizabile pentru ca Dybala le ascunde prin miscarile sale. Dar tocmai faptul ca miscarile lui Dybala fac ca devierea sa fie insesizabila demonstreaza talentul tehnic si fizic incredibil al baiatului.

Corpul lui Dybala se misca in functie de minge la orice viteza, nu sunt multi fotbalisti care au acest raport intim cu fotbalul.

Dupa golul de 3-0 Juventus decide din nou sa preseze sus, Dybala urmareste mingea pana la Ter Stegen care degajeaza. Chiellini castiga duelul aerian cu Rakitic dar Higuain pierde contrastul cu Andre Gomes. Portughezul isi indeparteaza mingea dar in acel moment soseste Dybala, care cu o forta extraordinara in picioare muta un jucator cu 12 cm mai inalt si cu 11 kg mai greu.

Mai apoi isi muta mingea cu fluierul, o atinge cu interiorul si o paseaza lui Khedira in adancime folosind varful piciorului. Nu e nici o parte a piciorului sau stang pe care Dybala sa nu o cunoasca la perfectie.

Partida lui Dybala contra Barcelonei este o reprezentatie a talentului si a potentialului sau. Capacitatea sa de a influenta rezultatul partidei dar mai ales evolutia partidei, incetinind, accelerand, protejand mingea impotriva tuturor si jucand din prima transfromandu-se intr-un pivot pentru coechipieri, valorificand o putere si un echilibru de acrobat si un picior stang printre cei mai buni din Europa.

Un Nou contract

Calitatile lui Dybala sunt acum in vazul tuturor, iar contractul abia semnat care il leaga pe Paulo de Juventus pentru inca 5 ani pana in 2022, este recompensa pentru tot ceea ce a facut in acesti 2 ani cu Juventus.

Este poate mai ales  un semnal dat celor 3 echipe care inca domina fotbalul European, si carora le curg ochii la vazul unui asemenea FENOMEN.

Pentru moment insa Paulo Dybala este FENOMENUL nostru si daca e sa credem in mesajul lasat pe profilul sau twitter dupa semnarea noului contractul, vom mai avea timp sa ne bucuram de capodoperele sale.

Împreună pentru inca mult timp, mereu cu acest tricou

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *