Juventus din nou in optimile Champions League!

Juventus' captain Buffon

MERGEM INAINTE! Nimic nu este mai pragmatic decat conceptul italian despre fotbal, iar esenta acestui concept este ATINGEREA OBIECTIVULUI. Am trecut de faza grupelor si o noua poarta se deschide. Ce vom gasi in spatele portilor deschise depinde si de sansa, de inspiratie, de noi insine. Nu trebuie sa ne temem de niciun adversar! Fiecare confruntare directa intr-o competitie europeana inseamna constientizarea propriei valori, delimitarea de fotbalul “la rezultat” al Serie A, o frenezie tehnico –tactica ce a oferit deseori supremele superlative in fotbal. Ca dovada stau partidele considerate de toti juventinii ca fiind pietre de temelie ale gloriosului nostru edificiu. Vorbim de finala cu Ajax de la Roma, de acel 3-1 cu Real Madrid si recidivele ulterioare, de finalele in care am fost angrenati, nu de un 4-0 cu AS ROMA in campionat! Serie A are importanta sa aparte in continuare in peisajul rivalitatilor peninsulare, dar cu 32 de Scudetti la purtator si vizibila scadere a nivelului competitiei ce mai are Juventus de demonstrat? Sa primim Europa cu inima deschisa,  sa o abordam cu grinta lui Montero in priviri, cu precizia lui Nedved in executii, cu agresivitatea lui Vidal si de ce nu, putem visa si la finetea lui Del Piero! Calificarea era un obiectiv necesar, dar nu si suficient cum spune demonstratia matematica. Nu mai puteam repeta dezastrul de anul trecut intr-o grupa identica, cu niste contracandidate accesibile. Nu mai puteam gasi scuze interminabile si cauta explicatii doar in nedreptatea arbitrilor sau terenuri impracticabile.

Am inceput ezitant si nesigur, dar apoi am incheiat pozitiv, cu un parcurs de 7 puncte realizate in retur. Nu am convins in totalitate din punct de vedere al organizarii ofensive, dar am demonstrat caracter, concentrare in momente cheie si pragmatism la ultimul meci. Cine se astepta la o Juventus care sa evolueze cu garda jos riscand eliminarea nu intelege nimic din mentalitatea italica despre eficienta inainte de toate. Atletico nu a riscat nici ea locul 1, dar invitata sa replice taios pe contre ar fi lovit fara ezitari. Echipa lui Simeone este o replica tactica a gandirii fundamental italiene. Prin urmare strategia abordata de Allegri a fost una inteleapta. Am incercat sa inscriem pana in minutul 70 si ulterior am abordat meciul exclusiv la calificare. Armadei tenace a lui Simeone este aproape imposibil sa ii marchezi 2 goluri in 15-20 de minute si prudenta a insemnat o reusita satisfacatoare de ambele parti. Mai departe totul se decide la tragerea la sorti. Poti primi Monaco sau Porto de pe locul 2 sau poti primi nume grele de pe primul loc, nimic nu e garantat. Ne-am fi dorit o victorie, dar elanul ofensiv inutil ne-a adus o crunta dezamagire sezonul trecut. CALIFICAREA ERA TOT CE CONTA! Si nu doar pentru palmares.

Juventus 2

Balanta economica a societatii , pentru a pastra echilibrul si cresterea graduala, prevede “calificarea din grupe in fiecare an cu o eventuala eliminare in optimi”.  Este declaratia lui Andrea Agnelli la adunarea actionarilor lui Juventus . Pentru multi dintre noi fotbalul este doar o emulatie ce inflameaza spiritul, insa culisele sale apartin finantelor astazi. Finantele decid ca Bayern poate transfera cei mai in forma fotbalisti ai momentului si tot ele decid trasa ascendenta sau descendenta a unui club in urmatorii ani. Era necesara deci o indeplinire a obiectivului financiar si Allegri a inteles asta la preluarea noii misiuni. De acum inainte orice plus generat de o eventuala necalificare a Romei sau trecerea in sferturi este un BONUS binevenit. Daca balanta economica este pozitiva si Juventus are un viitor, eu personal imbratisez orice 0-0 lipsit de stralucire care garanteaza evolutia. Odata indeplinit acest obiectiv ai si motive insemnate sa intaresti lotul pentru a incerca o performanta sonora. Astfel clubul are din nou de castigat pe viitor. Sa investim cerebral propun, mai ales in „tinerii nostrii”. Aici am mare incredere in inspiratia lui Paratic!

Primul pas catre normalitate a fost facut, acum ramane doar sa analizam posturile deficitare si minusurile tactice. Cantarind calm si meticulos vom putea gasi solutiile optime avute la dispozitie. Sistemul de joc nou pare a functiona mai bine decat vechiul 3-5-2 fara benzi cu aptitudini al lui Conte si rezultatele o arata fara dubii. Grupa identica in ambele cazuri, 10 puncte cu Allegri si calificare, 6 puncte cu Antonio Conte si Europa League. Saltul nu este unul fabulos, dar reprezinta o clara imbunatatire si substituirea abordarii colerice cu o atitudine pragmatica, o strategie solida si mult mai sigura. Acesta este drumul de parcurs si in viitor, cu sau fara Massimiliano Allegri!

Bonnie

Nu in ultimul rand satisfactia MARII COMPETITII ar trebui sa fie vizibila la fotbalistii nostrii. Nu mai exista calcule, limitari de clasament sau meciuri strategice. Totul se desfasoara in dubla mansa si orice este posibil. O forma maxima a jucatorilor tai de top coroborata cu un moment slab al oponentului te poate duce in faza urmatoare fulgerator. Si capitalizand surplusul de incredere te poti autodepasi ! Sa asteptam deci tragerea la sorti nu cu teama celui care doreste sa evite “numele mari”, ci cu garantia celui care este la randul sau  UN NUME MARE si constientizeaza importanta momentului si propria valoare. Oare cate echipe din prima urna doresc sa se confrunte in optimi cu Juventus? Portile au fost deschise larg, dragi juventini, IAR NOI SUNTEM LA MARELE TURNIR, GATA SA SCRIEM DIN NOU ISTORIA! Sa jucam fiecare meci si fiecare minge ca si cum totul ar depinde de asta!

FORZA JUVENTUS!

 

Allegri

 

P.S. Incredibil pentru unii, dar echipa de “10 Euro” a ajuns in restaurantul de “mii de Euro” al Ligii. Compania este buna si meniul bogat. Si nimeni nu pare sa strambe din nas la vederea noastra! Simeone stie care au fost cele mai grele meciuri ale sale, intrebati-l! Va va raspunde respectuos si umil, pentru ca nici el nu are echipa de “mii de Euro” si totusi a jucat o finala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 gânduri despre “Juventus din nou in optimile Champions League!”